Kinovýhled: Pobaví nás nový Beetlejuice, kapela Tata Bojs i vraždící Mickey Mouse

Kinovýhled: Pobaví nás nový Beetlejuice, kapela Tata Bojs i vraždící Mickey Mouse
Beetlejuice Beetlejuice - Michael Keaton | Vertical Entertainment
Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
66%
Dvě slova tohoto týdne zní Beetlejuice Beetlejuice. Hororový snímek, jímž Tim Burton poprvé představil světu svůj unikátní výtvarný styl, dostává po více jak třiceti letech druhý díl. Týkat se bude opět rodiny Deetzových, kterou pronásleduje zlomyslný titulní „bio-exorcista“ v podání Michaela Keatona. Z původního obsazení se vrátí také Catherine O'Hara jako Delia a Winona Ryder v roli Lydie, nejmladší generaci ve filmu zastupuje hvězda Wednesday Jenna Ortega. Troufnete si jméno Beetlejuice vyslovit třikrát po sobě, nebo dobrodružství s duchy prožijete raději jen na plátně?
Beetlejuice Beetlejuice: trailer | Vertical Entertainment

tata_bojs.doc
tata_bojs.doc
81%
Zbystřit by neměli pouze příznivci Tima Burtona, ale také české hudební skupiny Tata Bojs. Po festivalovém uvedení v Karlových Varech a na Letní filmové škole totiž do kin míří jejich portrét tata_bojs.doc. Hravou, kolážovitou formou přibližují režisér Marek Najbrt a herci z pražského divadla Vosto5 historii populární skupiny, která baví nejen hudbou, ale také nevšední scénografií a tanečními kreacemi. Už déle než 35 let. O své vzpomínky se samozřejmě podělí Milan Cais, Marek Huňát alias Marodoša a další „Tatáči“, současní i bývalí.
Tatabojs.doc: trailer | Aerofilms

Světýlka
Světýlka
59%
Na obou zmíněných festivalech byl uveden také nejnovější snímek Beaty Parkanové Světýlka. Rozpad rodinných vztahů, potažmo všech životních jistot, v něm netradičně nazíráme očima šestileté Amálky v podání debutantky Mii Bankó. Společnost jí pak budou dělat zejména Veronika Žilková a Martin Finger.
Světýlka: trailer | Bontonfilm

Za horami
Za horami
61%
Festivalový film s dětským hrdinou je také Za horami, koprodukční drama, které napsal a natočil pozoruhodný tuniský filmař Mohamed Ben Attia. Ve svém třetím celovečerním filmu vypráví o psychicky nemocném muži, který odvede svého syna do hor, aby mu dokázal, že je schopen létat.
Za horami: trailer | Film Europe

Ozi: Hlas pralesa
Ozi: Hlas pralesa
44%
Téma dětství pojí také poslední dva, jinak dost odlišné tituly. Britsko-francouzský snímek Ozi: Hlas pralesa je dobrodružný animák o titulní orangutance, která se vydá hledat své rodiče. Příběh o tom, že každý z nás může změnit svět je vhodný pro návštěvu kina s potomky.
OZI: Hlas pralesa: trailer | Continental film
Past na myši
Past na myši
22%
Filmu Past na myši by se rodiny naopak měly vyhnout. Jde totiž o výsledek práce dvou „kreativců“, kteří se rozhodli natočit vyvražďovací horor na motivy krátkého filmu s Mickey Mousem, jemuž začátkem letošního roku vypršela autorská práva. Bude výsledek lepší než žánrově spřízněný horor Medvídek Pú: Krev a med?
Past na myši: trailer | Vertigo International
Podívejte se na všechny filmy, které aktuálně vstupují do českých kin.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinobox