TV sledovanost: Seriál Taneční odstartoval úspěšně, Zrádci si připsali další porážku

TV sledovanost: Seriál Taneční odstartoval úspěšně, Zrádci si připsali další porážku
Taneční | TV Nova

Zrádci

Zrádci
Zrádci
  • Prima Plus
72%
Pro televizi Prima a tvůrce pořadu Zrádci máme relativně dobrou zprávu – očekávaná novinka aspoň pro tentokrát zastavila smutně vypadající sešup, který nastal mezi první a druhou epizodou a sledovanost se v podstatě stabilizovala. Minule sledovalo pletichy na Křivoklátě 422 tisíc lidí, tentokrát si je zapnulo 408 tisíc diváků. Pokles je tedy minimální a existuje tu naděje, že už si česká adaptace zahraničního fenoménu svou základnu fanoušků našla.
Problém ale spočívá v tom, že ta základna pořád není tak početná, jak stanice nejspíš doufala. Od jedné z největších primáckých novinek podzimu se jistě očekávala větší čísla. A to i přesto, že je může zčásti zachraňovat sledovanost na platformě Prima+. Vojtěch Kotek a spol. na konkurenci pořád výrazně ztrácí, tentokrát je navíc v žebříčku nedělní sledovanosti po reprízách Kriminálky Anděl, Devadesátek a Policie Modrava, jež s 1,2 milionem diváků stále jasně vede, přeskočil další pořad.
Zrádci | Kinobox

Výborná SHOW

Výborná SHOW
Výborná SHOW
  • iVysílání
Tím se stala Výborná SHOW. Talk show moderátorky Lucie Výborné se představila divákům na jaře na ČT2, kde vykazovala hodně solidní čísla, a tak se ji vedení České televize rozhodlo přemístit na svůj sledovanější kanál jako náhradu za odstavený pořad 168 hodin. A tato sázka se vyplatila. Nový díl si nenechalo ujít 544 tisíc diváků, což není na nedělní talk show běžící od půl desáté večer vůbec špatný výsledek a je vidět, že si toto povídání získává stále více příznivců. Co by za to Zrádci dali.
Výborná SHOW
Výborná SHOW
Výborná SHOW
Výborná SHOW
Výborná SHOW

Duch

Duch
Duch
  • Prima Plus
  • Disney+
65%
Prima se ovšem může radovat aspoň v sobotu. Kriminální Duch si totiž po delší době připsal výrazné vítězství, když jej vidělo 618 tisíc diváků. Stále se tak sice pohybuje hluboko pod čísly první řady, ale mezitýdně stoupl a výrazně odskočil konkurenci. Za to může také fakt, že tradiční konkurent v podobě Zázraků přírody odpadl a musel dát přednost Cenám Thálie, jež tolik lidí nepřilákaly. Díky tomu ostatně vzrostly ratingy i jinak nepříliš úspěšné show Možné je všechno! Už tuto sobotu ale Duchovi ztuhne úsměv. Na obrazovkách České televize totiž odstartuje nová řada StarDance, u níž se očekává, že smete konkurenci bez sebemenších problémů.
Duch, 2. série
Duch, 2. série | FTV Prima

Taneční

Taneční
Taneční
  • Voyo
AI
50%
A když jsme u toho tancování, přesuňme se k pátku a hlavní novince minulého týdne. Seriál Taneční Jiřího Vejdělka odstartoval bez výraznějšího zaváhání a připsal si 831 tisíc diváků. Což je velmi slušný start, musíme ale brát v potaz, že titul neměl proti sobě v prime timu výraznější konkurenci. Kriminálka Komisařka Florence se se svou sledovaností tradičně pohybuje kolem půl milionu a další série Česko Slovensko má talent nad přes onu půlmilionovou hranici ještě nevyškrábala. Nejblíže na dostřel se tak ocitla tradičně Šípova Všechnopárty, která svých 704 tisíc diváků nasbírala v pozdějším časovém slotu. Pro Taneční však budou důležité následující týdny. Reakce na seriál jsou zatím velmi rozpačité, takže jistý ratingový pád nelze vyloučit. Až po následujících dílech tedy bude jasno, zda se tady opravdu objevil nový hit.
Taneční: upoutávka | TV Nova

Pustina

Pustina
Pustina
  • Max
87%
Ve středu stále dochází k bitvě mezi temnou kriminálkou Pustina a podstatně odlehčenější Dvojkou na zabití. Tentokrát vyhrála Česká televize, jíž se podařilo zvrátit klesající tendenci sledovanosti a Pustina v ratinzích výrazně narostla. Sledovalo ji 693 tisíc příznivců, zatímco Dvojku na zabití si zapnulo 609 tisíc lidí. Mírně vzrostla také soutěž Hell's Kitchen Česko, kterou po delší době sledovalo více než 400 tisíc zvědavců, na svou hlavní konkurenci ale pořad stále výrazně ztrácí.
Pustina: trailer | Magic Box
Viděli jste první díl seriálu Taneční? Nezapomeňte pořad ohodnotit na Kinoboxu!
Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, živě+TS0