TV tipy: Souboj nejzářivějších hvězd 80. let, oslava chamtivosti i stylový zabiják

TV tipy: Souboj nejzářivějších hvězd 80. let, oslava chamtivosti i stylový zabiják
Terminátor (1984) | Orion Pictures

Sicario: Nájemný vrah (2015)

Sicario: Nájemný vrah
Sicario: Nájemný vrah
  • Prima Plus
  • Google Play
78%
Ve čtvrtek chvíli po 22. hodině se na Prima MAX dočkáte kino zážitku se vším všudy. Thriller Denise Villeneuva Sicario: Nájemný vrah totiž nejen skvěle buduje napětí, ale nabízí také podmanivé obrazy a uhrančivou zvukovou složku, jíž dominuje dunivý soundtrack Jóhanna Jóhannssona. V téhle temné, napínavé kriminálce do sebe zapadlo všechno – scénář Taylora Sheridana, Roger Deakins za kamerou a Emily Blunt, Benicio Del Toro nebo Josh Brolin před ní; to vše navíc v precizní Villeneuvově režii. Na své si tak přijdou milovníci propracované, realistické akce i morálních dilemat spojených s působením na obou stranách zákona (i státní hranice).
Sicario: Nájemný vrah
Sicario: Nájemný vrah | Black Label Media

Rambo: První krev (1982) & Terminátor (1984)

Rambo: První krev
Rambo: První krev
  • Prima Plus
83%
Následující dvojtip vás suverénně vrátí do první poloviny 80. let a tehdejšího souboje nejzářivějších akčních hvězd, jehož další iterace nyní proběhne i na televizních obrazovkách. V pátek večer před desátou hodinou si totiž budete moci připomenout prvního Terminátora na ČT2 a jen o chviličku později na kanálu Prima Max zahájí svou hvězdnou kariéru Rambo.
Pro Arnolda Schwarzeneggera i Sylvestra Stalloneho se jednalo o jedny z nejznámějších a nejzásadnějších rolí kariéry a dodnes se lze velmi podnětně přít o tom, zdali je lepší postavou v kvalitnějších filmech spíše traumatizovaný válečný veterán John Rambo, z něhož pokračování učinila nejkrvelačnější filmové monstrum, anebo spíše zprvu zlý, později však hodný zabiják z budoucnosti s tváří (a muskulaturou) rakouské ikony.
Rambo: První krev
Rambo: První krev | Orion Pictures

Wall Street (1987) & Vlk z Wall Street (2013)

Wall Street
Wall Street
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
76%
A o den později nastane ještě jedna bitva o diváckou přízeň, ačkoli bude zahrnovat mnohem lépe oblečené hrdiny. V sobotu před půl jedenáctou večer totiž na kanálu Nova Cinema začne Vlk z Wall Street, o čemž bychom zde běžně nepsali, jelikož si jej můžete pustit na mnoha streamovacích platformách – tentokrát však musíme udělat výjimku.
Jen o pár desítek minut dříve totiž ČT2 uvede starší, leč rovněž výborný příběh o zločincích v drahých oblecích. Michael Douglas a Charlie Sheen se vás totiž v režii jako vždy ostrého Olivera Stonea budou zase jednou snažit přesvědčit, že chamtivost je vlastně užitečná a společensky nezbytná vlastnost. Ať už s vlkem, nebo bez, sobotní večer bude prostě patřit Wall Street.
Michael Douglas
Michael Douglas – Wall Street | 20th Century Fox

Včera, dnes a zítra (1963)

Včera, dnes a zítra
Včera, dnes a zítra
  • iVysílání
76%
Minulý týden jsme doporučovali Manželství po italsku (1964) a nyní si od podobného tvůrčího týmu můžeme dopřát i další romantickou komedii, jejíž kvality jsou patrné i po letech. Jde o lehkonový triptych Včera, dnes a zítra, který můžete vidět v sobotu večer na ČT2, a v němž se opět setkali Sophia Loren a Marcello Mastroianni pod taktovkou Vittoria De Sicy. Na psaní tří povídek, dávajících velký prostor k hereckému mistrovství Loren, se podílel i De Sicův dvorní scenárista Cesare Zavattini, to vše podle knihy známého Alberta Moravii. Tady vedle opravdu nešlápnete.
Včera, dnes a zítra
Včera, dnes a zítra | Carlotta Films

Velká země (1958)

Velká země
Velká země
  • Google Play
  • iTunes
80%
V neděli od 20 hodin na ČT2 uvidíte jeden z klasických westernů, který se probojoval i do žebříčků nejlepších filmů všech dob a tehdejší prezident Dwight D. Eisenhower si jej oblíbil natolik, že v Bílém domě uspořádal promítání hned čtyři večery po sobě. A není divu, jelikož kvality snímku jsou i po mnoha letech okamžitě patrné – nádherný, technicolorově barevný obraz ukazuje opojné záběry na širokoúhle nasnímané texaské scenérie, které dobývají Gregory Peck, Charlton Heston či Jean Simmons. Nejen pro milovníky westernů by mělo jít o povinnost.
Velká země
Velká země | MGM
Více zajímavých televizních tipů naleznete v našem TV programu.
Zdroj: Kinobox