TV tipy: Česká Pustina, filmový M*A*S*H i Mel Gibson ve válce

TV tipy: Česká Pustina, filmový M*A*S*H i Mel Gibson ve válce
Pustina | HBO

Kontakt (1997)

Kontakt
Kontakt
  • Google Play
  • iTunes
79%
Na Prima Max si budete moci v pátek pustit neprávem pozapomenuté sci-fi od Roberta Zemeckise, které sice není žádnou filmovou revolucí jako jeho Forrest Gump či Návrat do budoucnosti, i přesto se ale jedná o podnětný žánrový příspěvek. V něm sledujeme Jodie Foster coby Ellie Arroway, vědeckou expertku, která se řadu let snaží navázat kontakt s mimozemskou civilizací. Když jednoho dne opravdu zachytí signál ze vzdáleného vesmíru a mimozemšťané o sobě dají vědět, spustí tím (nejen) v americké vládě velkou vlnu zájmu. Podaří se jí dostat mezi vyvolené, jimž bude umožněn kontakt s jinou civilizací? Zemeckis tentokrát nikam nespěchá a pozvolným vyprávěním před diváky předkládá promyšlené, vtahující a herecky silné dílo.
kontakt-1997-trailer
Kontakt | Warner Bros.

M*A*S*H (1970)

MASH
MASH
  • Google Play
  • iTunes
71%
Patříte mezi fanoušky kultovního seriálu M*A*S*H? Tak to si můžete v sobotu večer na ČT2 pustit i jeho filmového předchůdce od Roberta Altmana. Také zde se můžete podívat na osudy lékařů mobilní nemocnice v korejské válce, mezi nimiž nechybí ani Hawkeye v podání Donalda Sutherlanda, jenž společně s ostatními bojuje proti útrapám války černým humorem. Následný seriál získal mezi diváky daleko velebenější a kultovnější status, i filmové zpracování knihy Richarda Hookera však stojí za pozornost.
M*A*S*H (1970)
M*A*S*H (1970)
M*A*S*H (1970)
M*A*S*H (1970)
M*A*S*H (1970)

Manželství po italsku (1964)

Manželství po italsku
Manželství po italsku
  • iVysílání
64%
Ještě předtím si však můžete na ČT2 pustit italskou klasiku s ikonami Sophií Loren a Marcellem Mastroiannim. Ten si zde zahrál ambiciózního obchodníka, jemuž se líbí mladá prostitutka v podání Loren, a tak ji zaměstná coby služku ve své domácnosti. Zde si mladá dívka porozumí s jeho matkou a jak léta plynou, porodí tajně tři děti a chce docílit toho, aby si ji samolibý milenec konečně vzal. O tom ovšem nechce muž ani slyšet.
Manželství po italsku
Manželství po italsku | Embassy Pictures Corporation

Pustina (2006)

Pustina
Pustina
  • Max
87%
Několik let po premiéře na HBO se do širšího vysílání na ČT1 podívá velebená česká kriminální minisérie Pustina. Atmosférický a depresivní kriminální příběh pojednává o případu pohřešující se dceři starostky severočeské vesnice. Tragická událost následně rozvíří stará tajemství, křivdy i pravou náturu chudé vesnické komunity, které do zpěvu moc není. Minisérie zrežírovaná Alicí Nellis a Ivanem Zachariášem stojí na pečlivě budovaném příběhu a silných hereckých výkonech v čele se Zuzanou Stivínovou, Jaroslavem Duškem či Eliškou Křenkovou.
Pustina: trailer | Magic Box

Skleněné peklo (1974)

Skleněné peklo
Skleněné peklo
  • iTunes
  • Rakuten
83%
Na Nova Cinema si budete moci pustit jednu z největších klasik katastrofického žánru. Steve McQueen a Paul Newman bojují o život a záchranu všech přeživších v hořícím mrakodrapu, který se stal kvůli nefunkčním bezpečnostním opatřením po zdánlivě malém požárů hořící pastí, z níž takřka není úniku. Zachránit hosty a zabránit ještě větší tragédii může jen hrdinný hasič Michael a architekt Doug. U brilantně natočeného snímku plného napínavých scén ucítíte spalující žár i přes obrazovku.
Skleněné peklo

Údolí stínů (2002)

Údolí stínů
Údolí stínů
  • iVysílání
74%
Malinko zapadlý snímek s Melem Gibsonem vypráví o událostech ze 14. listopadu 1965 a následných dnů, kdy se ve vietnamském údolí Ia Drang poprvé střetli Američané s nepřátelskou vietnamskou armádou. Američané čelili několikanásobné přesile, která měla navíc výhodu „domácích“ podmínek. Následné kruté boje stály na počátku vietnamské války, snímek Randalla Wallace se však zaměřuje také na psychické útrapy vojáků a jejich blízkých.
Údolí stínů
Údolí stínů | Paramount Pictures
Více zajímavých televizních tipů naleznete v našem TV programu.
Zdroj: Kinobox