Kauza Kramný

67%
Kauza Kramný
Pětidílná dokumentární série se věnuje případu Petra Kramného, odsouzeného za vraždu manželky a dcery během rodinné dovolené v Egyptě v roce 2013. Nebývalý zájem médií a veřejnosti, spolu s ochotou Petra Kramného s novináři hovořit, vedl k bezprecedentnímu počtu vydaných článků. Pod nánosem senzacechtivých zpráv se ale ztrácela fakta, co se v egyptském hotelu stalo, i co tragédii předcházelo. Ve vyprávění příbuzných, blízkých přátel, právníků, znalců, odborníků i samotného Petra Kramného, se po více než deseti letech vracíme k případu, který rozdělil laickou i odbornou veřejnost a nebulvárním způsobem ukazujeme osudy lidí, kterým tato kauza změnila život. (Voyo)



Recenze: Kauza Kramný

Kinobox.cz
55%

True Crime je problematický žánr a nutno přiznat, že Kauza Kramný není jeho nejhorší možný příklad. Přesto se zdá, že v jádru celého projektu zůstává čisté ukojení morbidní zvědavosti, jež bylo obroušeno o své nejostřejší hrany. Kauza je stále natolik čerstvá (poslední rozsudek zazněl teprve vloni a kdo ví, zda je poslední), že se nedaří o mnoho víc než vše zrekapitulovat a na konci bezradně pokrčit rameny. Možná se mělo ještě chvíli čekat.


Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
4
Pouze pračka na prachy a řešení něčeho, co je jisté už od začátku. Kramný je psychopat a hazjl a je to to jediné, co mi dokument potvrdil. Jinak zbytečnost.
avenis
avenis
10 978 bodů
8
Koukám, koukám, zatím po třetím díle zvažuju argumenty protistran. Vinen či nevinen? Spíš se přikláním k jeho vině. Protože kdyby jim neublížil, jak se to tedy stalo? Ještě vůbec nikdo neřekl, že by na smrti paní Moniky mohl mít zájem někdo jiný. Kdo by to mohl být? Kdo by chtěl otrávit mladou ženu a její dceru? Jestli to bylo v jídle, umřelo by víc lidí z hotelu. Jestli v té Coca cole, ve zbytku by se jed našel. No prostě vypadá to na ten elektrický proud...
Zvláštní, že autoři dokumentu zařatili také vystoupení soudního znalce Radka Matlacha (+2024), který dostal od Okresního soudu v Ostravě v listopadu 2021 roční podmínku a zákaz činnosti za křivou výpověď a vědomě zkreslený posudek.
CallisCZ
CallisCZ
1 363 bodů
7
Zajímavě vytvořený dokument, který nechá diváka aby se sám rozhodl, čemu bude věřit a čemu ne. Bohužel se až příliš zaobírá bulvárem a názory příbuzných, přátel, spoluvězňů a méně fakty.

Dodatečné informace

Původní název:
Kauza Kramný (více)
  • Česká republika Kauza Kramný
Premiéra v ČR:
19. 7. 2024
Distributor:
Voyo
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch