Dívka a moře

73%
Dívka a moře
Ve filmu Dívka a moře se představí Daisy Ridley v roli vynikající plavkyně, která se narodila v New Yorku v roce 1905 do rodiny imigrantů. Díky neochvějné podpoře své starší sestry a trenérů překonala překážky a nevraživost patriarchální společnosti, prosadila se v olympijském plaveckém týmu a dosáhla ohromujícího úspěchu – přeplavala 21 mil (19,3 km) z Francie do Anglie.



Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Klasický životopis, tentokrát pod hlavičkou Disney, takže divák ví, jaké bude nejen tempo ale celková nálada. Příběh první ženy, která přeplavala La Manche, je dostatečně silný ale toto zpracování není ničím výjimečné oproti x dalších podobně laděných příběhů a jako film to hodně připomíná nedávnou Nyad, která se mohla opřít o silnější herecké výkony. Neurazí, nenadchne.
avenis
avenis
10 584 bodů
7
Skutečnost si autor scénáře trochu upravil, ale když budu na film pohlížet jako na pohádku pro dospělé, bude se mi to líbit. Už proto, že Daisy Ridley mám moc ráda od jejího výskytu v Hvězdných válkách. Ať už se ten příběh stal nebo se stal jinak, důležité je, že poukazuje na to, jaké nevyvážené postavení tehdy ženy zastávaly. Jinou otázkou je, jestli to bylo dobře či ne...
Mikik4444
4 119 bodů
10
Super filmík


Dodatečné informace

Původní název:
Young Woman and the Sea (více)
  • USA Dívka a moře
  • USA Young Woman and the Sea
Premiéra v ČR:
19. 7. 2024
Distributor:
Disney+
Země původu:
USA, Maďarsko, Itálie, Velká Británie, Francie
Tržby:
0,58 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dívka a moře je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch