Nejočekávanější filmy zbytku roku: Druhý Gladiátor, návrat Vetřelce i nový Pán prstenů

Nejočekávanější filmy zbytku roku: Druhý Gladiátor, návrat Vetřelce i nový Pán prstenů
Nejočekávanější filmy zbytku roku. | Paramount Pictures/20th Century Studios
Nejočekávanější filmy zbytku roku

Borderlands – 8. srpna

Borderlands
Borderlands
41%
Adaptace známé videoherní série nás zavede na šílenou planetu Pandora, která je plná zabijáckých magorů a monster. Námezdní lovkyně v podání Cate Blanchett zde dá dohromady podivný tým odpadlíků, který má nejdříve najít dceru vesmírného bídáka, ale později chce ukrást tajemný poklad. Trailery se až příliš okatě snaží svézt na popularitě Strážců Galaxie a film měl značné produkční problémy. Upoutávky ovšem přesto lákají na sympatickou popcornovou jízdu, která snad splní svůj oddychový účel.
Borderlands: trailer, český dabing | Bontonfilm

Vetřelec: Romulus – 15. srpna

Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
78%
Co si ale budeme povídat, novinka z následujícího týdne v nás budí mnohem větší zvědavost. Vetřelčí série se po dvou nepovedených pokusech Ridleyho Scotta ocitla tak trochu v umělém spánku, z kterého bude chtít značku probrat Fede Alvarez. Ten situoval příběh skupiny hrdinů, kteří se rozhodli vykrást opuštěnou vesmírnou stanici, mezi první a druhý díl série. Na lodi ovšem na ně samozřejmě čeká překvapení v podobě oslizlých zabijáků a režisér slibuje propojení těch nejlepších aspektů ze Scottovy jedničky i Cameronových Vetřelců. Po mrazivých ukázkách mu zatím nemáme důvod nevěřit.
Vetřelec: Romulus: finální trailer | 20th Century Studios

Longlegs – 22. srpna

Longlegs
Longlegs
70%
Děsivou a nervydrásající podívanou slibuje také hororový hit Longlegs, jenž se stal ve Spojených státech díky výtečné virální kampani a ještě lepším recenzím fenoménem. Příběh bude vyprávět o mladé agentce FBI v podání Maiky Monroe, jež se vydává po stopách sériového vraha v údajně hrůzostrašném podání Nicolase Cage, který své oběti ovšem sám nezabijí, naopak s lidmi ve vyvražděných rodinách manipuluje tak, aby udělali práci za něj. Mrtvol přibývá a vyšetřovatelka sama skrývá temné tajemství. Údajně nás čeká psychický teror a extrémně hutná atmosféra, díky níž se film dočkal srovnání i s klasikami jako Sedm či Mlčení jehňátek.
Longlegs: trailer | Continental Film

Beetlejuice Beetlejuice – 5. září

Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
66%
Přes 30 let to trvalo, než Tim Burton konečně přivedl zpátky na stříbrná plátna svého milovaného Beetlejuice, který jako první ukázal režisérův morbidní humor a typickou stylistiku. Rozverný démon v podání Michaela Keatona se vrací na scénu zpátky poté, co nejmladší členka klanu Deetzových Astrid (Jenna Ortega) nechtěně otevře bránu do světa nemrtvých. Stará známá Lydia alias Winona Ryder ho proto musí požádat o pomoc. Může však Beetlejuicovi vůbec věřit? Zábavné upoutávky lákají na návrat osvědčeného Tima Burtona s jeho typickou estetikou, humorem a nápaditými potvorami. Co myslíte, naváže na úspěch nedávné Wednesday?
Beetlejuice Beetlejuice: trailer | Vertical Entertainment

Joker: Folie à Deux – 3. října

Joker: Folie à Deux
Joker: Folie à Deux
AI
69%
První Joker se stal až nečekaným fenoménem, který získával prestižní ceny a v kinech utržil přes miliardu dolarů, což je pro temný a mládeži nepřístupný film obdivuhodný výsledek. V druhém díle ale chce jít Todd Phillips ještě dál a naservírovat nám zase trochu něco jiného. Kromě sondy do šíleného duše Arthura Flecka (Joaquin Phoenix) tentokrát dostaneme i jednu hodně šílenou romantiku a muzikál v jednom. Jak to bude vypadat, když se Joker zamiluje do Harley Quinn v podání Lady Gaga? A jak moc se bude nakonec jednat o muzikál? Upoutávky vzbuzují otázky, první ohlasy hovořící o ještě temnějším a odvážnějším počinu pro změnu zvědavost.
Joker: Folie à Deux: 2. trailer | Vertical Entertainment

Megalopolis – 3. října

Megalopolis
Megalopolis
AI
67%
Francis Ford Coppola se na stará kolena rozhodl splnit si svůj velký filmařský sen a převedl na plátna scénář, na němž pracoval několik desítek let. A jelikož u velkých studií nepochodil, rozhodl se nekompromisní vizi budoucnosti celou zaplatit z vlastní kapsy. Příběh vzestupu a pádu architekta v podání Adama Drivera, jenž chce vybudovat nové utopické velkoměsto, vyvolal v Cannes velmi rozporuplné reakce a evidentně půjde o velmi nekompromisní a nestřídmé dílo, co nedá divákovi nic zadarmo. I přesto to vypadá, že i vzhledem k procesu vzniku a jako vždy nesmlouvavému Coppolovi, co si jde tvrdě za svým, nás čeká velmi ojedinělý zážitek, ať už v dobrém, či špatném smyslu.
Megalopolis: teaser trailer | American Zoetrope

Substance – 10. října

Substance
Substance
72%
Jeden z nejchválenějších filmů letošního festivalu v Cannes už dokázal uzemnit i diváky v Karlových Varech, v říjnu si ovšem budete moci šílený body-horor užít i v široké distribuci. Demi Moore zde zažívá herecký comeback coby stárnoucí televizní hvězda, jež nechce přijít o své místo na výsluní. Aplikuje si proto substanci, která z její DNA vytvoří mladší a hezčí verzi. Má to ovšem podmínku – musí se udržovat dokonalá rovnováha mezi oběma verzemi, takže se musí těla pravidelně střídat. Co by se mohlo pokazit že? Audiovizuální pecka se nebojí nechutností a navíc nabízí satirický pohled na společnost posedlou ideálem krásy.
Substance: 2. teaser trailer | MUBI

Anora – 31. října

Anora
Anora
AI
76%
Ještě nadšenější reakce ale vyvolal vítězný film z Cannes, drama Anora. Nezávislý film režiséra Seana Bakera pojednává o netradiční romanci americké prostitutky a ruského oligarchy a podle prvních reakcí nabízí novátorskou režii, nečekané žánrové úskoky, pestrou škálu emocí a zkrátka hodně nevšední divácký zážitek. Vítězové Cannes patří tradičně mezi nejvýraznější snímky roku a letošek zřejmě nebude výjimkou.
Anora: trailer | NEON

Gladiátor II – 14. listopadu

Gladiátor II
Gladiátor II
AI
80%
Na tenhle film se diváci asi stejnou měrou těší, a zároveň se ho bojí. Ridley Scott se po více jak 20 letech vrací do gladiátorské arény, aby nám nabídl příběh nyní již dospělého Lucia (Paul Mescal), jenž se po uvěznění římskými armádami stane gladiátorem a zřejmě i důležitým aktérem v politických pletichách. Čekají nás epické bojové sekvence, při nichž si budou historici trhat vlasy, jelikož se Ridley Scott evidentně odvázal nejvíce, jak to šlo. Nosorožci, zaplavená aréna, žraloci… v druhém Gladiátorovi evidentně nebude nic nemožné. Otázkou je, zda se podaří důstojně navázat na diváky milovanou jedničku.
Gladiátor II: trailer | CinemArt

Pán prstenů: Válka Rohirů – 13. prosince

Pán prstenů: Válka Rohirů
Pán prstenů: Válka Rohirů
AI
57%
Fanoušci J. R. R. Tolkiena letos nedostanou pouze druhou sérii Prstenů moci, ale také animovaný film, který nás zavede do Rohanu stovky let před filmovými událostmi. Budeme zde sledovat nevyřčený příběh Helmova žlebu a jeho zakladatele, krále Rohanu Helma Kladiva, a princezny Héry, jež bude hrát ve válce s nepřátelskými vojsky stěžejní roli. Animace vypadá na Pána prstenů poněkud netradičně, o to víc se těšíme na trochu odlišnou podívanou ze známého fantasy světa.
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
Podívejte se také na žebříček nejočekávanějších filmů zbytku roku 2024 podle Kinoboxu.