Top kina ČR: Vlny chytly druhý dech a marně hledají konkurenci. Beetlejuice slaví úspěch

Top kina ČR: Vlny chytly druhý dech a marně hledají konkurenci. Beetlejuice slaví úspěch
Vlny | Bontonfilm

5. místo

Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
85%
tržby 2 miliony 575 tisíc Kč / návštěvnost 11 716 diváků / 59 kin
Letním hitům stále úplně nedochází dech a dvojice Deadpool a Wolverine je toho jasným důkazem. Mezivíkendově si borci polepšili dokonce o 43 %, zašlo na ně dalších 11 tisíc návštěvníků a překročili hranici půl milionu diváků. Se Zápisníkem alkoholičky se tak aktuálně přetahují o bronzový stupínek v žebříčku nejnavštěvovanějších filmů roku, i když do tohoto souboje již brzy hlasitě promluví návštěvností se přibližující Vlny. Účast v letošní top pětce se ovšem zdá býti pravděpodobná a o velký komiksový úspěch se jedná už teď.
Deadpool & Wolverine: finální trailer | Marvel Studios

4. místo

Já, padouch 4
Já, padouch 4
  • iTunes
  • Rakuten
65%
tržby 3 miliony 721 tisíc Kč / návštěvnost 20 910 diváků / 67 kin
Už se zdálo, že Gruovi a Mimoňům po takřka třech měsících v kinech dochází dech, jenže děti a rodiče vzali o propršeném víkendu kina útokem a hodně na tom vydělal právě nosatý hrdina. Návštěvnost se totiž oproti minulému víkendu zvedla o neskutečných 252 % (!!!) a animák si tím při svém 11. týdnu v kinech připsal necelých 21 tisíc návštěvníků. Dohromady už jich čtvrtý Padouch přepočítává téměř 550 tisíc a upevňuje svou pozici druhého nejúspěšnějšího animáku roku.
Já, padouch 4: 2. trailer | CinemArt

3. místo

V hlavě 2
V hlavě 2
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
82%
tržby 5 milionů 147 tisíc Kč / návštěvnost 28 828 diváků / 108 kin
Hned o příčku výše se nachází ten nejúspěšnější animák roku a také adept na nejnavštěvovanější film letoška. Pixarovce V hlavě 2 rovněž pomohl víkendový divácký nápor a zájem o snímek nepolevuje ani přesto, že už příští týden dorazí na platformu Disney+. Bude zajímavé sledovat, jak oznámená VOD premiéra ovlivní návštěvnost, která je po dvou měsících v kinech obdivuhodná a klesá jen velmi zvolna.
V hlavě 2: finální trailer | Falcon

2. místo

Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
74%
tržby 5 milionů 786 tisíc Kč / návštěvnost 28 430 diváků / 120 kin
Na stříbrné pozici (i když jen díky dražším vstupenkám) překvapuje návrat Beetlejuice od Tima Burtona. Otvírák s 23 tisíci diváky totiž minulý víkend úplně neoslnil a očekával se mírný pád. Jenže černohumorná jednohubka místo toho nabrala formu a připsala si o 5 tisíc diváků více než během premiérových dní. Z druhého Beetlejuice se díky tomu může stát nečekaná trvalka, která nám v nejlepší pětici ještě chvíli pobude a má hezky nakročeno k tomu přelézt hranici 100 tisíc diváků, aktuálně jich totiž přepočítává 62 tisíc.
Beetlejuice Beetlejuice: trailer | Vertical Entertainment

1. místo

Vlny
Vlny
88%
tržby 12 milionů 642 tisíc Kč / návštěvnost 66 360 diváků / 166 kin
Nejvíce ovšem na přílivu lidí do kin profitoval Jiří Mádl a jeho Vlny. Návštěvnost českého megahitu se oproti minulému víkendu dokonce zdvojnásobila. Filmu tedy nejen že nedochází dech, ale navíc nabírá i ten druhý, v čemž mu pomohlo nejen špatné počasí, ale jistě také oznámení, že Vlny budou vyslány na Oscary. Díky tomu se už celková návštěvnost přiblížila hranici 450 tisíc návštěvníků a rozhodně se nebude brzdit u půl milionu, jak se zprvu předpokládalo. Při současné formě budou Vlny jistě atakovat hranici 600 tisíc diváků a mají už velmi blízko k uzmutí titulu nejnavštěvovanějšího českého filmu roku, který zatím s 513 tisíci diváky drží Zápisník alkoholičky. Jeho síla však už v kinech pomalu slábne a dá se očekávat, že ho Vlny nejpozději do dvou týdnů přeskočí. Krasojízda Vln navíc díky slabé konkurenci asi jen tak neskončí.
Vlny: trailer | Bontonfilm
Aktuální program českých kin naleznete zde.
Zdroje: Unie filmových distributorů, Kinomaniak