Třetí Deník princezny se blíží. Vrací se Anne Hathaway i její babička, režisérka láká na ženskou sílu

Třetí Deník princezny se blíží. Vrací se Anne Hathaway i její babička, režisérka láká na ženskou sílu
Deník princezny | Disney
Režisér obou filmů Garry Marshall v roce 2016 začal hovořit o možném třetím díle, nedlouho poté však jednaosmdesátiletý hollywoodský veterán zemřel a zdálo se, že realizace projektu je v nedohlednu. V dalších letech údajně vznikl scénář a tu a tam unikly kusé informace, že se něco hýbe dopředu. Až nyní se však můžeme o něco opřít – trojka i s Anne Hathaway nakonec bude!
Deník princezny
Deník princezny
  • Disney+
  • Google Play
  • iTunes
  • +1
55%
„Jakožto skalní fanynka původních Deníků princezny jsem více než nadšená, že se budu podílet na třetím díle téhle milované série. Těšíme se na uctění jejích klíčových hodnot ženské síly, radosti a mentorství společně s publikem po celém světě,“ láká Adele Lim, jež u projektu usedne na režijní stoličku. Lim je spojená hlavně se scénáři Šíleně bohatých Asiatů či animáku Raya a drak, režijní debut si odbyla loni díky komedii Holky na tripu.
Hlavně se však vrátí Hathaway jako Mia, (nyní už ne teenagerská) královna fiktivní Genovie, a uvidíme i momentálně devětaosmdesátiletou Julii Andrews v úloze hrdinčiny babičky. Mělo by se jednat o regulérní pokračování, nikoli reboot celé série. Scénář má na starosti dosud nepříliš známá Flora Greeson a není jasné, nakolik v textu hodlá vycházet z knižních předloh. Vzhledem k jejich počtu je však rozhodně z čeho čerpat.
Deník princezny
Deník princezny
Deník princezny 2
Deník princezny
Deník princezny
Bude však zajímavé sledovat, zdali se tvůrkyním podaří navázat tam, kde dvoudílná série s Hathaway před rovnými dvěma dekádami přestala, a jestli má pokračování vůbec šanci stát se podobně generačně zásadním snímkem jako jednička. V každém případě se jedná o stále atraktivní námět, jelikož v posledních letech se Deník princezny dočkal nejen nadšených retrospektivních recenzí, ale i obnovené vlny zájmu díky podobnosti příběhu Mii s Meghan Markle, přivdanou do britské královské rodiny a rovněž nucenou podstoupit trénink zaměřený na chování ve vyšší společnosti.
Oba dosavadní Deníky princezny si můžete přehrát na platformě Disney+. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších knižních adaptací.
Zdroje: Variety