A máme, co jsme chtěli – a to i na Netflixu. Hvězdná „pelíškovská“ komedie je na streamu hitem

A máme, co jsme chtěli – a to i na Netflixu. Hvězdná „pelíškovská“ komedie je na streamu hitem
A máme, co jsme chtěli | Bontonfilm
Tragikomický snímek se po svém uvedení na největší streamovací službě probojoval do první desítky nejsledovanějších filmů a jakožto oddychové zábavě se spoustou známých tváří jí zjevně leckteří uživatelé této platformy dali šanci. Jistě v tom má prsty i na první pohled hvězdné herecké obsazení, jež zahrnuje Bolka Polívku, Evu Holubovou, Jana Budaře, Judit Pecháček, Annu Šiškovou, Juraje Loje či Daniela Fischera.
A máme, co jsme chtěli
A máme, co jsme chtěli
  • Netflix
61%
Kolem snímku se před premiérou hovořilo jako o pokračovateli Pelíšků, a to nejen díky angažování Polívky a Holubové či žánrovému mix, ale i tématem. Příběh se totiž odehrával na Silvestra roku 1992, tedy v poslední den ještě spojené česko-slovenské federace. Trocha legrace, trocha napětí, hodně nostalgie a připodobňování k Pelíškům, z velké části mapujícím děj v různých rodinách na Štědrý večer roku 1967, byly rázem na světě.
Těmto nárokům výsledný snímek dostát nedokázal, neboť se nakonec jednalo spíše o morální drama o důvodech i důsledcích spolupráce s StB a linka týkající se končící federace spíše vyšuměla do ztracena. I proto se v kinech o zlomový hit nejednalo, ovšem streamovací platformy, to je úplně jiný svět.
A máme, co jsme chtěli: trailer | Bontonfilm
Zde má dobře obsazené a na první pohled aspoň trochu lákavé dílo na růžích ustláno, což pro tituly pocházející z Česka či Slovenska platí dvojnásob. Opět se tak ukazuje, že tuzemský divák stále preferuje domácí tvorbu, kam film Michala Kunese Kováče můžeme „duchovně“ zařadit, ačkoli se oficiálně jedná o koprodukci Slovenska a Kanady. Zatímco útratu peněz za kino si tedy spousta lidí rozmyslí, kliknutí na dlaždici na chytré televizi zdánlivě nic nestojí – a tak se nyní i vy můžete přesvědčit, zdali toto melancholií z končícího státního útvaru prodchnuté drama stojí za vaši pozornost.
Podívejte se také na náš žebříček nejlepších českých filmů, jež jsou k přehrání na Netflixu – a jemuž ironií osudu dominují právě Pelíšky.
Zdroje: Netflix, Bontonfilm, Kinobox