Nový Kapitán Amerika testuje dvě různé verze střihu. Ani s jednou to nevypadá růžově

Nový Kapitán Amerika testuje dvě různé verze střihu. Ani s jednou to nevypadá růžově
Harrison Ford jako Red Hulk - Captain America: Nový svět | Marvel Studios
Testovací projekce jsou vždy přísně utajená akce, takže nic, co se o nich dozvídáme, není oficiální. Tedy s výjimkou toho, když nechá studio „omylem“ uniknout, jak nadšené reakce na jejich novinku testovací publikum projevuje. V takovou chvíli samozřejmě nejde o skutečný únik informací, ale součást marketingu. To ale není dnešní zpráva. Kdepak.
Captain America: Nový svět
Captain America: Nový svět
AI
60%
Hollywoodský insider World of Reel vyzvídá, kde může, podpultové zprávy o právě probíhajícím testování nového střihu návratu Kapitána Ameriky. Ten se po minulých katastrofálních reportech vrátil zpátky do střižny a herci byli povoláni před kamery, protože studio došlo k závěru, že snímek nelze ukázat v tomto stavu publiku.
Captain America: Nový svět: teaser trailer | Falcon
Aby bylo jasno: v případě amerických blockbusterů jsou přetáčky a přestříhávání zcela běžné, nicméně se o nich zpětně bavíme, jen když výsledný projekt neuspěje. Což pak vyvolává mylnou představu, že přetáčky = špatný film. V tomto specifickém případě ale producenti odsunuli premiéru a film předělali už několikrát (už měl být dávno venku), což je přece jenom extrém. Mluví se o včlenění zcela nových postav a dějových linek, jde opravdu o zásadní zásahy.
Marvel, nejspíš aby ušetřil čas po už tak bolestivých posunech premiéry (americký McDonald's už před pár měsíci začal rozdávat k happy mealům spoileroidní tematické hračky, protože nešlo vycouvat ze smlouvy), nyní testuje dva nové střihy naráz. World of Reel popisuje, že testovací publikum při příchodu dostalo dvoubarevné pásky na zápěstí a podle toho bylo rozděleno na dvě různé projekce. To už ukazuje jednoznačný závod s časem. Premiéra je v tuhle chvíli stále stanovena na únor příštího roku, což by bylo velmi těsné, i kdyby se jedna ze současných verzí odhalila jako ideální.
Captain America: Nový svět
Captain America: Nový svět
Captain America
Captain America
Captain America
Ne že by se to stalo. Reakce jsou podle všeho stále neslavné, s jistotou tedy na jednu z verzí, kde prý lidé z webu World of Reel mluvili přímo s jedním z diváků. U druhé by to ale nemělo být o moc lepší. Velmi detailní popis děje jednoho ze sestřihů pak unikl online, snadno ho dohledáte třeba na Redditu, což rozhodně přidělává producentům pár vrásek. A diskutérům zase přidělává vrásky, co se z uniklých informací o filmu dozvěděli.
Jak vtipné by bylo, kdybychom, až se Kapitán Amerika nakonec dostane na plátna, zjistili, že to je perfektní film, jedna z nejlepších komiksovek za dlouhou dobu? Anthony Mackie je charismatický hrdina, Harrison Ford dokonalý záporák! Vše do sebe skvěle zapadne! V tuhle chvíli se na první pohled jedná o jeden z nejprokletějších hollywoodských projektů současnosti. Ale... co kdyby?
Podívejte se na žebříček nejlepších komiksových filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: World of Reel