TV sledovanost: Docent vládne, Pustina porazila novinky Primy i Novy, líbánky jsou stále k nepřežití

TV sledovanost: Docent vládne, Pustina porazila novinky Primy i Novy, líbánky jsou stále k nepřežití
Docent II | Česká televize

Docent

Docent
Docent
  • iVysílání
66%
Docent dominuje i napodruhé. První díl druhé řady hvězdně obsazené kriminálky sledovalo minulý víkend 1,2 milionu diváků a v zásadě na stejné cifře zůstal tým zahrnující Ivana Trojana, Terezu Ramba a Ondřeje Vetchého i nyní, po premiéře druhé epizody v neděli večer. Ke dvoumilionové sledovanosti první řady se tedy stále nepřibližujeme, na pohodlné ovládnutí posledního večera týdne to však stále stačí – i když jen o kousek.
Novácké reprízy Policie Modrava totiž během nedělního večera rovněž slavily úspěch. Na první epizodu začínající po 20. hodině se dívalo přes milion diváků, na tu další pouze o sto tisíc fanoušků méně. Naopak další sázka Primy na tuzemský film se nevyplatila a rodinnou komedii Špunti na vodě si nepustil ani čtvrt milion diváků.
Docent, 2. řada
Docent II
Ivan Trojan
Tereza Ramba
Ivan Trojan, Miroslav Etzler

Duch

Duch
Duch
  • Prima Plus
  • Disney+
65%
I sobotní večer se odvíjel podle podobného scénáře jako před týdnem. Prvenství si připsala druhá řada primáckého seriálu Duch, na paty mu však začala šlapat soutěž Možné je všechno! od konkurenční Novy. Na Ducha se dívalo 473 tisíc diváků, tedy ještě zhruba o 60 tisíc méně než o týden dříve, zato populárními tvářemi nabitá novácká soutěž si o 40 tisíc diváků polepšila, nyní si ji totiž zapnulo 432 tisíc lidí. Do vyrovnaného večera promluvila i Česká televize díky svému osvědčenému pořadu Zázraky přírody, jenž zaujal hned 445 tisíc diváků.
Duch, 2. série
Duch, 2. série | FTV Prima

Pustina

Pustina
Pustina
  • Max
87%
Během středečního večera spolu před týdnem soupeřil návrat primácké krimikomedie Dvojka na zabití a novácká kulinářská show Hell’s Kittchen Česko. Seriál s Jakubem Prachařem a Sarou Sandevou tentokrát naladilo 583 tisíc diváků (tedy jen zhruba o 30 tisíc méně než předtím), trochu si pohoršila i Pekelná kuchyně, která ze 410 tisíc lidí klesla na 391. Z relativně malého diváckého úbytku se však obě největší komerční stanice příliš radovat nemohou, neboť jim rybník vypálila Česká televize s první epizodou ceněné minisérie Pustina, kterou si připomnělo hned 739 tisíc diváků.
Zuzana Stivínová ml., Jaroslav Dušek
Pustina | HBO

Kriminálka Anděl

Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl
  • Voyo
52%
Pondělnímu večeru opět kralovala navrátivší se Kriminálka Anděl, jejíž druhá epizoda šesté řady přilákala k obrazovkám lehce přes milion diváků. To je o zhruba 150 tisíc méně než o týden dříve, přesto to stačilo k suverénnímu vítězství nad poměrně silným navrátilcem v podobě Případů 1. oddělení na ČT1. V tomto případě však šlo jen o reprízu starých dílů, což zaujalo 713 tisíc diváků a suverenita nové kriminálky tak nijak ohrožena nebyla. Úspěšnost andělského týmu s Davidem Švehlíkem, Markem Taclíkem či Jiřím Langmajerem dokonce vytáhla i následnou reprízu Specialistů ke 744 tisícům diváků. V pondělí tedy mohla Nova jednoznačně slavit.
Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl | TV Nova

Život pro samouky

A na závěr ještě dvě zajímavosti. Podruhé Prima v pátek večer uvedla show Česko Slovensko má talent, jež si oproti prvnímu týdnu polepšila o více než 60 tisíc diváků a překonala hranici 400 tisíc. Přesto to nestačilo ani na francouzskou kriminálku Komisařka Florence na ČT1 (470 tisíc), ani na loňskou romcomovou novinku Život pro samouky (536 tisíc).
V nevalných výkonech pak pokračuje reality show Honeymoon – líbánky k nepřežití, která se během večerů mezi pondělkem a čtvrtkem dostala pouze jednou přes hranici 100 tisíc diváků; a to ještě s odřenýma ušima Terezy Pergnerové, která si jistě svou další moderátorskou štaci představovala poněkud úspěšněji.
Honeymoon - líbánky k nepřežití
Honeymoon - líbánky k nepřežití | FTV Prima
Koukáte na seriálový hit Docent? Nezapomeňte ho ohodnotit na Kinoboxu!
Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, živě+TS0