Kinovýhled: Do sálů vstupuje Hřebejkův Výjimečný stav, loutkový Život k sežrání i Megalopolis

Kinovýhled: Do sálů vstupuje Hřebejkův Výjimečný stav, loutkový Život k sežrání i Megalopolis
Co nás čeká v českých kinech? | Kinobox
Život k sežrání
Život k sežrání
77%
Hned tři ze sedmi premiér tohoto týdne pochází z tuzemské provenience. Loutkový Život k sežrání je po filmech Myši patří do nebe a Tonda, Slávka a kouzelné světlo dalším českým kvalitním animákem. Hlavním hrdinou snímku je dvanáctiletý Ben, který rád vaří, hraje v kapele a nedávno si také začal všímat svých spolužaček. Ze všeho nejdřív se ale musí postavit surovcům, kteří jej šikanují, a smířit se s vlastním tělem. Za Životem k sežrání stojí scenárista Petr Jarchovský a režisérka Kristina Dufková.
Život k sežrání: trailer | Aerofilms

Výjimečný stav
Výjimečný stav
AI
58%
Zbylé dvě české premiéry jsou komediálního rázu. Režisér Jan Hřebejk natočil podle předlohy Milana Tesaře snímek Výjimečný stav. Ondřej Vetchý v něm ztvárnil rozhlasového zpravodaje, který do éteru přináší horké novinky z dění na Blízkém východě. Ve skutečnosti přitom sedí ve svém vinohradském bytě. Jak dlouho potrvá, než se příslovečné ucho utrhne?
Výjimečný stav: trailer | Falcon

Ďáblova sbírka
Ďáblova sbírka
AI
54%
Ďáblova sbírka je druhým režijním počinem a dlouho připravovaným projektem Marka Dobeše (Choking Hazard). „Černá vlastenecká komedie“ nabídne napínavé pátrání, rodinné drama i nacisty.
Ďáblova sbírka: teaser | Alfedus

Tatami
Tatami
75%
Napětí je také jednou z hlavních předností sportovního thrilleru Tatami. Poslechne íránská judistka Leila tajný rozkaz čelných představitelů své vlasti a vzdá se, aby nemusela zápasit s izraelskou soupeřkou, nebo se stane „zrádkyní národa“? Tatami je historicky první snímek, na němž spolupracovali íránská režisérka a izraelský režisér.
Tatami: trailer | AČFK

Megalopolis
Megalopolis
46%
Do dějin se pravděpodobně zapíše i Megalopolis, patrně jako jeden z nejrozporuplněji přijímaných filmů všech dob. Jak asi zapůsobí megalomanské sci-fi, které Francis Ford Coppola připravoval dlouhých čtyřicet let, právě na vás?
Megalopolis: trailer | Lionsgate

Úsměv 2
Úsměv 2
AI
63%
Zbývají dva dosti odlišné autorské filmy. Americký Úsměv 2 je pokračováním dva roky starého hororu. Režisér a scenárista Parker Finn se nás opět pokusí přesvědčit, že neexistuje nic děsivějšího než úsměv od ucha k uchu.
Úsměv 2: finální trailer | CinemArt
Když se světlo zlomí
Když se světlo zlomí
69%
Islanďan Rúnar Rúnarsson představuje rovněž velmi emotivní, ale mnohem civilnější film. Jeho drama Když se světlo zlomí, úspěšně uvedené na festivalu v Karlových Varech, líčí jednu tragédii, která nečekaně svede dohromady životní cesty dvou žen.
Když se světlo zlomí: trailer | Vertigo International
Podívejte se na všechny filmy, které aktuálně vstupují do českých kin.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinobox