Kinovýhled: Druhý letošní Lanthimos míří do kin po boku české klasiky a hororového Jamese McAvoye

Kinovýhled: Druhý letošní Lanthimos míří do kin po boku české klasiky a hororového Jamese McAvoye
Influencerky | Bontonfilm
Milé laskavosti
Milé laskavosti
65%
Po světové premiéře v Cannes a české (před)premiéře ve Varech míří do kin Milé laskavosti. Autor oscarových Chudáčků, Jorgos Lanthimos, se svým nejnovějším snímkem vrací k „divnopoetice“ známé z opusů Špičáknebo Humr. Po sedmi letech opět spojil síly se scenáristou Efthymisem Filippouem a nabízí tři absurdní povídky o patologické oddanosti. RecenziMilých laskavostí z pera Martina Svobody si na Kinoboxu můžete přečíst už nyní.
Milé laskavosti: trailer | Searchlight Pictures

Hypnóza
Hypnóza
71%
S ročním odstupem od své premiéry v Karlových Varech se do kin díky Artcamu dostává také skandinávská Hypnóza. Satira na problémy prvního světa, vyznamenaná ve Varech Cenou FIPRESCI, vám prozradí, jak spolu chodit i podnikat, a přitom se nezabít.
Hypnóza: trailer | Artcam Films

Farang
Farang
63%
Další novinkou ze západní Evropy je akční Farang. Ostřílený autor žánrových filmů Xavier Gens tentokrát vypráví příběh o francouzsko-arabském trestanci Samirovi, který před policií utekl do končin jihovýchodní Asie. Ani po pěti letech na něj ale spravedlnost nezapomněla…
Farang: trailer | Urania

Už tě nemám rád
Už tě nemám rád
AI
64%
Máme tu také dvě novinky ze střední Evropy. První z nich je česko-slovensko-rumunský projekt Zdeňka Jiránského Už tě nemám rád, ověnčený Zvláštní cenou poroty z MFF ve Varšavě. Autor oceňovaných Poupat se tentokrát zhostil úkolu obzvláštně náročného a po boku svých dvou mladých hrdinů se vydal na cestu za dospělostí. V roadmovie, autenticky nasnímané Michalem Černým, se představí dvojice debutujících herců Daniel Zeman a Maisha Romera Kollmann.
Už tě nemám rád: trailer | Continental Film

Influencerky
Influencerky
31%
Druhým středoevropským snímkem jsou Influencerky Szymona Gonery. Ve svém celovečerním debutu si režisér a scenárista v jedné osobě posvítil na nástrahy internetového věku, spojené s provozováním titulní profese.
Influencerky: trailer | Bontonfilm

Nepřivolávej nic zlého
Nepřivolávej nic zlého
71%
Poslední dva filmy nejvíc potěší „specializovaná“ publika. První z nich, Nepřivolávej nic zlého, je remake stejnojmenného severského hororu z roku 2022. Hlavní roli v americké verzi, za níž stojí hororový specialista James Watkins, ztvárnil James McAvoy.
Nepřivolávej nic zlého: trailer | CinemArt

Medvídek panda v Africe
Medvídek panda v Africe
AI
58%
Snímek Medvídek panda v Africe, jak už nejspíš tušíte podle názvu, je naopak určen nejmladším divákům. Jeho hlavními hrdiny jsou nerozluční přátelé pandí medvídě Ping a dračice Jielong, která se ocitne ve spárech zákeřných pašeráků. Zvládne ji Ping zachránit?
Medvídek panda v Africe: trailer | Bohemia Motion Pictures
Podívejte se na všechny filmy, které aktuálně vstupují do českých kin.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinobox