Milan Rozšafný

Milan Rozšafný

Autor
Šéfredaktor Kinoboxu. Narozen v roce 1988, vystudoval obor Komunikace v médiích. Psaní o filmech a seriálech se věnuje od roku 2012. Prošel redakcemi Moviezone.cz, TVZone.cz a webů televize Prima, externě spolupracoval s Esquire.cz. Je jedním z autorů knih Encyklopedie fantasy filmu a Encyklopedie hororového filmu. Milovník akčňáků, gangsterek, fantasy i sci-fi filmů.

Články autora

  1. Nová Fantastická čtyřka obsadila zásadní komiksovou postavu. Odhaluje tím nového záporáka?
    Filmy4. 4. 2024
    Nová Fantastická čtyřka obsadila zásadní komiksovou postavu. Odhaluje tím nového záporáka?

    Fantastické čtyřce se na velkém plátně doposud moc nedařilo. Komiksová týmovka od Tima Storyho na počátku nového tisíciletí moc fanoušků nezískala ani přesto, že se nakonec dočkala druhého dílu, a na děsivý reboot z roku 2015 raději všichni zapomněli. Nyní se však jedni z nejslavnějších marveláckých hrdinů konečně stěhují do MCU a po obsazení hlavní čtveřice přibylo na palubu další velmi zajímavé jméno.

  2. Bombardování domova i život v exilu. Oceňovaný snímek ukazuje neuvěřitelný osud mladého filmaře
    Filmy4. 4. 2024
    Bombardování domova i život v exilu. Oceňovaný snímek ukazuje neuvěřitelný osud mladého filmaře

    Pražská část 26. ročníku festivalu Jeden svět je za námi a snímky, které upozorňují na problematiku lidských práv či společenskou situaci, se vydaly do ostatních měst České republiky. Mezi vítěze Jednoho světa se letos zařadil také film Život je skvělý (Life is Beautiful), v němž mladý palestinský filmař Mohamed Jabaly ukazuje svůj složitý životní příběh, kdy se kvůli politické situaci nemohl vrátit do rodné Gazy a z důvodu složité byrokracie se ocitl prakticky bez domova.

  3. Seriálová Iveta dostane nástupce. Nova si připravila pro fanoušky zpěvačky nečekaný dárek
    Seriály3. 4. 2024
    Seriálová Iveta dostane nástupce. Nova si připravila pro fanoušky zpěvačky nečekaný dárek

    Od minulé neděle mohou diváci televize Nova a fanoušci slavné zpěvačky sledovat seriál Iveta, který se stanice rozhodla mimořádně zařadit z platformy Voyo do vysílání. Má jít o dárek divákům k oslavě 30. narozenin televize a zároveň o připomenutí života zesnulé interpretky, od jejíž smrti uběhne na konci dubna 10 let. A právě k tomuto smutnému výročí TV Nova zařadí ještě jednu sérii věnovanou Ivetě Bartošové.

  4. Brutálnější než John Wick? Akčňák Boy Kills World ukazuje v novém traileru krvavá jatka
    Filmy3. 4. 2024
    Brutálnější než John Wick? Akčňák Boy Kills World ukazuje v novém traileru krvavá jatka

    Zítra vtrhne do českých kin jeden z nejočekávanějších akčních filmů roku, Opičí muž (Monkey Man). Jen o pár týdnů později ovšem dorazí žánrovka, která slibuje ještě přepálenější a brutálnější akční hody. Novinka Boy Kills World stihla příznivce bitek a přestřelek zaujmout už svými předchozími ukázkami, v novém necenzurovaném traileru nám ale tvůrci ukazují, že se rozhodně nehodlají držet zpátky.

  5. Vláďa ze Survivoru o konci Sebastiana: Byl důvod jeho odchodu z reality show oprávněný?
    Rozhovory3. 4. 2024
    Vláďa ze Survivoru o konci Sebastiana: Byl důvod jeho odchodu z reality show oprávněný?

    Máme tu další díl pořadu Divočina z ostrova, v němž vítěz první řady reality show Survivor Česko & Slovensko Vladimír Čapek se svým parťákem Danem komentují události z nejnovějších dílů třetí série. Tentokrát si přizvali dalšího hosta v podobě účastnice druhé řady Karolíny Krejzlové a společně rozebrali zejména hlavní událost minulých dílů – dobrovolný odchod zpěváka Sebastiana Navrátila, který se rozhodl soutěž opustit z osobních důvodů. Co si o této situaci Vláďa myslí?

  6. Nová Planeta opic přitvrzuje. Strhující trailer ukazuje mrazivou atmosféru i velkolepou akci
    Filmy2. 4. 2024
    Nová Planeta opic přitvrzuje. Strhující trailer ukazuje mrazivou atmosféru i velkolepou akci

    Už takřka za měsíc, konkrétně 9. května, vstoupí do českých kin nový velkolepý příspěvek ze světa Planety opic. Snímek Království Planeta opic (Kingdom of the Planet of the Apes) se bude odehrávat 300 let po minulých třech dílech a režisér Wes Ball (Labyrint) by novinkou rád nastartoval novou trilogii. I nejnovější trailer, jenž láká na promítání v kinech IMAX, pak ukazuje jeho snahy velmi působivým a vtahujícím způsobem.

  7. Top kina ČR: Druhá Duna konečně našla přemožitele. Pokořil ji návrat pejska Gumpa
    Téma2. 4. 2024
    Top kina ČR: Druhá Duna konečně našla přemožitele. Pokořil ji návrat pejska Gumpa

    Čtyři týdny plenila druhá Duna (Dune: Part Two) česká kina a odrážela veškerou konkurenci v čele se Sladkým životem a čtvrtou Kung Fu Pandou. Nyní už ale máme konečně nového lídra žebříčku. Nejvíce diváků, v tomhle případě nejspíše dětských, o velikonočním víkendu přišlo na druhého Gumpa. A jak si vedla další bitka Godzilly s Kongem?

  8. Lež na pláži je přehlídkou marnosti a křeče. Další seriál z Chorvatska postrádá jakýkoliv smysl
    Recenze1. 4. 2024
    Lež na pláži je přehlídkou marnosti a křeče. Další seriál z Chorvatska postrádá jakýkoliv smysl

    Ano, čtete správně, máme tu další český seriál z prostředí chorvatských slunných pláží, od začátku roku již v pořadí třetí. Jako by se štáby komerčních stanic předháněly v tom, kdo stráví u Jadranu a dalších destinací nejvíce času. Po primácké krimi Na vlnách Jadranu a novácké Policii Hvar tedy přichází na řadu opět Prima, tentokrát s „pohodovou“ komedií Lež na pláži. Jenže zatímco v předchozích případech se dal seriál z Chorvatska aspoň částečně pochopit kvůli osvěžení konceptu rutinní detektivky, v případě novinky působí exotický přesun ještě těžkopádněji a zbytečněji.

  9. TV sledovanost: Iveta rozdrtila konkurenci, nová show Zdeňka Pohlreicha je obřím průšvihem
    Téma1. 4. 2024
    TV sledovanost: Iveta rozdrtila konkurenci, nová show Zdeňka Pohlreicha je obřím průšvihem

    Uplynulý televizní týden se nesl zejména ve znamení velké seriálové premiéry. Iveta se po dvou letech na platformě Voyo podívala exkluzivně do televize. Jak se dalo očekávat, Nova s osudem slavné zpěvačky slaví úspěch. Konkurenční Prima je na tom o poznání hůře, z jejích dvou jarních novinek se vyklubaly velké propadáky.

  10. Zajímavosti o seriálu Iveta: Schválení syna Artura i chybějící bratr
    Seriály31. 3. 2024
    Zajímavosti o seriálu Iveta: Schválení syna Artura i chybějící bratr

    Už dnes večer začne na obrazovkách televize Nova první řada oblíbeného seriálu Iveta, který se zaměří na hudební počátky slavné zpěvačky v 80. letech i její první velkou lásku v podobě Petra Sepešiho. Seriál si stačil získat početnou fanouškovskou obec, již před dvěma lety měl totiž premiéru na streamovací platformě Voyo. Nyní se zcela exkluzivně podívají obě řady seriálu do televize. Co jste o první sérii doteď nevěděli?

  11. Velký návrat Jeremyho Rennera. Slavný herec je na nových záběrech oblíbeného seriálu v plné formě
    Seriály31. 3. 2024
    Velký návrat Jeremyho Rennera. Slavný herec je na nových záběrech oblíbeného seriálu v plné formě

    Ještě loni touto dobou visela nad kariérou populárního herce Jeremyho Rennera řada otazníků. Dokáže se po děsivé nehodě, při níž byl přejet sněhovým pluhem, který mu způsobil závažná zranění, ještě vrátit k herectví? A pokud ano, vrátí se v plné síle a zvládne se doslova postavit na vlastní nohy? Na obě otázky už nyní známe jasnou odpověď – ano! Představitel komiksového hrdiny Hawkeye překonal všechny předpoklady, prokázal nesmírnou bojovnost a už několik měsíců znovu točí. V první ukázce z třetí řady seriálu Starosta Kingstownu (Mayor of Kingstown) pak téměř působí dojmem, jako by k žádné nehodě vůbec nedošlo.

  12. Jestli se rozzlobíme, budeme zlí slaví 50 let. Proč jde o nejpopulárnější film z dílny Spencera a Hilla?
    Filmy30. 3. 2024
    Jestli se rozzlobíme, budeme zlí slaví 50 let. Proč jde o nejpopulárnější film z dílny Spencera a Hilla?

    Ikonické komediální duo Bud Spencer a Terence Hill má na svém kontě nespočet slavných komedií, na kterých vyrostl zejména v 80. a 90. letech v našich končinách snad každý. Existuje pak jeden film, jenž v souvislosti s touto dvojicí naskočí každému snad ihned – Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (...altrimenti ci arrabbiamo!). Právě tato taškařice slaví aktuálně 50 let od své italské, tedy domovské, premiéry. Je proto ten nejlepší čas podívat se na to, proč je zrovna tento jejich počin považován za ten nejoblíbenější a nejzábavnější.

  13. VOD tipy: Jedeme na teambuilding, Chudáčci i Tlapková patrola
    VOD29. 3. 2024
    VOD tipy: Jedeme na teambuilding, Chudáčci i Tlapková patrola

    Prodloužený velikonoční víkend je v plném proudu, a i když vám televize nabízí ve svém menu nespočet tradičních pohádek, možná budete chtít dát přednost něčemu novému a neokoukanému. Naštěstí jsou tu streamovací služby, díky nimž dorazí v těchto dnech do vašich obýváků jeden z nejlepších filmů loňského roku či dva velké české tituly.

  14. Druhý Gump je reklamou na sebe sama. Nabízí Kozubovu šílenou paruku i Krajčův zadek
    Recenze29. 3. 2024
    Druhý Gump je reklamou na sebe sama. Nabízí Kozubovu šílenou paruku i Krajčův zadek

    Snímek Gump - pes, který naučil lidi žít byl před třemi lety zdánlivým završením pejskařského fenoménu z pera Filipa Rožka. Příběh osamělého psa hledajícího domov se totiž nejdříve dočkal knihy, následně i písničky a celovečerního filmu. A byla z toho neurážející rodinná podívaná, která pomáhala dobré věci, a navíc utržila hodně peněz. Druhý knižní i filmový díl tedy na sebe nenechal dlouho čekat. Jak už to ovšem u sequelů často bývá, ani zde se tvůrcům nedaří zakrýt, že vlastně nemají moc co vyprávět.

  15. Co všechno lze udělat pro rodinu? Česká Jedna noc zkoumá téma livechatů a internetové erotiky
    Filmy28. 3. 2024
    Co všechno lze udělat pro rodinu? Česká Jedna noc zkoumá téma livechatů a internetové erotiky

    Minulý rok nás český snímek Její tělo vzal na menší výlet do branže filmů pro dospělé. Tento rok se pak domácí scéna dotkne erotiky zase trochu jiným způsobem. Novinka Jedna noc si posvítí na internetový fenomén platforem a livechatů typu OnlyFans, jejichž popularita každým rokem roste a k podobnému způsobu obživy se uchyluje stále více žen. Jaké skutečnosti je mohou k takovému kroku donutit? A co to udělá s jejich blízkými?