Profilový obrázek

Pavel_T

Komentáře 181

Od nejnovějších
  1. 13 Assassins
    13 Assassins (2010)
    6
    Poctivá samurajská řezničina s opravdu monumentální desítky minut dlouhou závěrečnou bitkou. Té ale bohužel chybí aspoň elementární prvky realističnosti. Aneb 13 proti 250 by probíhalo dost jinak.
  2. Skála
    Skála (1996)
    9
    Esence devadesátkového akčňáku je pořád strašně našlapaná. Bay ve vrcholné formě, nebanální záporák, geniální Connery. Snad za mne nemluví jen vzpominky na mládí, tohle si prostě musíte dát taky.
  3. Manželé Stodolovi
    Manželé Stodolovi (2023)
    6
    Mrazivé, ale většinu času až příliš neosobní. Přesto, na poměry české tvorby, jednoznačně nadprůměrný film, u kterého jsem se nenudil, nestyděl, ani neměl problém dokoukat ho do konce. Skvěle odporná Lucie Žáčková v hlavní roli.
  4. Šógun
    Šógun (2024)
    6
    Šogun trpí nemocí naprosté většiny seriálů. Začátek je zvládnutý skvěle, ale pak se děj začne neúměrně natahovat a divák jen čeká na napínavý závěr. Který navíc tady vlastně nepřišel.
    Do nadprůměru to ale nakonec zvedá několik věcí - zajímavé téma, v rámci možností věrně odvyprávěná knížka, snaha věrně (aspoň to na mně, jako laika, tak působí)zachytit japonskou kulturu a její střet s tou evropskou. Navíc jsem to celé dokoukal, což se mi u většiny seriálů opravdu nestává.
  5. Bastard
    Bastard (2023)
    7
    "Málokdy to jde tak, jak si představujeme". Tuhle hlášku dokáže film převyprávět skutečně brilantně. Velmi syrové drama o neústupném farmáři a fakt nechutném aristokratovi dokáže chytnout skoro od začátku a díky brilantním hereckým výkonům nepustí skoro až do konce. Nic velkolepého nečekejte, ale kdo rád historická dramata, bude nadšen.
  6. Dokonalost
    Dokonalost (2018)
    6
    Divák v první části čeká, co z toho příběhu vyleze...no a to očekávání je o dost lepší, než to, čeho se nakonec dočká.
  7. Mys hrůzy
    Mys hrůzy (1991)
    5
    Chtěl jsem doplnit svůj velký filmový rest a čekal strašnou pecku. No ale nefungovalo to na mně ani trochu. De Niro je sice skvělý a má to napínavé finále, ale jinak mě zbytek postav spíš otravoval, místy mi to připadalo naivní a občas doslova blbý. Od mistra S. mám tedy spoustu jiných favoritů.
  8. Propast
    Propast (1989)
    6
    Bohužel už to trikové dost zastaralo, takže kdyby chyběla celá linka s UFO, bylo by to celé mnohem napínavější. Ve své době to ale musela být strašná pecka.
  9. Barbie
    Barbie (2023)
    3
    Film, který se rozhodně nebojí přijít s vlastní vizi. Akorát že já ji byl ochoten sdílet zhruba 15 minut a pak to navždy vypnul a snažil se vytěsnit z hlavy.
  10. Jackpot!
    Jackpot! (2024)
    5
    Snesitelná netflixicka, která hodně těží z toho, že je v ní opravdu spousta akce. Jedenáctiletý syn byl nadšen, ale pozor, mluví tam opravdu dost často hodně sprostě.
  11. Očista
    Očista (2013)
    6
    Horor to moc není, v celém filmu je jen pár strašidelnější momentů. To ale není kritika, protože celkově to má hodně zajímavý nápad a bavilo mě přemýšlet nad situacemi, do kterých se hrdinové dostali. Paradoxně nejslabší je ta závěrečná vybíjená. Naopak velké plus představuje hodně krátká stopáž, diky které nezůstalo moc prostoru na zbytečnou vatu. Vice filmů pod 90 minut!
  12. Twisters
    Twisters (2024)
    5
    Tornado - jedem k němu - sakra to ale fouká. A tenhle koncept film opakuje pořád dokola. Navíc všichni hrdinové neustále s nadšeným výrazem vyslovuji ruzné odborné meteorologické pojmy, ale mě to jako diváka spíše obtěžovalo. Ani chemie mezi postavami není nic moc. Celkově jsem to dost odzýval, za mne hodně slabá pětka.
  13. Její tělo
    Její tělo (2023)
    5
    I přes určitou odtažitost docela zajímavá biografie, na které mi nejvic vadila nepruhledna hlavni hrdinka, ktera hodně šetří emocemi. Za celou dobu se jako divak o ni dozvite jen hodně málo. Jako debut ale určitě nadějný film.
  14. Šťastný to muž
    Šťastný to muž (2018)
    6
    Tenhle film mě zaujal jen podle traileru a čekal jsem od něj trochu něco jiného. Místo výpravného dobrodružství o uskutečnění jednoho projektu jsem dostal psychologickou sondu o chlapíkovi, kterej je dost v prdeli. Sice je to i tak dost zajímavý, ale ta délka je fakt vražedná. Na začátku mě hodně bavilo, že na tomhle filmu se nešetřilo a ta historie z něj opravdu dýchá. Ale jak čas ubíhal, čím dál víc jsem si uvědomoval, kam to směřuje, a byl naštvanej, že jsem nedostal, co jsem chtěl:-)
  15. Mortal Kombat
    Mortal Kombat (2021)
    5
    Béčko, které se nebojí přiznat, že je to béčko. Kvalita postupně uvadá, logiku v tom nehledejte, ale většina soubojů je fajn a je jich tam docela dost. Nic víc jsem od toho nečekal.
  16. Hořící keř
    Hořící keř (2013)
    7
    Po všech stránkách poctivě zpracovaný kus české historie. Líbilo se mi, že se autoři nesnaží dovýprávět veškeré dějové linie, ale přesto divák tak nějak tuší, jak to musí dopadnout. I když nemám žádné výtky, dávám jen sedmičku, protože mě to subjektivně zase tak nevtáhlo. Nebyla tam ta nutnost co nejrychleji do celé vidět. Autoři asi ale takový záměr ani neměli. Takže komu nevadí pomalejší vyprávění, určitě bude hodnotit i výše.
  17. Matrix Reloaded
    Matrix Reloaded (2003)
    6
    Ok, už necítím tu nasranost, jako před lety, když jsem odcházel z kina. Ale ten kvalitativní sešup oproti dokonalé jedničce je prostě pořád znát. Místy mě to fakt sralo (diskoška v Sionu), místy jsem byl nadšený (celá akce na dálnici) a místy příjemně překvapený, co autoři vymyslí (architekt). Ale stejně to asi dalších 18 let nepotřebuji vidět...
  18. Počátek
    Počátek (2010)
    7
    Když se mi to líbí, i když tomu tak úplně nerozumím, nemůže to být špatný! Filmařsky perfektní, scénář by ale myslím nějaké ty úpravy rozhodně snesl, abychom se v tom vyznali i my myšlenkově slabší:-)
  19. Aladin
    Aladin (2019)
    6
    U filmů, kde se zpívá, se většinou cítím nepatřičně, tady jsem to ale celkem zvládl. Ta výprava je nádherná, Will Smith perfektní, takže příjemná rodinná zábava. Rozhodně lepší než Kráska a zvíře, u které jsem dost trpěl.
  20. Matrix Revolutions
    Matrix Revolutions (2003)
    6
    O malý kousek lepší než druhý díl, ale pořád světelné roky za jedničkou. Chvílemi bohužel zbytečně zdlouhavé a závěrečný souboj s "programem" Smith mě vyloženě nebavil. Ale rozhodně nadprůměrné sci-fi.
  21. Space Jam: Nový začátek
    Space Jam: Nový začátek (2021)
    3
    Nejsem cílovka, ale se synem často na jeho filmy koukám a málokdy to bylo tak k nevydržení jako tentokrát. Hromada digibordelu, nekonečná prostřední animovaná pasáž a katastrofálně nudný závěrečný zápas.
  22. Skleněné peklo
    Skleněné peklo (1974)
    6
    Některé civilní dialogy už dost tahají za uši a také závěrečná scéna s vodou je spíše směšná (původně připoutaní civilisté zmateně pobíhající/padající před kamerou), ale pořád je to rozhodně nadprůměrná podívaná se spoustou hereckých legend.
  23. Severní vody
    Severní vody (2021)
    7
    Temná a syrová výprava do historie. Rozjezd velmi pomalý, a tempo vlastně nezrychluje po celou dobu, ale seriál postupně vtáhne a nepustí.
  24. Nikdo
    Nikdo (2021)
    7
    Až do závěrečné přestřelky velmi nadprůměrná záležitost. Obzvláště bitka v autobuse je vynikající. Ale to závěrečné zúčtování najednou přepne spíše do módu parodie. Pro mne většinu času lepší než John Wick, škoda toho konce.
  25. Euforie
    Euforie (2019)
    8
    1. série:
    Nic podobného jsem myslím neviděl. Žádný sluníčkový seriál a středoškolácích a jejich problémech s láskou, ale spíš docela hutná středoškolská depka se skvělým vizuálem a komplexními postavami.

    2. série:
    O malý kousek lepší než první série. Úplně mi nesedla jen změna nálady u posledních dvou dílů. Ale pořád super. My jsme zamlada koukali na Beverly Hills...dnešní mladá generace má o dost lepší vkus.
  26. Bludné kruhy
    Bludné kruhy (2020)
    6
    Seriál o tom, že život je někdy fakt těžkej. To pozadí dějin Spojených států je tam prakticky neznatelné a nemá sebemenší vliv na děj. Poslední díl výrazně lepší než všechny předchozí, to je fakt dojemný (v tom lepším slova smyslu), zbytek je ale spíš depresivní.
  27. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2021)
    4
    Zoufalá snaha o humor, snaha za každou cenu šokovat (když to nejde jinak, tak brutalitou), naprosto dementní scénář a cosi jako závěrečný souboj. Celý koncept superhrdinských padouchů je k ničemu, protože tohle vlastně byla parta docela sympatickejch, spíš divnejch magorů. Pořád to ale bylo o světelný roky lepší než Wonder Women nebo Liga spravedlnosti.
  28. Smrtonosná zbraň
    Smrtonosná zbraň (1987)
    5
    Tahle série mě vždycky připadala o několik řádů horší než Smrtonosná past. Její oblibu jsem nikdy nepochopil. Vzhledem k obřímu úspěchu je to spíše moje chyba, mě to ale připadá jako obyčejná kriminálka s nadprůměrně dobrou policejní dvojkou.
  29. Přežít
    Přežít (1991)
    6
    Skvělý žánrový mix. Příběhů z tohoto světa bych si dal klidně víc. Konec dost tragickej, strašlivý triky (taky už to má roky), ale jinak fakt příjemný pokoukání.