Margaret Qualley

6.9
Margaret Qualley
Margaret Qualley, celým jménem Sarah Margaret Qualley, je americká herečka a modelka. Narodila se 23. října 1994 v Montaně. Její matka je známá herečka Andie MacDowell (Na Hromnice o den více, Čtyři svatby a jeden pohřeb), otec poté bývalý model Paul Qualley. Rodiče se rozvedli, když bylo malé Margaret pět let. Dětství prožila mezi Montanou a Asheville v Severní Karolíně, kde byla obklopena přírodou a uměním. Ve 14 letech odešla z domova a začala studovat tanec na North Carolina School of the Arts. Touha stát se profesionální tanečnicí ji následně zavedla až do New Yorku, kde docházela na American Ballet Theatre a Professional Children's School. V 16 letech se nicméně rozhodla tance zanechat a začala pracovat jako modelka. Odtud to byl již jen krůček k herectví. Margaret Qualley filmy Margaret Qualley debutovala v roce 2013 vedlejší rolí ve filmu Palo Alto. Rok nato přišel její první větší úspěch, kdy ztvárnila stálou postavu teenagerky Jill Garvey v úspěšném seriálu HBO Pozůstalí (The Leftovers), který byl vysílán mezi lety 2014 až 2017. Po tomto průlomu následovaly role Amelie Kuttner v buddy komedii Shanea Blacka Správní chlapi (The Nice Guys, 2016), sestry Cathleen v dramatu Jeptiška (Novitiate, 2017) či Linette Solomon v biografickém snímku Seberg (2017).  Důležitým zlomem v kariéře Margaret Qualley se stalo obsazení do role členky klanu Charlese Mansona v komediálním dramatu Tenkrát v Hollywoodu (Once Upon a Time in Hollywood, Quentin Tarantino, 2019), které ji proslavilo na mezinárodním poli a upevnilo její postavení v Hollywoodu. Zatím nejúspěšnějším dílem Margaret Qualley je seriál Služka (Maid, 2021), ve kterém ztvárnila postavu mladé ženy Alex, jež utíká před násilnickým přítelem, aby před ním ochránila svou dvouletou dceru Maddy. Role ji vynesla nominace na řadu prestižních cen včetně Zlatého glóbu, Primetime Emmy Award a SAG Award. V roce 2023 se Margaret Qualley objevila po boku Emmy Stone a Willema Dafoea v mimořádně úspěšném snímku Yorgose Lanthimose Chudáčci (Poor Things), kde ztvárnila vedlejší roli Felicity. Margaret Qualley osobní život Od listopadu 2019 žije Margaret Qualley trvale v New Yorku. Mezi lety 2020 a 2021 byl jejím partnerem herec Shia LaBeouf. V roce 2022 se zasnoubila s hudebníkem Jackem Antonoffem. Pár se vzal v srpnu 2023. Kromě herectví se Margaret Qualley nadále věnuje modelingu a také charitativní činnosti.



Margaret Qualley: Filmy a pořady 30




Dodatečné informace

Narození:
23. 10. 1994
Montana, USA
Vlastní jméno:
Sarah Margaret Qualley
Výška:
173 cm

Další články

  1. Nejlepší režisérské duo se vrací ke kořenům. Coenové chystají zábavný krvavý horor
    3. 2. 2024
    Nejlepší režisérské duo se vrací ke kořenům. Coenové chystají zábavný krvavý horor

    Bratrské duo Joel a Ethan Coenovi, které stojí za kultovními a oceňovanými snímky jako Millerova křižovatka (Miller's Crossing), Fargo, Big Lebowski nebo Tahle země není pro starý (No Country for Old Men), společně pracovalo naposledy roku 2018 na westernové antologii Balada o Busteru Scruggsovi (The Ballad of Buster Scruggs). Od té doby se držitelé čtyř Oscarů věnují vlastním projektům. Nově však mají v šuplíku společný scénář k hororovému filmu, který údajně ocení skalní fanoušci jejich rané tvorby.

  2. Jen pro trpělivé. Hvězdy v poledne zobrazují milostnou paranoiu
    5. 9. 2023
    Jen pro trpělivé. Hvězdy v poledne zobrazují milostnou paranoiu
  3. Ethan Coen natočil Drive-Away Dolls. Road trip Margaret Qualley doplnil Pedro Pascal
    24. 6. 2023
    Ethan Coen natočil Drive-Away Dolls. Road trip Margaret Qualley doplnil Pedro Pascal
  4. „Divný“ řecký režisér Lanthimos nás vede do fantaskního světa ve filmu Poor Things
    9. 6. 2023
    „Divný“ řecký režisér Lanthimos nás vede do fantaskního světa ve filmu Poor Things
  5. Pedro Pascal má nejlepšího agenta. Zahraje si v Gladiátorovi 2 a nejepičtějším hororu
    10. 5. 2023
    Pedro Pascal má nejlepšího agenta. Zahraje si v Gladiátorovi 2 a nejepičtějším hororu
  6. „Netočte o mně,“ prosil nejuznávanější filmový tanečník. Hollywood ale chystá biografii se Spider-Manem v čele
    14. 2. 2023
    „Netočte o mně,“ prosil nejuznávanější filmový tanečník. Hollywood ale chystá biografii se Spider-Manem v čele

    Americký filmový institut ho označil za pátého nejikoničtějšího herce 20. století. Fred Astaire je někdy také považovaný za nejvlivnějšího tanečníka tohoto období, byl vzorem pro tak odlišné umělce jako Michail Baryšnikov a Michael Jackson. Kinematografii, hudbu a módu ovlivnil jako málokdo ve své době a jeho výstupy byl inspirován i pražský Tančící dům. Nyní se konečně dočká velké filmové biografie. Je tu ale jeden zádrhel. On sám bude při premiéře (jistě velmi elegantně) rotovat v hrobě.

  7. Slavné hollywoodské hvězdy, které svou kompletní podobu propůjčily videohrám
    17. 12. 2022
    Slavné hollywoodské hvězdy, které svou kompletní podobu propůjčily videohrám
  8. V Cannes se budou zabíjet prostitutky a vyjevovat roztodivné lidské orgány. Ke slovu se dostanou i osvědčení „koně“ festivalové poroty
    20. 5. 2022
    V Cannes se budou zabíjet prostitutky a vyjevovat roztodivné lidské orgány. Ke slovu se dostanou i osvědčení „koně“ festivalové poroty
  9. Zlaté Glóby 2022: Uznávaná režisérka prokázala Sílu psa, hollywoodský hitmaker schopnost natočit kvalitní remake. Dospělý český animák se musel sklonit před disneyovkou
    11. 1. 2022
    Zlaté Glóby 2022: Uznávaná režisérka prokázala Sílu psa, hollywoodský hitmaker schopnost natočit kvalitní remake. Dospělý český animák se musel sklonit před disneyovkou
  10. Tom Holland opráší své muzikálové dovednosti. Dostal roli Freda Astaira
    7. 12. 2021
    Tom Holland opráší své muzikálové dovednosti. Dostal roli Freda Astaira
  11. Literární debut Quentina Tarantina by vám neměl uniknout, pokud patříte mezi cinefily a oblíbili jste si hrdiny Tenkrát v Hollywoodu.
    27. 10. 2021
    Literární debut Quentina Tarantina by vám neměl uniknout, pokud patříte mezi cinefily a oblíbili jste si hrdiny Tenkrát v Hollywoodu.

    Novelizace posledního filmu Quentina Tarantina už zdobí i poličky našich knihkupectví a nabízí spoustu nových informací nejen o Ricku Daltonovi a jeho kaskadérovi Cliffu Boothovi, ale také o hollywoodské kultuře na sklonku šedesátých let a o osobě Charlese Mansona, tajemného lídra kultu hippies.

  12. Recenze: Služka od Netflixu ukazuje, jaké je žít ze dne na den a bojovat s předsudky i bídnou minulostí
    21. 10. 2021
    Recenze: Služka od Netflixu ukazuje, jaké je žít ze dne na den a bojovat s předsudky i bídnou minulostí
  13. Trailer: Sexuální tyran z "Nymfomanky" vstupuje do novodobého "Klubu rváčů"
    30. 1. 2019
    Trailer: Sexuální tyran z "Nymfomanky" vstupuje do novodobého "Klubu rváčů"
  14. Trailer: Lidstvo odletělo na měsíc Io. Přidá se i "poslední vědkyně na Zemi"?
    13. 1. 2019
    Trailer: Lidstvo odletělo na měsíc Io. Přidá se i "poslední vědkyně na Zemi"?
  15. DC chce na Marvel a Avengers zaútočit ženskými zbraněmi. A to doslova!
    26. 9. 2018
    DC chce na Marvel a Avengers zaútočit ženskými zbraněmi. A to doslova!