Coppola neskončil, Coppola trvá. Ikonického režiséra propadák Megalopolis nezastaví, chystá další filmy

Coppola neskončil, Coppola trvá. Ikonického režiséra propadák Megalopolis nezastaví, chystá další filmy
Megalopolis | American Zoetrope
Megalopolis mělo méně mohutnou reklamní kampaň, než se na film za 120 milionů sluší. Což se částečně uvádí jako důvod komerčního neúspěchu. Francis Ford Coppola si to ale vynahrazuje tím, že se zdá, jako by byl osobně součástí každého mediálního výstupu. V rozhovorech srší energií a sebedůvěrou pro něj typickou. Stále je přesvědčený, že se jednou bude na opulentní sci-fi vzpomínat se stejnou láskou jako na jeho největší kanonické hity. Tento optimismus sdílí jen málo lidí, nutno dodat, přesto musíme k režisérskému kmetovi cítit respekt.
Megalopolis
Megalopolis
46%
A pokud to nevyšlo nyní, proč ne příště? Ačkoliv jsme celou dobu považovali Megalopolis za Coppolovu oficiální derniéru, on sám se ještě do důchodu nechystá. World of Reel informuje, že na instagramovém setkání s fanoušky Coppola zopakoval slova, jež na diskuzích pronášel několik posledních týdnů, a sice že už má připravené další projekty na realizaci, dokonce dva!
Megalopolis: finální trailer | Film Europe
Doposud jsme to brali tak, že Coppola za Megalopolis utratil veškeré peníze (kvůli čemuž prodal své vinice) jako poslední hurá. Rozhodně se nezdálo, že může mít na kontě výrazně víc, vždyť během své kariéry několikrát zbankrotoval, když se pouštěl do podobně riskantních podniků. Má snad Francis Ford nějaké eso v rukávu? On sám se tváří, že ano.
Jeho příští film by měl být muzikál Glimpses of the Moon podle románu Edith Wharton. A úplně poslední Distant Vision se chystá svojí velikostí předčít Megalopolis. O filmu mluví Coppola jako o nezměrném a „ambiciózním“, dokonce i v porovnání se svým aktuálním počinem.
Megalopolis
Megalopolis
Megalopolis
Megalopolis
Megalopolis
Jako většina jeho projektů, ani Distant Vision se nezjevuje odnikud. O projektu se poprvé mluvilo před deseti lety, kdy se ho Coppola pokoušel zorganizovat v Oklahomě jako obří divadelní instalaci. Prý experimentoval s úplně novou formou umění a propojováním forem. Čeká nás tedy něco jako Amerikánka, jen ve větším měřítku?
Coppola, jemuž bude brzy 86 let, se tedy nikam nechystá. Filmaři jako Eastwood, Scorsese a Scott mu pak můžou dosvědčit, že co se pokouší dělat, rozhodně není nemožné. I když je z nich všech nejradikálnější a nejméně přístupný širokému publiku, což mu může naházet víc klacků pod nohy než věk. Pracuje prakticky mimo hollywoodský systém, což vyžaduje pořádný kus energie navíc. Podaří se mu alespoň jeden z plánovaných titulů uvést?
Podívejte se na žebříček nejlepších režisérů podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: World of Reel