Top kina ČR: Vlny už vidělo přes půl milionu diváků. Sály se ovšem vyprazdňují

Top kina ČR: Vlny už vidělo přes půl milionu diváků. Sály se ovšem vyprazdňují
Vlny | Bontonfilm
Důvody poklesu návštěvnosti, která klesla mezivíkendově více než o polovinu, nemusíme hledat dlouho. Tím prvním je hezké počasí, které vyhnalo lidi po chladných dnech opět ven. Tím druhým je pak slabší nabídka premiér, jež zkrátka nezaujala. Chválená vztahovka Až na věky skončila na 11. místě, horor Duše prokletých se vyšplhal pouze na 8. příčku a nejlépe si vedla poněkud netradiční premiéra – znovuuvedení sci-fi Interstellar do sálu IMAX vzbudilo velký zájem a s více jak třemi tisíci diváky se vyšplhalo na 6. pozici. Jaké filmy ovšem stále okupují top 5?

5. místo

Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
86%
Tržby 1 milion 183 tisíc Kč / návštěvnost 5 511 diváků / 66 kin
Na páté pozici sbírají poslední drobky Deadpool s Wolverinem, kteří už vyloženě dosluhují a vlastně jen čekají, až je z nejlepší pětice vyžene silnější konkurence. Na druhou stranu, asi nikdo by nečekal, že se ulítlá komiksovka bude i po devíti týdnech pohybovat mezi nejnavštěvovanějšími filmy a její výdrž musí ocenit každý. A to i vzhledem k tomu, v jaké krizi se komiksový žánr v posledních letech nachází. Na celkových 518 tisíc diváků se tak stále kouká velmi hezky.
Deadpool & Wolverine: finální trailer | Marvel Studios

4. místo

Já, padouch 4
Já, padouch 4
  • iTunes
  • Rakuten
65%
Tržby 1 milion 285 tisíc Kč / návštěvnost 7 350 diváků / 76 kin
Ještě větší vytrvalcem je ale samozřejmě animák Já, padouch 4, který se mezi nejlepšími nachází už prakticky čtvrt roku. Minulý týden nabral Gru díky špatnému počasí druhý dech. Ten mu sice záhy došel a klesl o razantních 65 %, to už ale Mimoně nemusí vůbec trápit. Aktuálně přepočítávají přes 550 tisíc diváků a pozici v top 3 roku už mají prakticky jistou, i když o stříbrný flek je možná do pár týdnů připraví tuzemské Vlny.
Já, padouch 4: 2. trailer | CinemArt

3. místo

V hlavě 2
V hlavě 2
  • Disney+
  • Google Play
  • iTunes
  • +1
81%
Tržby 1 milion 589 tisíc Kč / návštěvnost 9 528 diváků / 109 kin
Pixarovka V hlavě 2 zažila poprvé po deseti týdnech razantní mezivíkendový pád, a to prakticky o 70 %. Důvod je pak vcelku jasný – bylo totiž ohlášeno, že už tuto středu se nové dobrodružství Radosti, Smutku a dalších emocí objeví na streamovací platformě Disney+. Není tedy důvod běžet s dětmi do kina, stačí je za pár dnů posadit před televizi. Animovaný megahit se tedy pomalu ale jistě loučí, ovšem s parádním výsledkem. Na snímek přišlo necelých 830 tisíc diváků a dá se očekávat, že právě animák V hlavě 2 bude za pár měsíců ohlášen jako nejnavštěvovanější film roku. Tady už se zkrátka chystá zasloužený odchod do streamovacího důchodu.
V hlavě 2: finální trailer | Falcon

2. místo

Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
75%
Tržby 2 miliony 447 tisíc Kč / návštěvnost 11 922 diváků / 97 kin
Také druhý Beetlejuice oproti minulému víkendu výrazněji spadl, distributor ale může být stále spokojený. Po matném startu se totiž začalo na novou burtonovku přeci jen více chodit a s aktuálními 79 tisíci diváky má stále solidní šanci na překonání důležitého milníku 100 tisíc návštěvníků v kinech. A to asi po prvním víkendu nikdo netipoval.
Beetlejuice Beetlejuice: trailer | Vertical Entertainment

1. místo

Vlny
Vlny
88%
Tržby 5 milionů 926 tisíc Kč / návštěvnost 33 381 diváků / 157 kin
I pošesté má kino-žebříček stejného vítěze. Vlny stále marně vyhlížejí konkurenci, a i když klesly tentokrát mezivíkendově o více jak 50 %, furt na ně nikdo nemá. Jak už jste si navíc mohli přečíst v nadpisu, Vlny překonaly hranici půl milionu diváků a jen necelých 20 tisíc duší jim schází k tomu, aby překonaly Zápisník alkoholičky a staly se nejnavštěvovanějším českým filmem roku. A když prokážou silnou výdrž i v následujících týdnech, budou bojovat se zmiňovaným Padouchem o druhou pozici v celkovém žebříčku. Což je úspěch, který před pár měsíci tipoval asi jen málokdo.
Vlny: trailer | Bontonfilm
Aktuální program českých kin naleznete zde.
Zdroje: Unie filmových distributorů, Kinomaniak