Pitt, Clooney a nejžádanější režisér připravují Dannyho parťáky 4, dva herci už ale zemřeli

Pitt, Clooney a nejžádanější režisér připravují Dannyho parťáky 4, dva herci už ale zemřeli
Dannyho parťáci (2001) | Warner Bros.
Tehdy se před kamerami sešli Frank Sinatra, Dean Martin či Sammy Davis jr., kteří utvářeli populární zábavní uskupení Rat Pack. O čtyři dekády později Soderbergh vedle Clooneyho (Danny Ocean) a Pitta (Rusty Ryan) naverboval třeba Matta Damona, Juliu Roberts, Andyho Garciu či Dona Cheadleho. Momentálně se neví, zda o další Parťáky stojí ještě někdo nad rámec ústřední dvojky, která si opětovnou spolupráci zjevně oblíbila díky akční komedii Osamělí vlci od Applu. V Benátkách uvedený film Jona Wattse (Spider-Man: Bez domova) už má odklepnutý sequel, ačkoli první kritici jsou dost zdrženliví.
Dannyho parťáci
Dannyho parťáci
  • O2 TV
  • Google Play
  • iTunes
  • +1
81%
U Warner Bros. každopádně stojí o služby Edwarda Bergera, jenž po Remarqueově netflixovské adaptaci zrovna představuje thriller Konkláve, v němž Ralph Fiennes za zdmi Vatikánu volí nového papeže. Nedávno se psalo o tom, že na švýcarského režiséra mají zaostřeno také producenti nadcházející bondovky, patří tudíž k nejvyhledávanějším filmařům současnosti. Nahrazení oscarového Soderbergha je ostatně velká věc, i když režisér Nákazy a Loganových parťáků může mít k absenci u Ocean's Fourteen osobní důvody.
Roku 2008, jen rok po premiéře třetího dílu s Alem Pacinem, zemřel herecký představitel Franka Cottona Bernie Mac. A Soderbergh bez obalu prohlásil, že bez něj žádný další díl nevznikne. Roku 2020 nás ve věku 98 let opustil také Carl Reiner, jenž hrál Saula Blooma. Don Cheadle sice před třemi lety pro Entertainment Weekly naznačil, že Soderbergh svůj odmítavý postoj přehodnocuje, ale v aktuálním víru událostí se jeho jméno neskloňuje.
Dannyho parťáci
Dannyho parťáci 3
Debbie a její parťačky
Barbie
Conclave (2024)
Režisér, jenž letos navštívil karlovarský festival, se beztak věnuje spíš formálním experimentům. To možná činil vždy, ale jeho zrestaurovaný Kafka s názvem Pan Kneff, z něhož se vyjmula dialogová stopa, nebo nadcházející horor Presence z pohledu nadpřirozené bytosti dovádí koncepční hrátky na novou úroveň. Od Dannyho parťáků budeme chtít hodně mainstreamový heist movie, který může vedle zbývajících členů hvězdné party přibrat také několik atraktivních posil z ženského spin-offu Debbie a její parťačky (Ocean's 8).
V něm si Sandra Bullock roku 2018 zahrála Dannyho sestru Deborah a společnost jí dělaly Cate Blanchett nebo Anne Hathaway. Film utržil hezkých 300 milionů dolarů a potvrdil relativně pomalou sestupnou tendenci série, již první Dannyho parťáci načali blyštivým skóre 450 milionů dolarů. Časy se ale mění a Warneři dlouho zápasí s plánovaným prequelem Oceans, který se hodlá spolehnout na star-power herecké dvojice z Barbie. Ryan Gosling a Margot Robbie jsou od loňska upsaní rolím rodičů Dannyho a Deborah, produkci však zdržely stávky a nyní také hereččino těhotenství.
Svět Dannyho parťáků každopádně bude růst a můžete se podívat, jak si jej naši uživatelé cení v žebříčku nejlepších krimi filmů.
Zdroje: Deadline, Movieweb