Nový Tomb Raider je online. Seriál s Larou Croft chce plnit sny všem fanouškům

Nový Tomb Raider je online. Seriál s Larou Croft chce plnit sny všem fanouškům
Tomb Raider: The Legend of Lara Croft | Netflix
Netflix pokračuje ve svém trendu převádět slavné značky do animované podoby a po nedávném Terminátorovi se kresleného dobrodružství čerstvě dočkává právě Lara Croft. Což je poměrně logický způsob, jak se zavděčit herním příznivcům a po nedotažených filmech jim dodat věrnější podívanou. Seriál Tomb Raider: The Legend of Lara Croft proto hodlá navazovat na novou videoherní trilogii, jež skončila hrou Shadow of the Tomb Raider a která nám ukazovala drsné začátky mladé Lary.
Tomb Raider: The Legend of Lara Croft
Tomb Raider: The Legend of Lara Croft
  • Netflix
62%
V novém seriálu se tedy dočkáme už o něco ostřílenější archeoložky, které se ovšem smrtící dobrodružství stále nevyhýbají. Tentokrát je z rodinného sídla Croftů ukraden nebezpečný čínský artefakt. Navíc se ukáže, že hrdinka má se zlodějem společnou temnou minulost. Lara se proto vydává opět na velké dobrodružství po celém světě, v němž nebudou chybět temné kobky, smrtící pasti a ničivá hrozba. Titulní hrdinka ale bude muset čelit také vlastním démonům.
Ukázky slibují svižnou šestidílnou jednohubku, která by měla utéct nejen díky krátké stopáži, ale také dostatku akce a dobrodružných momentů, jimiž trailery nešetří. Ikonické postavě tentokrát propůjčila hlas sympatická Hayley Atwell, kterou znáte coby lásku Kapitána Ameriky z marvelovek či ze sedmé Mission: Impossible. Animaci, jež zaujme hlavně v akčnějších pasážích, má na starosti studio Powerhouse Animation, které je podepsáno pod chválenou Castlevanií. Její styl je ostatně na seriálu dost patrný.
Tomb Raider: The Legend of Lara Croft: teaser trailer | Netflix
Obavy tedy zatím vzbuzuje hlavně fakt, že showrunnerkou seriálu je Tasha Huo, která má na kontě otřesný prequel Zaklínače s podtitulem Pokrevní pouto. Snad se jí tedy s adaptací herní ikony zadaří více a aspoň pařani budou spokojeni. Seriál si můžete na Netflixu pustit už nyní.
Podívejte se na žebříček nejlepších animovaných seriálů dostupných na Netflixu.
Zdroj: Netflix