Vesmírná jatka jsou tady. Trailer na nového Vetřelce ukazuje absolutní masakr

Vesmírná jatka jsou tady. Trailer na nového Vetřelce ukazuje absolutní masakr
Vetřelec: Romulus | 20th Century Studios
Alvarez se netají tím, že chce, aby byl Romulus dokonalou kombinací Vetřelce a Vetřelců a byl tak mrazivým mixem klaustrofobické atmosféry, krvavých výjevů a nekompromisní akce. A zároveň se hodlá snažit, aby slavné mimozemské monstrum budilo právě takový děs a respekt jako ve svých prvních filmech. Alvarez dostal na svůj projekt posvěcení od Scotta i Camerona a prozatím ho dostává i od fanoušků, kteří musí z posledního traileru skákat nadšením.
Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
78%
Děj odehrávající se mezi prvním a druhým dílem nám ukáže skupinu mládežníků, kteří se rozhodnou vykrást opuštěnou vesmírnou stanici. Jenže netuší, že kromě drahého technického vybavení je zde čekají také zabijácké potvory, kvůli nimž nepůjde o původně zamýšlenou půlhodinovou prácičku. A jak je známo, ve vesmíru je nikdo neuslyší křičet. Zatímco minulé ukázky sázely hlavně na budování staré známé atmosféry, zde se k tomu přidává i náčrt příběhu a zejména více střípků z vetřelčího masakru, který nás čeká a který bude podle všeho zatraceně tučný.
Xenomorphové, facehuggeři i chestburster… ti všichni samozřejmě nemohou v ukázce aspoň náznakem chybět, stejně jako kupa dalších odkazů a pomrknutí na předchozí filmy. Po vizuální stránce se snad Alvarez Scottovi a Cameronovi už snad ani nemohl více přiblížit a vycházející talent Cailee Spaeny se zdá býti za legendární Sigourney Weaver solidní náhradou. Mrazivá atmosféra navíc se známým zvukovým podkresem perfektně graduje a závěrečné střípky ukazují vetřelčí hnus a masakr v té nejryzejší podobě.
Vetřelec: Romulus: finální trailer | 20th Century Studios
Stále samozřejmě zůstává otázkou, zda po efektních trailerech fanoušci dostanou intenzivní zážitek i v kině. Alvarez má zatím na svém kontě sice příjemnou žánrovku Smrt ve tmě, svou novou verzí Lesního ducha ovšem řadu fanoušků rozlítil a na výrazný zápis do hororového žánru stále čeká. Jestli přijde s novým Vetřelcem, se dozvíme v kinech už 15. srpna.
Podívejte se na žebříček nejlepších hororů podle Kinoboxu.
Zdroj: 20th Century Studios