Na Netflixu vypukla krvavá jatka. Adrenalinová akční nálož Ze stínů je online

Na Netflixu vypukla krvavá jatka. Adrenalinová akční nálož Ze stínů je online
Ze stínů | Netflix
Příběh pojednává o mladé vražedkyni s krycím kódem 13, která je po neúspěšné misi odstavena ze služby. Potká ovšem 11letého chlapce, jenž vinou podsvětí přišel o svou matku a sám se ocitá v nebezpečí. Třináctka se ho snaží za všech okolností ochránit, i když to znamená, že se bude muset postavit svému mentorovi a domovské organizaci. Že vám tento příběh přijde až příliš jednoduchý a okoukaný? Máte pravdu, už teď je ale jisté, že zde bude děj jen odrazovým můstkem k hlavnímu lákadlu filmu – nezastavitelné akci plné násilí.
Ze stínů
Ze stínů
  • Netflix
72%
Snímek totiž pochází z dílny prověřeného režiséra Tima Tjahjanta, který je známý hlavně jako tvůrce akčních řezničin, co se extrémních záběrů a ze řetězu utržené choreografie opravdu nebojí. Srdce mnoha akčních fandů si získal zejména brutalitou Jde si pro nás noc, v níž dokázal vydatnou porcí násilí překvapit i ostřílené diváky a nepříliš lákavou zápletku obohatil naspeedovanými bojovými sekvencemi se špičkovou choreografií. Jeho novinka Ze stínů půjde dle prvních ohlasů stejnou cestou a pro příznivce indonéských intenzivních náloží typu obou dílů Zátahu by se mělo jednat takřka o povinnost.
První recenze totiž hovoří o akčních hodech s nezastavitelným tempem, v nichž se chválí zejména špičková asijská choreografie a nekompromisní režie, podtrhující Tjahjantovu kreativitu nejen v rámci zabíjení, ale také mrzačení či rozřezávání lidských těl. Režisér se zkrátka zase v maximální možné míře utrhl ze řetězu a připravil si pro příznivce bitek a přestřelek počin, který jim nedá nic zadarmo. Adrenalinová akce je tedy zaručena, jen ten příběh je dle všeho zase spíše do počtu.
Ze stínů: trailer | Netflix
Ano, Ze stínů pravděpodobně nebude pro každého. Pokud ale hltáte moderní akční fláky ovlivněné drsnou asijskou školou a mezi vaše oblíbené kousky patří zmiňovaný Zátah či John Wick, nejspíš s novinkou nešlápnete vedle. Timo Tjahjanto navíc aktuálně zamířil do Hollywoodu, kde s Bobem Odenkirkem chystá sequel oblíbeného akčňáku Nikdo. Je tedy dobré předtím omrknout jeho intenzivní styl. Podobným titulům se navíc na Netflixu daří, takže platforma má nejspíš nakročeno k dalšímu hitu. Vy si ho zde můžete pustit od 17. října.
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů dostupných na Netflixu.
Zdroj: Netflix, Rotten Tomatoes