Nový Kapitán Amerika míří do akce. Nástupce Chrise Evanse budí i v první ukázce rozpaky

Nový Kapitán Amerika míří do akce. Nástupce Chrise Evanse budí i v první ukázce rozpaky
Captain America | Marvel Studios
Chtěli bychom být optimističtí, vážně. Už jen kvůli Mackiemu, kterého Marvel takřka dekádu připravoval na to, aby přebral žezlo po Chrisu Evansovi, jen aby se dávno před premiérou ukázalo, že šlo o velmi nedomyšlenou taktiku. To, že Falcon tak dlouho zevloval v druhém plánu, fanoušky nepřesvědčilo ani tak o tom, že jde o pevnou součást týmu připravenou postavit se do čela, ale spíš o jeho celkové zbytnosti.
Captain America: Nový svět
Captain America: Nový svět
AI
59%
Nástupce prvního Avengera nyní nepřichází obklopen tajemstvím a vzrušením, ale pocitem, že co mohl, už nám ukázal. Vůči samotnému herci je to značně nefér, ale v tuhle chvíli už se s tím nedá nic dělat. Až na jednu věc, a sice dodat nám pořádnou pecku. Před původem nigerijským režisérem Juliusem Onahem však stojí obzvlášť těžký úkol jak v důsledku neúprosných požadavků a zásahů studia, tak i rostoucí obecné nedůvěry vůči komiksovým filmům.
Captain America: Nový svět: teaser trailer | Falcon
Samotný teaser mu v tom nijak zvlášť nepomáhá. Markeťáci nejspíš vsází na přítomnost Harrissona Forda, který je v traileru pomalu víc než hlavní hrdina a tráví čas tím, že se Sama Wilsona pokouší zlákat do politických her (jak záživné!) a poukazuje na to, že není Stevem Rogersem (jako bychom na to mohli zapomenout). Víc zvědavosti budí spíš Giancarlo Esposito vybavený samopalem a svou trademarkovou kamennou tváří. Samozřejmě, že se dočkáváme pár záblesků akce a závěrečného lákadla v podobě Red Hulka (jako by jeho role nebyla dávno vyspoilerovaná), jinak ale ukázka budí skoro rezignovaný dojem.
Captain America
Captain America
Captain America
Captain America
Captain America
Nikdy bychom nad filmem neměli lámat hůl dopředu, i když málokdy to bylo tak lákavé jako v případě tohoto prokletého projektu. Pro Marvel jde přitom o zásadní počin, vždyť při absenci Iron Mana by Kapitán Amerika měl být pojítkem nové generace Avengers. Pořád se ale může stát zázrak a takřka zaručený úspěch Deadpoola s Wolverinem třeba navodí chuť na brzký nášup.
Podívejte se na žebříček nejlepších blockbusterů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Marvel