Top kina ČR: Deadpool s Wolverinem rozsekali i tuzemské publikum, útoku odolaly jen animáky a alkohol

Top kina ČR: Deadpool s Wolverinem rozsekali i tuzemské publikum, útoku odolaly jen animáky a alkohol
Deadpool & Wolverine | Marvel Studios

5. místo

Zahradníkův rok
Zahradníkův rok
66%
tržby 830 tisíc Kč / návštěvnost 4 905 diváků / 105 kin
Ztišené drama Jiřího Havelky nadále pokračuje ve výrazně horších výsledcích nežli jeho předchozí počiny Vlastníci a Mimořádná událost. Nemluvný Oldřich Kaiser v mezivíkendové návštěvnosti klesl téměř o dvě třetiny, momentálně tak má na kontě téměř 25 tisíc diváků a i hranice celkových 50 tisíc se v tuhle chvíli zdá jako těžko dosažitelná. Od začátku bylo jasné, že novinka nebude až tak divácky vděčná, ale i díky výraznému obsazení, jemuž vedle Kaisera dominuje i Štěpán Kozub, se jistě doufalo v lepší výsledky.
Zahradníkův rok: trailer | Donart Film

4. místo

Já, padouch 4
Já, padouch 4
  • iTunes
  • Rakuten
65%
tržby 4 miliony 838 tisíc Kč / návštěvnost 26 951 diváků / 116 kin
Gru a jeho mimoňská parta nejen nepadá, ale suverénně se drží na svém. Téměř 27 tisíc diváků dokonce značí lehounký nárůst oproti minulému víkendu a zdá se, že tenhle žlutý fenomén s námi ještě nějakou dobu vydrží. Aktuálně má čtvrtý Já, padouch nasbíráno přes 376 tisíc diváků, hranice 400 tisíc tedy bez problémů padne a uvidíme, zdali to žvatlavé komando dotáhne až k půl milionu.
Já, padouch 4: 2. trailer | CinemArt

3. místo

Zápisník alkoholičky
Zápisník alkoholičky
69%
tržby 7 milionů 342 tisíc Kč / návštěvnost 38 951 diváků / 136 kin
Na bronzové příčce máme nového českého rekordmana; tedy spíše rekordmanku. Tereza Ramba a její Zápisník alkoholičky v kinech vidělo už přes 295 tisíc diváků, čímž došlo k lehkému překonání dosavadního největšího tuzemského hitu letoška, totiž Aristokratky ve varu. Mezivíkendový pokles o 30 % je navíc velmi uspokojivý, takže ještě pár týdnů by se lihem prosycené drama mohlo v topce udržet.
Zápisník alkoholičky: trailer | Bontonfilm

2. místo

V hlavě 2
V hlavě 2
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
82%
tržby 18 milionů 094 tisíc Kč / návštěvnost 99 576 diváků / 167 kin
Druhý víkend v kinech sice V hlavě 2 spadlo o 40 %, na čemž se jistě podílel i fakt, že čtvrtý Já, padouch nabral druhý dech, i tak má ale globálně veleúspěšná pixarovka nasbíráno už téměř 400 tisíc diváků a okupuje druhé místo letošního žebříčku. Uvidíme však, na jak dlouho, jelikož tento týden pořadí ovládl předvídatelný vítěz, který ohrozí i druhou Dunu, se 477 tisíci diváky letošního tuzemského premianta.
V hlavě 2: finální trailer | Falcon

1. místo

Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
85%
tržby 24 milionů 604 tisíc Kč / návštěvnost 115 525 diváků / 220 kin
Minulý týden se druhé V hlavě dočkalo ještě o trochu silnějšího startu, o první místo se však Deadpool s Wolverinem bát nemuseli. Rozjezd marvelovky neohrozil ani rating R, a tedy nutnost větší obezřetnosti ze strany rodičů. Komiksoví drsňáci si připsali jen o trošku horší start nežli druhý Deadpool v roce 2018, který u nás nakonec (podobně jako jedničku) vidělo kolem 350 tisíc diváků. Vzhledem k tomu, že letos se komiksová jízda nemusí během dalších týdnů bát silné blockbusterové konkurence, toto číslo by mohlo být i o něco vyšší. Uvidíme!
Deadpool & Wolverine: finální trailer | Marvel Studios
Aktuální program českých kin naleznete zde.
Zdroje: Unie filmových distributorů, Kinomaniak