Články

Nejnovější články

  1. Zemřel Vladimír Dlouhý
    Filmy20. 6. 2010
    Zemřel Vladimír Dlouhý

    Ve věku 52 let podlehl těžké nemoci jeden z nejlepších herců své generace Vladimír Dlouhý. Zazářil mj. ve filmech Už zase skáču přes kaluže, S čerty nejsou žerty, Báječná léta pod psa, Knoflíkáři, Hlídač č. 47 či seriálech Arabela a Dobrá voda.

  2. Výsledky Novoměstského Hrnce smíchu
    Festivaly a ceny20. 6. 2010
    Výsledky Novoměstského Hrnce smíchu

    32. ročník Novoměstského hrnce smíchu se uskutečnil v termínu od 12. do 19. června 2010. Místem konání bylo především Kino 70 v Novém Městě nad Metují. My vám přinášíme přehled výsledků tohoto malého festivalu, který se soustředí především na smích diváků.

  3. Téma17. 6. 2010
    Česká fantasy se rodí ve tmě. Za pomoci mechu ze Zélandu a počítačů

    Nápad natočit českou fantasy světového formátu vznikl před více než pěti lety, málokdo však tehdy věřil, že se zrealizuje. Fakt, že se právě nyní rodí jeho první upoutávka pro kina, budiž důkazem, že i ty nejodvážnější sny se mohou plnit. Na úplném začátku projektu jménem Poslední z Aporveru přitom nebylo nic většího než obyčejný kamarádský hec.

  4. Téma17. 6. 2010
    Dny kritiků Variety uvedou ve Varech Muže v říji režiséra Roberta Sedláčka

    Už třináctým rokem se v programu karlovarského filmového festivalu objevuje sekce nazvaná Dny kritiků Variety. S podtitulem Evropa nyní! uvede během dvou dnů (4.–5. července) své filmy desítka mladých evropských režisérů. Českou republiku bude reprezentovat Robert Sedláček s hořkou komedií Muži v říji.

  5. Téma17. 6. 2010
    Válka s mloky v angličtině a polštině? I to je možné, říká režisér Krejčí

    Právě v těchto dnech finišuje režisér Tomáš Krejčí se střihem upoutávky na novou českou fantasy Poslední z Aporveru. "Je nám jasné, že srovnávání s Avatarem se nevyhneme," říká režisér, který má v záloze ještě jeden průkopnický krok: adaptaci Čapkovy Války s mloky.

  6. Recenze: Bez soucitu
    Recenze16. 6. 2010
    Recenze: Bez soucitu

    Režisér hitu 96 hodin vysílá Johna Travoltu se šílenou vyřídilkou do ulic Francie, aby terorizoval nejen místní kriminální, ale dokonce i zákonodárné živly. Čeká nás akční nářez, nebo potvrzení výjimečně šťastného debutu? Od každého trochu.

  7. Významní hosté uvedou filmy Powella a Pressburgera
    Festivaly a ceny16. 6. 2010
    Významní hosté uvedou filmy Powella a Pressburgera

    Thelma Schoonmakerová a bratři Andrew a Kevin Macdonaldové přijedou na MFF KV představit filmy zařazené do pocty legendární tvůrčí dvojici. Světově proslulá střihačka a dlouholetá spolupracovnice Martina Scorseseho Thelma Schoonmakerová je považována za jednu z nejfundovanějších odbornic na dílo Powella a Pressburgera.

  8. Téma14. 6. 2010
    ANKETA: Králi 70. let jsou smoljakovské komedie

    Nedávné úmrtí Ladislava Smoljaka se nejspíš odrazilo na výsledcích naší filmové ankety. Vítězi mezi filmy ze 70. let jsou smoljakovské komedie Marečku, podejte mi pero a Kulový blesk.

  9. Téma13. 6. 2010
    Landa natáčí film o rallye, zahraje si v něm automobilového závodníka

    Sen, který si vytkli před třemi roky po své muzikálové Kvasce, se Danielu a Mirjam Landovým konečně plní. Natáčejí spolu další film; o rallye. Zatím v Nitře, do Prahy se mají vrátit pro poslední záběry koncem června a do kin film zamíří už na podzim.

  10. Téma13. 6. 2010
    Herec Jiří Mádl se v Písku vyřádil s nevěstami. Pod dohledem Lucie Bílé

    První český 3D hraný film, muzikál "V Peřinách" režiséra F. A. Brabce, má za sebou úvodní fázi natáčení. Po scénách, které se rodily před zeleným pozadím v ateliérech v Praze se štáb přesunul do Písku. Svůj pěvecký a taneční um před monstrózní 3D kamerou předvedl i Jiří Mádl.

  11. Třetí filmová noc v Palace Cinemas 2010
    Filmy13. 6. 2010
    Třetí filmová noc v Palace Cinemas 2010

    Multikina Palace Cinemas v červnu zopakují pro své návštěvníky již potřetí Filmovou noc neboli 12 hodin filmů s jedinou vstupenkou. Vášniví filmoví fanoušci si tak přijdou na své v noci z pátku na sobotu 18. a 19. června 2010 a to v Praze, Brně i Ústí nad Labem. Všechny sály se otevřou se svými stříbrnými plátny do ranních hodin a je na každém, kolik filmů uvidí.

  12. Téma12. 6. 2010
    Novoměstský hrnec smíchu otevřou Zabijáci doktorky Kalendové

    Předpremiérou nového filmu režiséra Zdeňka Zelenky Zabijáci doktorky Kalendové s Jiřinou Bohdalovou v titulní roli začne v sobotu večer v Novém Městě nad Metují 32. ročník Festivalu české filmové a televizní komedie.

  13. Téma12. 6. 2010
    Ladislav Smoljak snad promine. Rozloučení s umělcem očima redaktora LN

    PRAHA - Nemá se to, přijít na smuteční rozloučení zpocený, uštvaný po jízdě na kole po rozpálené žižkovské dlažbě – a pozdě. Přiznám se bez mučení, přijel jsem do Divadla Járy Cimrmana ve čtyři hodiny odpoledne a setkání kruhu přátel a spolupracovníků divadla a Ladislava Smoljaka právě končilo.

  14. Téma12. 6. 2010
    Alice Nellis kvůli nemoci nenatočí velkofilm o Lidicích

    Praha - Režisérka Alice Nellis nebude kvůli akutní borelióze a neurologickým problémům natáčet film Lidice. Projekt, který vzniká již přes dva roky, musela pro dohodě s producentem Adamem Dvořákem předat jinému tvůrci.

  15. F. Gary Gray top kandidát na režii Kane & Lynch
    Filmy10. 6. 2010
    F. Gary Gray top kandidát na režii Kane & Lynch

    Očekávaná adaptace herní pecky stále lehce v očích fanoušků předlohy kulhá. Po překvapivém obsazení Jamieho Foxxe do role parťáka Bruce Willise se nyní produkce potýká s hledáním vhodného režiséra.