Články o Anora

AI
82%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Články 2

Nejočekávanější filmy zbytku roku: Druhý Gladiátor, návrat Vetřelce i nový Pán prstenů
Téma30. 7. 2024
Nejočekávanější filmy zbytku roku: Druhý Gladiátor, návrat Vetřelce i nový Pán prstenů

Do kin v uplynulých dnech vtrhla komiksovka Deadpool & Wolverine, jeden z nejočekávanějších filmů roku. To ovšem neznamená, že už by se ve zbytku letoška nebylo na co se těšit. Ročník 2024 je již sice za půlkou, ani v následujících pěti měsících ale nebude nouze o velké a zajímavé tituly, které mají potenciál stát se hity či uspokojivými filmovými zážitky. Do žebříčku jsme dali počiny, které mají letos potvrzenou českou distribuční premiéru a jsou seřazeny právě podle data chystaného uvedení. Tak se podívejte a podělte se s námi, na jaký z filmů se těšíte nejvíc a který vám tu naopak chybí.

Prostitutka a ruský oligarcha okouzlili Cannes. Svěží Anora slibuje v traileru novátorský zážitek
Filmy17. 7. 2024
Prostitutka a ruský oligarcha okouzlili Cannes. Svěží Anora slibuje v traileru novátorský zážitek

Letošní festival v Cannes, jehož porotě předsedala režisérka Barbie Greta Gerwig, hostil pozoruhodný zástup slavných filmařů s jejich soutěžními projekty. Francis Ford Coppola, Yorgos Lanthimos i David Cronenberg se přitom museli poklonit jednomu z pilířů amerického nezávislého filmu Seanu Bakerovi. Ten představil netradiční romanci Anora, v níž newyorská prostitutka s uzbeckými kořeny Ani (Mickey Madison) zahoří láskou k sympatickému klientovi, synovi ruského oligarchy Ivanovi (Mark Eidelstein). Byla z toho prestižní Zlatá palma a nadšenou salvu prvních 44 recenzí následuje úvodní výživný trailer, který je během dvou a půl minut občas těžké usledovat. Půvab má ostatně vězet v nepředvídatelných žánrových úskocích a osobitě našlehaném mixu emocí.