TV sledovanost: Docent se rozloučil na vrcholu, Novu zachraňuje Kriminálka Anděl

TV sledovanost: Docent se rozloučil na vrcholu, Novu zachraňuje Kriminálka Anděl
Docent, 2. řada | Zuzana Páchová / Česká televize

Docent

Docent
Docent
  • iVysílání
66%
Pouze třídílná druhá řada Docenta od Jiřího Stracha doputovala do svého konce a finále z ratingového hlediska snad ani nemohlo být úspěšnější. Docent nejen že potvrdil pozici nejsledovanějšího seriálu posledních týdnů, ale oproti minulé epizodě svou sledovanost takřka ještě o 200 tisíc navýšil. Závěrečný díl si nenechalo ujít 1,34 milionů diváků a stal se nejen nejsledovanějším nedělním pořadem, ale také nejúspěšnějším titulem celého týdne. Nova si ovšem i přes Docentovu dominanci také úplnou ostudu neuřízla, vděčnou reprízou hitu Policie Modrava nepohrdl necelý milion fanoušků.
Docent, 2. řada
Docent, 2. řada | Zuzana Páchová / Česká televize

Duch

Duch
Duch
  • Prima Plus
  • Disney+
65%
To primácký Duch může čísla těmto dvěma kriminálkám jen závidět. Zatímco první série lákala okolo milionu detektivních nadšenců, druhá řada stále sbírá takřka o polovinu menší čísla. Oproti minulému týdnu si sice nová epizoda Ducha malinko polepšila, i přesto není 573 tisíc diváků zřejmě to, co na Primě očekávali. Zejména když je o první místo v sobotní sledovanosti připravily nesmrtelné Zázraky přírody a v mladší kategorii 15-54 je pro změnu porazila novácká show Možné je všechno! I když ani té není s celkovým počtem 441 tisíc diváků asi moc do zpěvu.
Duch, 2. série
Duch, 2. série | FTV Prima

Pustina

Pustina
Pustina
  • Max
87%
Dlouho bývalo pravidlem, že středy patří právě primáckým kriminálkám. Ani to už ale neplatí. Detektivní Dvojku na zabití, která oproti první sezóně také bojuje s odlivem diváků, totiž už podruhé porazila temnější Pustina. Původní seriál od HBO, který Česká televize poprvé zprostředkovává v celoplošném vysílání, totiž i přes svou depresivnější notu a starší datum vzniku diváky evidentně zaujal a dokonce zaznamenal menší nárůst. Druhou epizodu si nenechalo ujít 774 tisíc lidí, Dvojce na zabití se Sarou Sandevou a Jakubem Prachařem dalo přednost 583 tisíc diváků, což je shodný výsledek s minulým týdnem. Temná kriminálka ovšem navyšuje svůj náskok a kromě primáckého titulu ji nestíhá ani Nova s českou verzí Hell’s Kittchen, která si připsala 396 tisíc diváků.
Pustina: trailer | Magic Box

Kriminálka Anděl

Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl
  • Voyo
52%
Dalo by se proto říci, že i novinky Novy zaostávají za očekáváními. Sobotní pořad Možné je všechno! i Pekelná kuchyně se pohybují kolem hranice 400 tisíc, a i když se mohou spolehnout na jistý doping z platformy Voyo, Nova bývá zvyklá na vyšší čísla. I přesto jí však jedna podzimní sázka bez problémů vychází – nové díly Kriminálky Anděl totiž stále dominují pondělním večerům a takřka nemají konkurenci. Minulé pondělí si tým okolo Jiřího Langmajera připsal 1,04 milionu diváků a jedná se díky tomu o nejsledovanější novácký seriál současnosti. Seriál navíc bez problémů porazil i svého největšího konkurenta, reprízované Případy 1. oddělení totiž zapnulo „pouze“ 792 tisíc fanoušků. Prima naopak s opakováním Malého pitavala z velkého města s 321 tisíci diváky vyloženě paběrkuje a stanice má co dělat, aby ji nepředstihnul válečný seriál Pluk mizerů na ČT2.
Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl
Koukáte na seriálový hit Docent? Nezapomeňte ho ohodnotit na Kinoboxu!
Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, živě+TS0