Jsou za tím Rusové, nebo britský premiér? Vyostřené Diplomatické vztahy Netflixu přitvrzují

Jsou za tím Rusové, nebo britský premiér? Vyostřené Diplomatické vztahy Netflixu přitvrzují
Diplomatické vztahy | Netflix
První osmidílná sezóna, ve které protagonistku Kate vhodili do poněkud zasmrádlého brexitového rybníku pod správou populistického britského premiéra (Rory Kinnear), si z kritického i diváckého hlediska vedla skvěle. Intenzivní dialogový příběh, v němž se na povrchu pátrá po původci raketového útoku na britskou flotilu ve Středomoří a hlouběji se odvíjí zpola satirizované mapování diplomatické přetvářky či titulního vypečeného manželství, si vysloužil nominace na Zlatý glóbus i Emmy. Pořad oceňované showrunnerky Debory Cahn (Chirurgové) vidělo jen během prvních čtyř dnů od premiéry skoro 60 milionů domácností.
Diplomatické vztahy: trailer na 2. sérii | Netflix
Druhá řada, jejíž výrobu Netflix ohlásil teprve v březnu, postaví Kate před ještě složitější výzvu. Šokující události ze závěru první série totiž podle všeho nemá na svědomí žádný znepřátelený národ, respektive Rusové, jejichž reálné tažení Ukrajinou seriál symbolicky zohledňuje stejně jako řadu dalších aktuálních událostí ze světa. Důkazy směřují spíš za britskou vládou a po pravdě se pídící Kate nalézá dle oficiální synopse jedinou oporu v jejím téměř bývalém manželovi Halu Wylerovi, který je nejen naživu, ale také velmi zainteresovaný. Čelí napjatému manželství, složitému vztahu s britským ministrem zahraničí Austinem Dennisonem (David Gyasi) a hrozivé návštěvě viceprezidentky Grace Penn (Janney).
Trailer mnoho neprozradí, jelikož komplexnost námětu, jeho atraktivního zpřítomnělého dění a mezilidských vztahů na osobní i profesní úrovni v podstatě vylučuje spoilery o chabém dvouminutovém rozsahu. Opět se noříme do elegantního prostředí politické smetánky, za jehož fasádou dominují přetvářka a polopravdy, a nevypadá to, že by se scénář měl uchýlit k přestřelené hře na efekt. Na malém prostoru naopak znovu udeří s několika sarkastickými hláškami a navnadí na opětovné jiskření mezi Kate a Halem.
Diplomatické vztahy
Diplomatické vztahy
  • Netflix
77%
I díky hereckým posilám v čele s Janney, která získala zlatou sošku za drama Já, Tonya a v devadesátkách válela v kultovní exkurzi do oválné pracovny Západní křídlo, si Diplomatické vztahy na pohled uchovávají punc inteligentní konverzačky, která svou formou snadno strhne masy. Na Netflixu taková kombinace není zárukou a snad se všemocné platformě nevymstí trochu zvláštní halloweenské okno.
Prohlédněte si žebříček nejlepších seriálů roku 2024 podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
Zdroj: Deadline