Články

Recenze

  1. Recenze: Bastardi
    Recenze6. 11. 2010
    Recenze: Bastardi

    Sestřelit amatérský snímek Bastardi, na kterém se - bůhví proč - podílela i řada profesionálů, by asi moc práce nedalo. Tento audiovizuální počin (slovo "film" mi sem prostě nepasuje) si ale zaslouží víc než jen pár laciných vtípků, protože možná o současné české kinematografii vypovídá víc, než by kdo chtěl a tušil.

  2. Recenze: Poldové (Video)
    Recenze5. 11. 2010
    Recenze: Poldové (Video)

    Bruce Willis se pod vedením Kevina Smithe vrací do žánru buddy-movie, aby se jako suspendovaný policista pokusil sehnat peníze na svatbu své dcery. Že to zní na ostříleného mazáka trochu vyměkle?

  3. Recenze: Saw 3D je solidním uzavřením série
    Recenze3. 11. 2010
    Recenze: Saw 3D je solidním uzavřením série

    Nic moc se nezměnilo. Hodně pastí, hodně obětí, sadistický kocour Hoffman honí s maskou prasete poslední myšky ve svém bludišti a policie hraje o čas. Finální kapitola začíná.

  4. Recenze: Přežít svůj život
    Recenze2. 11. 2010
    Recenze: Přežít svůj život

    Sen je druhý život. A stárnoucí plešatý ženáč - až nápadně podobný režiséru Janu Švankmajerovi - se v něm zamiloval do krásné mladé dívky v červeném. Okouzlen nečekaným, fascinován tajemným svéhlavě trvá na svém "vztahu" a odmítá se vrátit zpátky do života. Dup a dup! V jednom z nejzábavnějších filmů ďábla imaginace a surrealismu, kterého nám závidí doslova celý svět.

  5. Recenze: Odpočítávání (Video)
    Recenze30. 10. 2010
    Recenze: Odpočítávání (Video)

    Samuel L. Jackson coby speciální vyšetřovatel prověří vaši povahu – co všechno je přijatelné, pokud je v sázce statisíce životů? Jak daleko můžeme zajít v boji s terorismem?

  6. Recenze: Post bellum (TV film)
    Recenze28. 10. 2010
    Recenze: Post bellum (TV film)

    Jizvy, třas rukou, vyděšené oči, nejistota... Všichni jeho kamarádi padli v tom lese, kde zůstalo víc olova než dřeva. Přežil jen on. Hrdina s medailí od císaře pána. Baron a hauptman. A přitom pořád víc dítě než chlap, protože panic.

  7. Recenze: RED - můj soused zabiják potkává Dannyho parťáky
    Recenze25. 10. 2010
    Recenze: RED - můj soused zabiják potkává Dannyho parťáky

    Od slovního spojení „akční komedie na základě komiksu s Brucem Willisem v hlavní roli“ si zřejmě každý slíbí něco ve stylu Smrtonosné pasti. Pravda nemůže být vzdálenější.

  8. Recenze: Ach, ty vraždy! (TV série)
    Recenze23. 10. 2010
    Recenze: Ach, ty vraždy! (TV série)

    Jiřina Bohdalová radí, pátrá, informuje! V pětidílné sérii komediálně laděných detektivních příběhů o advokátce v penzi a nadšené ochotnici zároveň, která zas a znovu tahá z bryndy svého nepříliš schopného vnuka-kriminalistu.

  9. Recenze: Legenda o létajícím Cypriánovi
    Recenze21. 10. 2010
    Recenze: Legenda o létajícím Cypriánovi

    I věci nejstarší leží v síti přítomného času... Výpravné historické drama debutující režisérky Mariany Čengel Solčanské vypráví o času, smrti, smutku, únavě, pokoře a nutnosti odpouštět.

  10. Recenze: Občanský průkaz
    Recenze16. 10. 2010
    Recenze: Občanský průkaz

    Normalizační pendreky v tvářích puberťáků, kteří nechtěli nic jiného než kalit, poslouchat dobrou muziku a nepohrdat vlastními rodiči. Režisér Ondřej Trojan natočil retro, u kterého se svírá hrdlo.

  11. Recenze: Rejkjavík kandiduje na krvavý opruz roku
    Recenze13. 10. 2010
    Recenze: Rejkjavík kandiduje na krvavý opruz roku

    Islandských filmů se do našich kin příliš nedostává. Když se navíc jedná o horor, který se nebojí v originálním názvu použít slovo „masakr“, je zájem fanouška žánru pochopitelný. Bohužel zbytečný.

  12. Recenze: Legenda o sovích strážcích se legendou nestane
    Recenze12. 10. 2010
    Recenze: Legenda o sovích strážcích se legendou nestane

    Existují hodné sovy, zlé sovy, zmatené sovy, zrádné sovy, pološílené sovy a elitářské sovy. To vše v novince Zacka Snydera, která se stala jedním z největších propadáků roku. Právem?

  13. Recenze: Scott Pilgrim proti zbytku světa
    Recenze8. 10. 2010
    Recenze: Scott Pilgrim proti zbytku světa

    Být mladý a zamilovaný je nevděčná kombinace. Když se k tomu ale přidá u nové lásky sedm krvežíznivých ex, které je v rámci námluv třeba porazit, to je teprve problém!

  14. Recenze: Piraňa 3D - zubatý horor roku
    Recenze5. 10. 2010
    Recenze: Piraňa 3D - zubatý horor roku

    Jsou malé, jsou žravé, jsou zatraceně rychlé a chutná jim lidské maso. To by nutně nevadilo, kdyby si zubaté potvory nevybraly pro svůj „raut“ jezero Victoria, kde se sluní na 50 tisíc obětí. Alexandre Aja servíruje nejlepší horor sezóny.

  15. Recenze: Noční můra v Elm Street (2010 / Video)
    Recenze1. 10. 2010
    Recenze: Noční můra v Elm Street (2010 / Video)

    Jedna, dvě, Freddy jde, pro tebe. Tři, čtyři, už se blíží. Pět, šest, zatni pěst, protože jedna z největších hororových klasik se dočkala doslova lobotomického remaku.