Hvězda Bridgertonových proti žralokovi. Mořský thriller natočí tvůrce zombie nacistů

Hvězda Bridgertonových proti žralokovi. Mořský thriller natočí tvůrce zombie nacistů
Bridgertonovi | Netflix
Norský filmař střídá zábavné žánrovky od roku 2009, kdy si svět všiml jeho svérázné hororové komedie o boji s nacistickými zombíky. Mrtvý sníh se dočkal ještě vtipnějšího pokračování a Wirkola přesídlil k anglicky mluveným projektům s Jeníčkem a Mařenkou, kteří pod jeho dohledem lovili čarodějnice. Zaujal i sci-fi 7 životů, pořádně divokou Cestou za smířením a vánoční blbinou Šílená noc, v níž David Harbour jako Santa vybíjí sídlo plné zlobivých lupičů.
Beneath the Storm
AI
66%
Jeho smělé hříčky vždy vidíme rádi a s nadějemi můžeme vzhlížet také k blíže nespecifikovanému Beneath the Storm. Příběh má mít dobrodružný a survival ráz, což naznačuje i rozbouřený název, a kina podle všeho spláchne už někdy v příštím roce. Bude u toho devětadvacetiletá představitelka Daphne z Bridgertonových Phoebe Dynevor, která má pozornost světových režisérů díky úspěchu netflixovské show zajištěnou. Vidět jsme ji mohli také v psychologickém korporátním dramatu Fér hra a dostala hlavní roli v novince Neila Burgera (Všemocný) Inheritance.
Žralokovi se spolu s ní postaví ještě ugandská herečka Whitney Peak ze Super drbny a zkušený Djimon Hounsou, veterán z řady velkoprodukcí a držitel dvou oscarových nominací za Amistad a Krvavý diamant. Naposledy se představil ve streamovací epice Zacka Snydera Rebel Moon a v hororu Tiché místo: První den.
Phoebe Dynevor
Rebel Moon DC
Šílená noc
Mrtvý sníh
Žraloci v Paříži
V hlavní roli se však z tematického hlediska ocitne mořský predátor, po němž se lidé ve vodě nervózně ohlíží hlavně od premiéry Spielbergova revolučního letního blockbusteru. Žraloci mají od té doby herecky napilno, a byť už žádný film nedosáhl kvalit a významu Čelistí, popkultura díky nim párkrát zbohatla. Nebo snad chcete podceňovat šílenou sérii Žraločí tornádo, autentický Útes smrti, adrenalinové Mělčiny či nákladný akčňák Meg? Nikdo sice z kolektivní paměti lidstva nevymaže ostudy jako Čelisti 4, Lidožrouta nebo útoky písečných či několikahlavých žraloků, ale žánroví fandové jsou v těchto vodách stále ve střehu.
Wirkola by jim měl doručit nejlepší rybí fastfood za dlouhou dobu, přičemž ve žraločím poslání nebude sám. V zahraničí měl nedávno premiéru horor The Last Breath, v němž si naposledy zahrál zesnulý Julian Sands, a chystají se také další žraločí filmy jako High Tide s Lizzy Greene nebo Dangerous Animals – v něm žralokem posednutý sériový vrah unese surfařku, již chce predátorovi rituálně obětovat. A pak že to nejde jinak, než jen nechávat šerifovi na truc otevřené pláže!
Podívejte se na žebříček nejlepších hororů podle Kinoboxu.
Zdroje: Movieweb, Kinobox