Nový film s Pittem a Clooneym sbírá první reakce. Herci se chválí, se zbytkem je to složitější

Nový film s Pittem a Clooneym sbírá první reakce. Herci se chválí, se zbytkem je to složitější
Osamělí vlci | Apple TV+
Snad jen dobrý film, chtělo by se odpovědět. A ten jsme v tomto případě dostali… tak napůl. Snímek se měl původně objevit i v našich kinech, nakonec se však zdá, že se jej koncem září dočkáme jen na streamovací platformě Apple TV+. Na hodnotícím webu Rotten Tomatoes ale už teď můžeme najít dvě desítky recenzí, které sice nejsou vyloženě negativní, přesto očekávání od potenciálního hitu podzimu poněkud snižují.
Osamělí vlci
Osamělí vlci
62%
Ačkoli 16 z momentálně dostupných 20 recenzí dává pomyslný palec nahoru, průměrné hodnocení se pohybuje kolem 6 bodů z 10, což značí ryze průměrný snímek oplývající dostatkem dílčích kvalit, aby jeho zhlédnutí šlo opatrně doporučit, o vyložený hit se však nejspíše nejedná.
„Osamělí vlci jsou pouze spotřební zábavou, nikoli oscarovkou nebo přehnaně seriózním snímkem pro dospělé publikum. Může mu však přijít jako docela chytrá,“ píše Ryan Lattanzio z IndieWire, který ale zároveň udělil pozitivní hodnocení. Podobná rétorika provází většinu dosavadních reakcí – moc vyloženě nadšených hlasů neslyšíme, většina je však rezervovaně spokojená a snad až překvapivě nízké ambice snímku nevytýká. „Jde o sebevědomý, poutavý film na sobotní večer, což je dnes velmi vzácné. Je povzbudivé vidět režiséra, jak se vrací z říše superhrdinů a natáčí skromnější a jednodušší film pro dospělé,“ opatrně chválí Richard Lawson z Vanity Fair.
Osamělí vlci: trailer | Falcon
„Pokud byste Pittovi a Clooneymu řekli premisu a nechali je improvizovat v prázdné místnosti, nejspíše by dali dohromady zábavnější film. Ale příznivci bezstarostných komedií budou odměněni aspoň tím, že tyhle dvě hvězdy mohou vidět spolu,“ shrnuje Serena Seghedoni pro web Loud and Clear.
Na adresu obou protagonistů se přitom snáší největší množství chvály: „Samotný film se nikdy nestane něčím víc než potrhlou, do sebe zahleděnou kriminálkou, ale herecké hvězdy vypadají, že si natáčení užívaly a jejich dobrá nálada je extrémně nakažlivá,“ popisuje Xan Brooks z webu The Guardian.
Osamělí vlci
Osamělí vlci
Osamělí vlci
Osamělí vlci
Wolfs (2024)
„Osamělí vlci jsou nestydatě předvídatelní, bez překvapení či zvratů, která byste už zdálky neviděli. Někdy ale můžete mít náladu na připitoměle příjemný snímek, který se vůbec o nic nepokouší,“ píše Audrey Fox z webu Looper v jedné z mála vyloženě negativních recenzí a ze stejného ranku pochází i text Siddhanta Adlakhy pro IGN Movies: „Osamělí vlci působí jako úhledný studentský film od bohatého puberťáka, který neviděl nic jiného než rané snímky Guye Ritchieho.“
Z tohoto stručného výčtu tedy plyne, že palce nahoru získává snímek díky Pittovi a Clooneymu, jejichž ohromující charisma zase jednou nezklamalo, avšak Wattsův nepřekvapivý scénář a mdlá režie stahují výsledek do bažin průměru. Už 27. září se na Apple TV+ budeme moci přesvědčit, co to v praxi přesně znamená. Zatím se podívejte na náš žebříček nejlepších filmů, které na této platformě nyní najdete.
Zdroje: Rotten Tomatoes, Vanity Fair, IGN Movies, Looper, The Guardian, Loud and Clear, IndieWire