Nejúspěšnější film roku míří na stream. Kdy bude V hlavě 2 konečně online?

Nejúspěšnější film roku míří na stream. Kdy bude V hlavě 2 konečně online?
V hlavě 2 | Falcon
Na oblíbenou streamovací platformu dorazí divácký hit už příští středu, tedy 25. září, takřka 3 měsíce po světové premiéře. Což je na dnešní dobu již prakticky tradiční okno, Disney si ale mohl vzhledem k celosvětovému úspěchu klidně dovolit i o něco pozdější streamovací start. Platforma se však rozhodla udělat předplatitelům před blížícím se říjnovým zdražením ještě jednu malou radost a vytáhnout z rukávu titul, jímž naláká davy.
V hlavě 2
V hlavě 2
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
82%
A to se jim v případě V hlavě 2 jistě bez problémů povede. Pokračování příběhu personifikovaných emocí v těle náctileté Riley, do jejíž hlavy se nastěhují nové pocity v čele s Úzkostí, Studem či Nudou, se stalo kino-událostí roku, která si připsala nejedno prvenství. Celosvětově utržil snímek v kinech již přes 1,6 miliardy dolarů. Stal se díky tomu nejen nejúspěšnější pixarovkou, ale také nejvýdělečnějším animákem v historii.
Film tak za sebou nechal i dvojku Ledového království či „hraného“ Lvího krále, jehož velké množství diváků kvůli kompletnímu vytvoření pomocí CGI považuje spíše za animovaný. Aktuálně se pak bez započtení inflace jedná o 8. nejvýdělečnější snímek všech dob. Studio Pixar se tak po několika propadácích a nemastných výkonech dočkalo kýženého megahitu. I když to nejspíš ve výsledku znamená, že na nás studio s lampičkou bude místo originálních titulů chrlit ještě více sequelů prověřených značek.
V hlavě 2: finální trailer | Falcon
Úspěch snímek V hlavě 2 zaznamenal také v českých kinech, kde se na animák stále chodí v hojném počtu a s návštěvností okolo 800 tisíc diváků s velkým náskokem drží pozici nejnavštěvovanějšího filmu roku. Je tedy jasné, že i na VOD službě bude pixarovka slavit obří úspěch a Disney+ bude mít tento podzim o diváky a předplatitele jistě postaráno.
Podívejte se na žebříček nejlepších animovaných filmů podle Kinoboxu.
Zdroje: Disney+, UFD