Top kina ČR: Deadpool s Wolverinem svádějí tuhý souboj s pixarovkou V hlavě 2. Vítěz je ale jasný

Top kina ČR: Deadpool s Wolverinem svádějí tuhý souboj s pixarovkou V hlavě 2. Vítěz je ale jasný
Deadpool & Wolverine | Marvel Studios

5. místo

Past
Past
56%
tržby 1 milion 231 tisíc Kč / návštěvnost 5 939 diváků / 100 kin
Do první pětky s odřenýma ušima Joshe Hartnetta proklouzla novinka M. Nighta Shyamalana s názvem Past. Thrillerová hříčka připomněla, že v současné nabídce kin mnoho hororů či vyloženě zneklidňujících podívaných není, a tak je potřeba vzít zavděk i dílem režiséra se značně nevyrovnanou filmografií. Naše recenze však jednohubce o hře na kočku a myš se sériovým vrahem docela fandila, takže uvidíme, zdali se z Pasti nevyklube drobná letní trvalka pro strachuchtivé publikum.
Past: finální trailer | Vertical Entertainment

4. místo

Já, padouch 4
Já, padouch 4
64%
tržby 5 milionů 024 tisíc Kč / návštěvnost 27 439 diváků / 115 kin
V podstatě totéž, co jsme o čtvrtém Já, padouchovi psali minulý týden, bychom mohli překopírovat i sem. Gru a jeho tým si připsal o pár stovek diváků více než posledně a udržel se na pěkných 27 tisících za víkend. Díky tomu se už přehoupl před hranici 400 tisíc diváků celkově a nezdá se, že by musel kdovíjak zpomalovat, jelikož žádná áčková animovaná konkurence se neblíží...
Já, padouch 4: 2. trailer | CinemArt

3. místo

Zápisník alkoholičky
Zápisník alkoholičky
69%
tržby 7 milionů 507 tisíc Kč / návštěvnost 40 487 diváků / 183 kin
Bronz si udržela kreace Terezy Ramby v Zápisníku alkoholičky, která podobně jako v případě Já, padoucha přitáhla do kin ještě o pár stovek diváků víc než posledně. A co je ještě zajímavější, na přetrvávající zájem publika zjevně zareagovala i dosud nepřesvědčená kina, neboť se počet míst, kde šlo film zhlédnout, zvýšil téměř o třetinu. Režisér Dan Svátek momentálně přepočítává přes 360 tisíc diváků a můžeme oprávněně pochybovat, zdali tuto lihovou jízdu do konce roku ještě nějaký tuzemský titul překoná.
Zápisník alkoholičky: trailer | Bontonfilm

2. místo

Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
85%
tržby 17 milionů 713 tisíc Kč / návštěvnost 80 611 diváků / 142 kin
A teď už jde do tuhého. Z hlediska tržeb totiž Deadpool & Wolverine druhé V hlavě překonali, což pravděpodobně souvisí s nasazením do kvalitnějších (a dražších) kinosálů v čele s IMAXem. Co se týče divácké návštěvnosti, jež nás tady zajímá především, však musel výřečný superhrdina animovaným trablům dospívající dívky ustoupit. I tak ale může být spokojen, jelikož mezivíkendově spadl pouze o 28 %, což na blockbuster není nijak tragické číslo. Zdá se tedy, že ještě pěkných pár týdnů bude mít sekání a střílení v kinech své místo – ačkoli ve světových kinech se Deadpoolovi daří přece jen ještě o poznání lépe.
Deadpool & Wolverine: finální trailer | Marvel Studios

1. místo

V hlavě 2
V hlavě 2
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
82%
tržby 15 milionů 406 tisíc Kč / návštěvnost 84 401 diváků / 157 kin
Pixarovka V hlavě 2 spadla od posledního víkendu pouze o 15 %, díky čemuž jednak překonala hranici půl milionu tuzemských diváků, ale také se stala nejnavštěvovanějším filmem v českých kinech napříč celým tímto rokem. Aktuálně má na kontě 522 tisíc diváků a druhou Dunu tak překonala bezmála o 50 tisíc. Zmíněné konkurence v podobě Vln a nového Vetřelce se navíc příliš bát nemusí (na rozdíl od Deadpoola), takže krasojízda globálního hitu nejspíš ještě bude pokračovat.
V hlavě 2: finální trailer | Falcon
Aktuální program českých kin naleznete zde.
Zdroje: Unie filmových distributorů, Kinomaniak