Šílený Nicolas Cage dobývá Max. Chválené To se mi snad zdá ho vrátilo na herecký vrchol

Šílený Nicolas Cage dobývá Max. Chválené To se mi snad zdá ho vrátilo na herecký vrchol
Nicolas Cage – To se mi snad zdá | Aerofilms
V hodně osobité dramedii ztvárnil nenápadného vysokoškolského profesora Paula, jenž žije velmi nudný život a příliš mu nedaří plnit si své sny. Tedy aspoň do okamžiku, než se sám začne ve snech jiných lidí objevovat. O Paulovi se ze záhadného důvodu začne zdát milionu lidí po celém světě, díky čemuž se z něj začíná stávat virální a mediální senzace i miláček davů. Paul díky tomu nabírá sebevědomí a chce uskutečnit své dlouho odpírané plány. Jenže co se s jeho životem stane, když se sny začnou měnit v noční můry?
To se mi snad zdá
To se mi snad zdá
  • Max
  • KVIFF TV
71%
Film s hodně nápaditou premisou natočil skandinávský režisér Kristoffer Borgli a osobitý evropský otisk je na počinu přeci jen znát. Snímek má velmi specifickou atmosféru a zejména v první polovině dokáže těžit zajímavou ideu poměrně nápaditě a zábavně, vyžívá se také v zatahování hlavní postavy do extrémně trapných situací. V tomto ohledu má velkou oporu právě v Cageovi, jenž předvádí jeden ze svých nejvýraznějších výkonů posledních let. V roli Paula je většinu času patřičně umírněný, civilní a drží na uzdě svůj klasický manýrismus a šílené kreace. O to víc jeho výkon ve stěžejních pasážích strhne a baví.
Cage touto rolí potvrdil svůj návrat do herecké formy, kdy si po dekádě utopené v šílených projektech začal filmy o něco lépe vybírat a samotné natáčení si dle svých slov zase pořádně užívá. Volí zajímavé a netradiční náměty, v nichž může uplatnit svou klasickou polohu a zároveň přesvědčit o svých schopnostech. Kritici i diváci navíc na jeho snahy slyší.
To se mi snad zdá: trailer | Aerofilms
To se mi snad zdá se stalo v USA miláčkem recenzentů, na metakritickém webu Rotten Tomatoes má film 91 % kladných textů a Nicolas Cage byl dokonce za svůj výkon nominován na Zlatý glóbus. Svou šanci bohužel neproměnil, potvrdil tak ale, že ho kritici opět berou vážně. Jak moc se ve chválené roli vyřádil, můžete už nyní zjistit na platformě Max, kde To se mi snad zdá aktuálně vévodí žebříčku nejsledovanějších filmů. Pustit si snímek můžete i na službě KVIFF.TV.
Podívejte se také na žebříček nejlepších herců podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Max, Deadline