Zoufalý Disney se chytá stébla. Doufá, že Star Wars zachrání filmová trilogie s Mandalorianem

Zoufalý Disney se chytá stébla. Doufá, že Star Wars zachrání filmová trilogie s Mandalorianem
Mandalorian | Disney
The Mandalorian & Grogu je projekt, o němž víme už nějakou dobu. Film sledující příběh Mandyho a Baby Yody (o kolik by to byl lepší název?) má na starosti samozřejmě Jon Favreau. Disney by si jistě netroufl příliš zasahovat do receptu, který lidem snad pořád ještě chutná.
The Mandalorian & Grogu
Jedna z hlavních hvězd seriálu Giancarlo Esposito ale nyní během svého vystoupení na Dragon Conu překvapil tvrzením, že podle jeho chápání se v tuhle chvíli plánuje celá trilogie, a to přinejmenším. „Dave Filoni a Jon Favreau mají novou vizi a pokračují s mandalorianským filmem. Mám pocit, že se to vše dřív nebo později rozjede a vznikne trilogie, nebo i víc filmů.“
mandalorian.jpg
Mandalorian
Mandalorian
Mandalorian
Mandalorian
Ne že by to nedávalo smysl. Všichni víme, že tvůrci Star Wars milují koncept trilogií a vzhledem k tomu, jak vyprázdněný je aktuální harmonogram, producenti beztak nemají nic lepšího na práci. (Smutným) faktem také je, že aby se blockbuster dneska vyplatil, zpravidla musí být součástí multimediální merchandisingové mašiny, která potřebuje víc contentu než jeden jediný film.
Samozřejmě nemůžeme dát ruku do ohně na základě tvrzení jediného herce, který mohl něco špatně pochopit, nebo může mít nekompletní či neaktuální informace. Kdyby to pronesl osobně Pedro Pascal, jenž se vrací v hlavní roli maskovaného hrdiny, také by to znamenalo víc než slova sice výrazné, ale stále vedlejší tváře.
Mandalorian
Mandalorian
  • Disney+
88%
Premiéra prvního dílu se v tuto chvíli chystá na květen přespříštího roku. jedná se o jediný pevně stanovený Star Wars projekt. Ve vývoji se sice nachází šest různých námětů, vzhledem k tomu, kolik vyvíjeného Star Wars obsahu ale skončilo ve skartovačce, je to skoro bezpředmětné. Mandalorian se zdá jako celkem bezpečný projekt, ve skutečnosti ale vůbec není snadné nalákat fanoušky populárních televizních projektů do kin (zeptejte se Marvels). Uvidíme tedy, jak to dopadne a jestli se plán na další sérii nesesype hned po prvním dílu,
Zdroj: World of Reel, Gamesradar