Jaroslav Sedláček

Jaroslav Sedláček

Autor

Články autora

  1. Recenze: Domina (TV film)
    Recenze27. 6. 2010
    Recenze: Domina (TV film)

    Podporovala charitativní projekty ve městě, teď ji našli zardoušenou v kostýmu dominy na zubařském křesle týrané manželky tajemníka místního městského úřadu. Michal a Vladimír Dlouzí detektivy v překombinovaném příběhu, který klidně mohl dopadnout úplně jinak, než jak dopadl.

  2. Zemský ráj to na pohled získal v Moskvě tři ceny!
    Festivaly a ceny26. 6. 2010
    Zemský ráj to na pohled získal v Moskvě tři ceny!

    Snímek Zemský ráj to na pohled režisérky Ireny Pavláskové získal na 32. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Moskvě hned tři ceny: Cenu FIPRESCI, Cenu mezinárodních filmových klubů FICC a Vilma Cibulková Stříbrného svatého Georgije za nejlepší ženský herecký výkon!

  3. Vladimír Dlouhý: "Byl bych krutější, obvzlášť v těch koncích."
    Téma25. 6. 2010
    Vladimír Dlouhý: "Byl bych krutější, obvzlášť v těch koncích."

    Vzhledem k tomu, že Vladimír Dlouhý rozhovory moc často neposkytoval, je dost dobře možné, že tohle je ten úplně poslední. Vzniknul na konci března. Vladimír odpovídal spíš krátce a úsečně, ostatně jak bylo jeho zvykem, pokud jste ho postavili před mikrofon. Bavili jsme se hlavně o jeho filmových rolích po listopadu 1989. Nebylo jich mnoho, bohužel, ačkoliv za jednu získal Českého lva (Hlídač č. 47) a za další byl nominován (Bumerang).

  4. Jude Law nebude ve Varech sám!
    Festivaly a ceny22. 6. 2010
    Jude Law nebude ve Varech sám!

    Prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška slíbil do dvou až tří dnů oznámit další ohromující superhvězdné jméno, které by se za dva týdny mělo procházet po kolonádě spolu s Judem Lawem, Nikitou Michalkovem a dalšími.

  5. Zemřel Vladimír Dlouhý
    Filmy20. 6. 2010
    Zemřel Vladimír Dlouhý

    Ve věku 52 let podlehl těžké nemoci jeden z nejlepších herců své generace Vladimír Dlouhý. Zazářil mj. ve filmech Už zase skáču přes kaluže, S čerty nejsou žerty, Báječná léta pod psa, Knoflíkáři, Hlídač č. 47 či seriálech Arabela a Dobrá voda.

  6. Lidice: Nemocnou Nellis nahradí režisér Nikolaev
    Filmy9. 6. 2010
    Lidice: Nemocnou Nellis nahradí režisér Nikolaev

    Absolutní šok nedávno prožili producent Adam Dvořák a režisér Petr Nikolaev. Prvnímu zavolala režisérka Alice Nellis s tím, že velkofilm Lidice nemůže z vážných zdravotních důvodů režírovat, druhý nedlouho poté dostal od producentů nabídku, aby se prestižního projektu pár týdnů před první klapkou ujal.

  7. České nebe Ladislava Smoljaka
    Téma6. 6. 2010
    České nebe Ladislava Smoljaka

    Nemohl jsem z něj spustit oči. Pohublý, propadlé tváře, ale přesný - v intonaci, gestu i pohybu. Schválně jsem se na něj díval při pravidelných rozcvičkách, se kterými na pódium vtrhával Miroslav Tyrš, ale neulevoval si ani v nejmenším. A herecký fórek, kterým čelil nečekanému návratu maršála Radeckého, patřil onoho večera k těm vůbec nejvydařenějším.

  8. Zemřel Ladislav Smoljak
    Filmy6. 6. 2010
    Zemřel Ladislav Smoljak

    V neděli 6. června 2010 nad ránem zemřel v kladenské nemocnici režisér, scenárista, herec a cimrmanolog Ladislav Smoljak. Bylo mu 78 let.

  9. Nejlepší festival skončil
    Festivaly a ceny5. 6. 2010
    Nejlepší festival skončil

    Velká narozeninová párty ve Zlíně končí. Jubilejní 50. ročník mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež sice zpočátku provázela mimořádná nepřízeň počasí, nakonec ale všeobecně převládl názor, že právě ta letošní přehlídka patří k těm vůbec nejvydařenějším v její historii.

  10. Zlínské střípky
    Festivaly a ceny3. 6. 2010
    Zlínské střípky

    Ve Zlíně až do soboty probíhá 50. ročník mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež, největší a nejstarší přehlídky svého druhu na světě.

  11. Recenze: Hurvínek na scéně 3D
    Recenze1. 6. 2010
    Recenze: Hurvínek na scéně 3D

    Legendární české loutky poprvé na plátnech kin a hned ve 3D! Možná si ale měly ještě chvíli počkat…

  12. Sir Christopher Lee: „Filmy dělám pro diváky, ne pro kritiky“
    Festivaly a ceny1. 6. 2010
    Sir Christopher Lee: „Filmy dělám pro diváky, ne pro kritiky“

    Hrabě Dooku ze Star Wars, čaroděj Saruman z Pána prstenů, dr. Wonka z Karlíka a továrny na čokoládu… Natočil téměř tři sta filmů, pracoval či stále pracuje s takovými režiséry jako John Huston, Orson Welles, Steven Spielberg, George Lucas či Peter Jackson. A k českým zemím má kromobyčejně kladný vztah – setkal se s atentátníky na Heydricha i prezidentem Benešem, miluje Smetanu i Dvořáka, má doma nahrávky Rafaela Kubelíka i Jiřího Bělohlavka a dokáže česky zazpívat kus Prodané nevěsty!

  13. Recenze: Pojišťovna štěstí V (TV seriál)
    Recenze27. 5. 2010
    Recenze: Pojišťovna štěstí V (TV seriál)

    Někdejší vlajková loď televize Nova se potácí u samého dna. Scenáristku Evu Papouškovou a režiséra Jiřího Adamce jakoby už nezajímalo „proč“, ale jenom „kdo“ a „s kým“. Desítky postav seriálu se tak neustále scházejí a rozcházejí, aniž by to celé mělo hlavu a patu nebo nějaký smysl.

  14. V peřinách si 3D užijí Bílá, Roden, Balzerová i Polívka
    Filmy20. 5. 2010
    V peřinách si 3D užijí Bílá, Roden, Balzerová i Polívka

    V pondělí 24. května padne první klapka prvního českého celovečerního hraného 3D filmu. Režisér a kameraman F. A. Brabec začne točit pohádkový muzikál s Lucií Bílou, Karlem Rodenem, Eliškou Balzerovou a Bolkem Polívkou v hlavní rolích. Kulisami příběhu bude Písek, ten skutečný i ten zasypaný hromadou peřin.

  15. Recenze: Kuky se vrací
    Recenze17. 5. 2010
    Recenze: Kuky se vrací

    Nejúžasnější svět se skrývá v mechu a jehličí, v zlatavých lánech obilí a na prašných jílovitých cestách, nejkrásnější dobrodružství se rodí v dětské fantazii a kus dítěte zůstává – naštěstí – v každém z nás… Firma Svěrák & syn se vrací! Zcela jiná, než jak jsme ji dosud znali, a přece stejná – vtipná, hravá, dojímavá, lehce výchovná, roztomile kýčovitá.