Chyby z Případů 1. oddělení, které jste přehlédli: Mrtvola, kanál a špatná pošta

Chyby z Případů 1. oddělení, které jste přehlédli: Mrtvola, kanál a špatná pošta
Případy 1. oddělení | Česká televize

Rodné číslo

V páté epizodě první série jsme si všimli něčeho, co vůbec nedává smysl. Ve scéně, kde se vyšetřovatelé snaží zjistit co nejvíce informací o Luďku Moravovi, narazí na jeho syna, který dochází k psychologovi. A právě v jeho lékařských záznamech je viditelně špatně uvedené rodné číslo. Synovi je totiž podle záznamů 22 let, ale rodné číslo začíná rokem 32, což vůbec nesedí. Vlastně celé rodné číslo nedává smysl, jak do celkového počtu číslic, tak i jejich pořadí.
Případy 1. oddělení
Případy 1. oddělení
  • iVysílání
86%

Pošta

Další vyšetřování a další chyba, které jsme si všimli. V páté epizodě druhé série se Martin Pražák a Petr Anděl vydávají na poštu do Jablunkova, aby zjistili více informací. To lze snadno poznat díky nápisu na sloupu před poštou, když oba vycházejí. Pozornému divákovi však nemohl uniknout nápis na monitoru ženy za přepážkou, kde je vidět „Pošta: Benátky nad Jizerou“. Právě zde se ve skutečnosti interiér natáčel.
Chyby z Případů 1. oddělení, které jste přehlédli

Černý Most

Další chyba se, stejně jako ta u pošty, týkala špatného umístění. Celá druhá epizoda se točí kolem muže z Jižního Města, který ve výtahu napadá ženy. Epizoda dokonce nese název Fantom z Jižáku. Zhruba ve čtvrtině epizody na něj udělají vyšetřovatelé zátah, kdy kontrolují podezřelé muže po celém Jižním Městě. Avšak v jednom záběru si lze zcela zřetelně všimnout polikliniky Černý Most v pozadí. Ta je od Jižního Města vzdálená zhruba 20 km. Pokud vás zajímají další chyby z oblíbeného seriálu, podívejte se na přiložené video.
Podívejte se také na žebříček nejlepších českých kriminálních seriálů podle Kinoboxu.
Zdroj: Kinobox