Sydney Sweeney je na prvních fotkách jako „Rocky v sukni“ k nepoznání. Je na cestě pro Oscara?

Sydney Sweeney je na prvních fotkách jako „Rocky v sukni“ k nepoznání. Je na cestě pro Oscara?
Sydney Sweeney | Getty Images, Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
Režisér a scenárista David Michod, známý australským dramatem Království zvěrstev z roku 2010, narazil s tímto námětem, jehož scénář napsal spolu s Mirrah Folks, na zlato. Skutečný příběh Christy Martin bývá přirovnáván k Rockymu, protože i ona musela překonat nadměrnou řadu osobních i profesních překážek, což jí dávalo étos milované hrdinky z lidu.
Sydney Sweeney
Sydney Sweeney

Herečka

6.6
Nakonec se stala první boxerkou, kterou si vzal pod křídla pověstný promotér Don King, stejně jako se coby první bojovnice objevila na obálce prestižního magazínu Sports Illustrated. V soukromém životě se ale potýkala s psychickým i fyzickým týráním ze strany svého manžela a manažera v jedné osobě. Byla zároveň veřejně i osobně nepřiznanou lesbou. To zní jako příběh tak dramaticky přestřelený, že kdyby se nestal, žádný scenárista by si ho netroufl napsat.
V médiích se o projektu samozřejmě mluví především v souvislosti s tím, že do hlavní role byla obsazena populární celebrita Sydney Sweeney, jež se chystá zužitkovat své roky strávené s kickboxem a wrestlingem. Nyní se díky spolehlivým paparazzi na veřejnost dostaly první fotografie, z placu, na které se můžete podívat v přiloženém videu.
Sydney Sweeney – Proměna v boxerku
Sweeney je na nich k nepoznání, předně díky tmavému mulletu, který neomylně datuje děj snímku ke konci minulého století. Pro herečku bude tento snímek zřejmě pokusem setřást pověst hezké tváře a kdo ví, možná s ním bude usilovat i o oscarovou nominací. Pánbůh ví, že si poctivě odškrtává ze seznamu povinných položek. Ztvárňuje skutečnou historickou figuru, kvůli níž se musí nechat zošklivit, což už je samo o sobě pro herečky toužící po uznání skoro klišé. Zeptejte se Charlize Theron a Nicole Kidman, od jejichž Oscarů za Zrůdu a Hodiny si už na tuto taktiku pravidelně ukazujeme prstem.
Samozřejmě, že to samo o sobě nestačí a film bude muset prokázat i další kvality. Nápovědou by měla být dramedie Wizards!, kterou však režisér Michod po konzultaci se studiem A24 musel nedávno přestříhat, takže zatím nebyla uvedena. Jeho předchozím snímkem bylo ale drama Král s Timothée Chalametem, jemuž se dařilo docela dobře.
Podívejte se na seznam nejlepších hereček podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: World of Reel, X, Kinobox