TV sledovanost: Nový Docent dominuje, Prima si připisuje obří propadák s Pergnerovou

TV sledovanost: Nový Docent dominuje, Prima si připisuje obří propadák s Pergnerovou
Docent, 2. řada | Zuzana Páchová / Česká televize
Své hlavní podzimní trumfy představily všechny vysílací stanice. Česká televize se soustředila zejména na premiéru druhé řady úspěšného Docenta, Nova kromě návratu seriálů Jedna rodina a Kriminálka Anděl sází na nové pořady Hell's Kitchen Česko a improvizační show Možné je všechno. Nejvíce novinek ovšem vytasila Prima. Přišla s návraty kriminálek Duch a Dvojka na zabití, s další řadou talentové show Česko Slovensko má talent a novou reality show Honeymoon - líbánky k nepřežití.
Jenže právě Prima zatím přepočítává asi největší ztráty. Nutno podotknout, že s výjimkou Docenta a Kriminálky Anděl je zatím sledovanost podstatně nižší, než se očekávalo, a celková čísla nejsou příliš veselá. Jedná se o dozvuky léta, kdy si ještě lidé užívali posledních prázdninových dní mimo televizi, nebo je letošní podzimní nabídka příliš nezaujala? Na to nejspíš nalezneme jasnou odpověď v nadcházejících týdnech.

Docent

Docent
Docent
  • iVysílání
65%
Nová řada populární kriminálky Docent dokázala zaujmout i přes horké teploty. První díl druhé řady potvrdil sílu značky a v neděli večer ho sledovalo 1,2 milionu lidí. Stal se tak nejen bezkonkurečně nejsledovanějším pořadem nejen večera, ale také celého týdne. Kombinace jmen Ivan Trojan, Tereza Ramba, Ondřej Vetchý a Jiří Strach je zkrátka pořád velice silná. Na druhou stranu, pokud bychom chtěli srovnávat čísla se sledovaností první řady, nastal přeci jen slušný pokles. První sezónu totiž během premiéry sledovalo kolem dvou milionů diváků.
Ve srovnání s konkurencí a současnými výsledky sledovanosti se nový Docent však drží pořád v silném nadprůměru. Konkurenční Nova kontrovala s reprízami Policie Modrava, které vidělo kolem 900 tisíc lidí, Prima naopak totálně selhala s televizní premiérou Kazmova filmu ONEMANSHOW: The Movie, který vidělo pouhých 119 tisíc skalních fanoušků. Zatímco do kin přišly kvůli jeho hádankám a losům davy, o rok později už snímek evidentně vůbec nikoho nezajímá.
Docent II
Docent, 2. řada
Docent, 2. řada
Docent, 2. řada
Docent, 2. řada

Duch

Duch
Duch
  • Prima Plus
  • Disney+
66%
V sobotu večer vyhrál návrat primácké kriminálky Duch, na rozdíl od Docenta to však není comeback úplně vítězoslavný. Detektivka sice se sledovaností 535 tisíc zvítězila, ale jen těsně před už několikrát reprízovanou pohádkou Princezna a půl království. Ta si na České televizi připsala 528 tisíc diváků. Neveselý výsledek je to ovšem zejména ve srovnání s první řadou. Ta startovala na 1,2 milionech duší, finále si nenechal ujít milion diváků u obrazovek.
Duch tak přišel v podstatě o půl milionu fanoušků a až následující týdny odhalí, zda se jednalo o efekt posledního prázdninového víkendu, nebo má seriál Primy vážné problémy. Ještě větší potíže má nicméně už teď nová s improvizační show Možné je všechno, kterou i přes hvězdnou sestavu s tvářemi Evy Burešové, Ondřeje Sokola, Jiřího Mádla či Jakuba Štáfka sledovalo 391 tisíc lidí, což je na premiéru nové show slabota.
Duch, 2. série
Duch, 2. série | FTV Prima

Dvojka na zabití

Dvojka na zabití
Dvojka na zabití
  • Prima Plus
52%
Také druhý primácký návrat skončil malinko za očekáváním. Druhá série kriminálky Dvojka na zabití s Jakubem Prachařem a Sarou Sandevou přilákala o středečním večeru nejvíce diváků, konkrétně 610 tisíc, i když nová soutěž Hell's Kitchen Česko, která zaujala 410 tisíc zvědavců, zvítězila alespoň v mladší divácké kategorii 15-54. I Dvojka na zabití však zaznamenala pokles oproti první sérii, jejíž sledovanost se pohybovala okolo 900 tisíc. Uvidíme, zda budou mít následující díly stoupající tendenci, nebo naopak Pekelná kuchyně Primu ještě pořádně potrápí.
Dvojka na zabití, 2. série
Dvojka na zabití, 2. série | FTV Prima

Kriminálka Anděl

Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl
  • Voyo
53%
A máme tu i čtvrtý kriminální comeback, tentokrát na Nově a bezesporu vítězný. Nové epizody Kriminálky Anděl s Jiřím Langmajerem, Markem Taclíkem či Davidem Švehlíkem nahradily o pondělních večerech na Nově Specialisty a přezvaly pomyslnou detektivní štafetu. A jedná se o převzetí více než důstojné. Nový díl sledovalo 1,18 milionu lidí a šlo o jasného vítěze večera, který neměl žádnou konkurenci. Ostatně proti milionté repríze Malého pitavala z velkého města a Světu pod hlavou to měli detektivové z Anděla poněkud snadné. Bude zajímavé sledovat, jak se jim bude dařit od tohoto týdne, kdy Česká televize zasazuje do vysílání reprízy kriminálního evergreenu Případy 1. oddělení.
Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl | TV Nova

Honeymoon - líbánky k nepřežití

Honeymoon - líbánky k nepřežití
Honeymoon - líbánky k nepřežití
AI
54%
Na závěr jsme si ovšem nechali dosud největší propadák letošní podzimní nabídky, který jste kvůli jeho mizivé sledovanosti asi ani nezaznamenali. Honeymoon - líbánky k nepřežití je nová reality show s moderátorkou Terezou Pergnerovou, v níž televize Prima smíchala dohromady Survivor, Svatbu na první pohled, Love Island a další úspěšné reality show a doufala, že tento mix prověřených titulů zabere. Inu, nezabral. První díl během pondělní večera sledovalo pouhých 85 tisíc diváků. Následné epizody ve zbytku týdne sice zaznamenaly menší nárůst a středeční díl sledovalo 111 tisíc lidí, i přesto se jedná na premiérový titul o velmi slabounká čísla a novinka by se ani jednou nedostala mezi nejsledovanější počiny daného večera.
Podle malého zájmu na sociálních sítích či různých databázích se navíc zdá, že titul neslaví úspěch ani na platformě Prima+ a ratingům samozřejmě příliš nepomáhá ani premiéra kolem 11. hodiny večer, což už samo o sobě předurčuje pořad k neúspěchu. Proč Prima dala jednu ze svých podzimních novinek na tak pozdní čas, je nám záhadou. S takto slabou sledovaností se ale mezi úspěšné české reality show rozhodně nezapíše.
Honeymoon - líbánky k nepřežití
Honeymoon - líbánky k nepřežití | FTV Prima
Koukáte na seriálový hit Docent? Nezapomeňte ho ohodnotit na Kinoboxu!
Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, živě+TS0