Komiksová parta odpadlíků je tady. Nová marvelovka v akčním traileru překvapuje

Komiksová parta odpadlíků je tady. Nová marvelovka v akčním traileru překvapuje
Thunderbolts | Marvel Studios
Zdá se, že Marvel má týmů pořád málo, a tak nám na počátku května přibude další, který bude svým ražením a stylem připomínat konkurenční Sebevražedný oddíl od DC. Také zde totiž dojde na skupinku bývalých záporáků či antihrdinu, kteří se pohybují na hraně zákona. V jejich čele bude stát Winter Soldier s tváří Sebastiana Stana a Yelena Belova hraná Florence Pugh. Záda jim budou krýt zejména postavy z Black Widow a seriálu Falcon & Winter Soldier – Red Guardian (David Harbour), US Agent (Wyatt Russell), Taskmaster (Olga Kurylenko) a Ghost (Hannah John-Kamen) alias záporačka z Ant-Mana 2. Zkrátka postavy, z nichž si možná některé už ani nepamatujete. Dohromady by jim to ale mohlo docela fungovat.
Thunderbolts: trailer | Falcon
Zatímco Sebevražedný oddíl se soustředil na přepálenější a krvavější zábavu, Thunderbolts hodlají být zemitější ve stylu filmů s Kapitánem Amerikou, potrpí si na kontaktní akci a nemůže samozřejmě chybět ani typický marvelácký humor. V prvním traileru ovšem tyto ingredience poměrně fungují, a to zejména díky soustředění na drsné a funkční postavy Yeleny či Buckyho, které mají již svoji jasnou fanouškovskou základnu a Stan s Pugh jsou ve svých rolích jako doma. Jak moc mezi ně zapadnou ostatní, je zatím ve hvězdách.
Trailerová konfrontace v uzavírající se místnosti ovšem vyznívá poměrně slibně a dává naději, že tentokrát by nás mohla v rámci MCU čekat malinko „komornější“ podívaná, která se obejde bez přehnaně digitálních a velkolepých kejklí. Ty si ale možná Marvel šetří do dalších ukázek. Zatím ovšem vzbuzují Thunderbolts o něco větší naděje, než jaké jsme měli po prvních upoutávkách na Marvels či třetího Ant-Mana.
Thunderbolts
Thunderbolts
AI
70%
Režii dostal na starost Jake Schreier, která má prozatím na kontě jen dramata Robot a Frank a Papírová města či oceňovanou sérii Ve při, s akčním a blockbusterovým materiálem tedy dosud nemá zkušenost. Bude z toho nakonec příjemné překvapení, nebo se nová týmovka zařadí do čím dál početnější kategorie marvelovských propadáků? To se dozvíme v kinech 1. května příštího roku.
Podívejte se také na žebříček nejlepších komiksových filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Marvel Studios