Jaroslav Sedláček

Jaroslav Sedláček

Autor

Články autora

  1. Poledňáková brzy zakřičí: Líbáš jako ďábel!
    Filmy1. 9. 2010
    Poledňáková brzy zakřičí: Líbáš jako ďábel!

    Divácky nejúšpěšnější český film roku 2009 se dočká pokračování! Příští rok na jaře zavelí scenáristka a režisérka Marie Poledňáková k první klapce filmu Líbáš jako ďábel, jehož hlavními hvězdami budou opět Kamila Magálová a Oldřich Kaiser.

  2. To vědí, v Čechách se všechno rozkecá...
    Téma31. 8. 2010
    To vědí, v Čechách se všechno rozkecá...

    Proslulý americký detektiv Nick Carter chtěl přijet do Prahy v naprostém utajení. Jaké bylo jeho překvapení, když o jeho příjezdu psaly noviny na titulních stranách. Komisař Ledvina to tehdy komentoval slovy: "To vědí, tady se všechno rozkecá." Zdá se ale, že slavný český film Adéla ještě nevečeřela neznají ani v České televizi, ani na ministerstvu kultury.

  3. Hřebejk roztočil Nevinnost s Vetchým a Munzarem
    Filmy27. 8. 2010
    Hřebejk roztočil Nevinnost s Vetchým a Munzarem

    Pád z vrcholu až na samé dno netrvá dlouho. Respektive - jedna jediná věta vám dokáže změnit život a je docela jedno, zda je pravdivá či ne. Tak by mohly znít slogany nového filmu Nevinnost, který začal v těchto dnech natáčet režisér Jan Hřebejk podle scénáře Petra Jarchovského. V hlavní roli? Ondřej Vetchý!

  4. Manifesto slibuje světové festivaly ve vašem městě
    Festivaly a ceny24. 8. 2010
    Manifesto slibuje světové festivaly ve vašem městě

    Jiří Králík rozjíždí další ambiciózní podnik. Tentokrát chce prostřednictvím projektu Manifesto vybraným kinům nabízet kolekce "festivalových hitů" - exkluzivně, v předpremiéře, vždy po dobu jednoho týdne. První balík startuje svou pouť po republice 2. září a je v něm mj. i černá komedie o islámských teroristech Čtyři lvi.

  5. Recenze: Největší z Čechů
    Recenze21. 8. 2010
    Recenze: Největší z Čechů

    Sní si svůj felliniovský sen, jenže ten se mu hroutí, tak se pokouší sbalit a přece jen nějak šlapat dál... Robert Sedláček v tříčtvrtečním taktu po stopách outsiderů, kteří touží být velikány.

  6. Recenze: Drnovické catenaccio aneb... (dokument)
    Recenze19. 8. 2010
    Recenze: Drnovické catenaccio aneb... (dokument)

    Všechno bylo možné, všechno bylo legální! Režisér Radim Procházka pořádá výpravu do pravěku 90. let, během níž hravým a vtipným způsobem odkrývá, na jakém principu fungovaly největší podnikatelské zázraky oněch let.

  7. Fresh Film Fest ovládne Prahu!
    Festivaly a ceny19. 8. 2010
    Fresh Film Fest ovládne Prahu!

    Fresh Film Fest po šesti letech opouští Karlovy Vary a to nejčerstvější zboží od studentů filmových škol a debutantů z celého světa tentokrát představí Praze. V pěti dnech od 25. srpna nabídne na sedmi festivalových místech nejen 150 filmů ale i bohatý doprovodný program!

  8. Monopol Donutila končí, Česká televize chce i jiné
    Seriály17. 8. 2010
    Monopol Donutila končí, Česká televize chce i jiné

    Nová řada seriálu Vyprávěj, koprodukční seriál Kriminálka Staré Město a konec cyklu 3+1 s Miroslavem Donutilem. To jsou hlavní novinky, které Česká televize hlásí na sklonku prázdnin z Kavčích hor.

  9. Profesionálové? Přece Čtvrtníček, Liška, Hádek...
    Filmy16. 8. 2010
    Profesionálové? Přece Čtvrtníček, Liška, Hádek...

    Groteskní sitcom o policejní jednotce, její nadmíru náročné práci a hlavně fatálních omylech, kterých se dopouští, bude vysílat TV Barrandov od 1. září každou středu. V hlavních rolích Jiří Bábek, Matěj Hádek, Josef Polášek, Marika Procházková, Pavel Liška a Petr Čtvrtníček!

  10. Přijďte a zahrajte si ve filmu Lidice!
    Filmy6. 8. 2010
    Přijďte a zahrajte si ve filmu Lidice!

    První tryzny za zničené Lidice se měsíc po skončení války zúčastnilo v roce 1945 neuvěřitelných 160 000 lidí. Tvůrci právě natáčeného filmu Lidice by rádi aspoň částečně tehdejší mírovou slavnost rekonstruovali, proto prosí všechny, kdo by si chtěli ve filmu zahrát, ať se dostaví 12. srpna 2010 v 9 hodin do areálu lidického památníku v černobílém oblečení.

  11. "Kajínek je film s názorem," tvrdí Jakubisková
    Filmy4. 8. 2010
    "Kajínek je film s názorem," tvrdí Jakubisková

    "Náš film není obhajobou Kajínka, náš film je obžalobou systému," říká nekompromisně režisér Petr Jákl o svém celovečerním debutu. Zároveň upozorňuje, že ačkoliv se snažili co nejvíce držet pravdy, snímek rozhodně nelze považovat za dokument: "Je to náš pohled na celou kauzu."

  12. Letní filmová škola se vymyká. Hezky vymyká.
    Festivaly a ceny2. 8. 2010
    Letní filmová škola se vymyká. Hezky vymyká.

    Prožila leccos pěkného i zlého, už dávno nepodléhá snům o vzdušných zámcích, drží se reality, aniž by ale ztratila tvář ideálního parťáka pro dlouhé letní dny (a ještě delší noci). Letní filmová škola představuje v moři stále nových přehlídek a festivalů jistotu kvality a záruku pravidelnosti. Zahraniční hosté jsou u vytržení, čeští nadšení, diváci spokojení. Letošní ročník se zkrátka vydařil.

  13. Životopis Českého lva
    Téma31. 7. 2010
    Životopis Českého lva

    Za velkou louží mají Oscary, ve Francii Césary, v Itálii Donatellovy Davidy, ve Španělsku Goyi, ve Velké Británii ceny BAFTA... V roce 1993 se svých výročních filmových cen dočkala i Česká republika. Český lev se stal značkou kvality a prestiže. A během svých dosavadních sedmnácti let života stačil i leccos prožít.

  14. Za školou 3: Magie letních dnů a nocí
    Festivaly a ceny29. 7. 2010
    Za školou 3: Magie letních dnů a nocí

    Atmosféra v Uherském Hradišti je naprosto jedinečná! Nudný kolovrátek stále týchž vět, které dnes a denně slýchávám od hostů i návštěvníků, pořadatelům pochopitelně zní jako rajská hudba. Však jsme taky v ráji, filmovém ráji. Ačkoliv chvíli prší, chvíli praží slunce, což by mistra Důru a jeho plovárnu jistě netěšilo, pro letní filmovou školu je takové počasí požehnáním. Sály jsou většinou plné a nálada letních nocí neuvěřitelně pohodová a pozvnášející.

  15. Za školou 2: Zázraky 90. let, Oscar i rituální vražda
    Festivaly a ceny26. 7. 2010
    Za školou 2: Zázraky 90. let, Oscar i rituální vražda

    Uherské Hradiště si prohodilo počasí s Karlovými Vary. Zatímco na západě Čech vládly úmorné hice, na jihu Moravy prší. Nikomu to ale moc nevadí, protože všichni, včetně přítomných hvězd (Hřebejk, Hádek, Cieslar...) se shodují v jednom – letošní program se opravdu povedl! Nejvíc táhnou Jacques Tati, film noir, Ján Kadár, český horizont...