Karleek

Karel Zlámal

Komentáře 105

Od nejnovějších
  1. Přízrak
    Přízrak (2016)
    8
    Přemýšlivé slow burn drama s krásnými záběry, které jsou občas zbytečně dlouhé. Zamyslíte se nad podstatou vzpomínek a duchů.
  2. Pearl
    Pearl (2022)
    6
    Byl jsem na tohle fakt zvědavý. Po zhlédnutí traileru na MaXXXine, neboli třetí díl téhle "ságy", jsem se musel přesvědčit, jestli to je tak dobré jako jsem slýchal od různých diváků. Ukázalo se, že ty nejznámější scénky jsou jedny z nejhorších a film má srdíčko, ale občas mi prostě ta ukvičená Mia Goth nesedla. Vibe to mělo dost dobrej a příběh docela jednoduchej, ale Pearl stihla vyvést spoustu lumpáren jako třeba pár vražd a tak. Normálka. Rozhodně se tě nebojím, Pearl a jsi skvělá kamarádka, vážně.
  3. Modrooký samuraj
    Modrooký samuraj (2023)
    10
    Seriál buduje napětí neskutečným stylem. Představuje příběhové linky hlavní postavy, Mizu, takovým způsobem, že do sebe perfektně zapadnou a vytvoří spletitý a famózní příběh. Animace je skvělá, barevná paleta obzvlášť. Upřímně nemám seriálu moc co vytknout, snad že jen šestá epizoda byla z části taková nemístná v ohledu humor vs. drama. Ale každý seriál má nějakou slabší epizodu.
  4. Hazbin Hotel
    Hazbin Hotel (2024)
    9
    Jakmile se to po prvních pár epizodách rozjede, tak si to zamilujete. Originální zápletka; potrhlý humor, který voní originalitou; skvělé postavy a fantastický soundtrack.
  5. Bod obnovy
    Bod obnovy (2023)
    6
    Klasická česká detektivka, tentokrát aspoň v zajímavém sci-fi kabátku. Příběh byl od druhé poloviny docela předvídatelný, ale musím podotknout, že i přesto to bylo skrz zajímavou dystopii kvalitní. Jako první scifi krimi pokus hodně solidní. 65%
  6. Noční zvířata
    Noční zvířata (2016)
    10
    Tenhle film, že natočil módní návrhář? Amy Adams je skvělá a Jake Gyllenhaal jakbysmet. Michael Shannon, fantastická vedlejší role. Velmi netradiční a originální thriller s fantastickým soundtrackem a atmosférou jako ze starého filmu. 90%
  7. Sympathy for the Devil
    Sympathy for the Devil (2023)
    6
    Náhodou fajn průměrnej film. Bere si to nápady z Duelu a Dějin Násilí a nějak je pojí dohromady. Cage jede bomby a Kinnaman byl příjemné překvapení. 55%
  8. Maestro
    Maestro (2023)
    6
    Krásný film! Ale cítím z toho stejně smíšené a zvláštní pocity jako z Blondýnky z předešlého roku. Film životopisný, kdy se o hlavním charakteru nedozvíme vlastně moc nic. Bradley si s tím pohrál artově, ale zapomněl do toho dát příběh. Herecké výkony byly fantastické, záběry krásné, hudba Leonarda Bernsteina film hravě doprovázela, ale chyběl tu zkrátka ten pocit a fakt, že to bylo o Bernsteinovo životě.
  9. Smrtelné zlo: Probuzení
    Smrtelné zlo: Probuzení (2023)
    6
    Předtitulková scéna? Moc fajn, těším se na zbytek filmu! Zbytek filmu: První polovina je NUUUUDAAAA, ale z druhý poloviny cítím Evil Deadovskej oder až do obýváku. Evil dead filmy jsou jak by se v angličtině řeklo "hit or miss", takže půlka může být bullshit a druhá půlka může být ještě větší bullshit, ale zábavnej! Pro mě jsou tyhle horory guilty pleasure a je to švanda! KREV, VNITŘNOSTI A MOTOROVKA!
  10. Men
    Men (2022)
    6
    Velmi zajímavá husí kůži nahánějící podívaná, která je však pohřbená symbolismy. Po prvním zhlédnutí jsem si musel přečíst článek a podívat na video, aby jsem si přiblížil ten symbolismus a je to šílenost. Herecké výkony byly však fantastické, kinematografie skvělá a scénář od mého oblíbeného Garlanda velmi solidní.
  11. Violet Evergarden
    Violet Evergarden (2018)
    10
    Panenka, která poznává city poté, co celý svůj život utopila ve válce. Dívenka, která se snaží poznat význam slov "Miluji tě.", které jí vyslovil její milovaný Major Gilbert a její cesta poznání a zapadnutí do světa bez rozkazů a války. Naprosto dokonalé anime, které vás u srdíčka zahřeje, ale také rozláme na několik kousků. Překrásná animace spojená s osobitým stylem vyprávění a postavami i situacemi, díky kterým tento seriál budete milovat. Děkuji ti, Violet Evergarden, od srdce píšící panenko.
  12. The Last of Us
    The Last of Us (2023)
    8
    Když jsem se do seriálu pustil, bál jsem se, že to bude 1:1 adaptace. Což by mi přišlo jako zbytečnost, protože hra vyšla v roce 2013 a byla remastrovaná i remakovaná, aby vypadala skvěle. Naštěstí se od druhého dílu narativ rozšiřoval i mimo herní svět a bylo to skvělé. Epizoda o Billovi byla skvěle provedená. Líbí se mi, že zakomponovali i příběh z DLC Left Behind. Tím chci říct, že jsme se málem dočkali perfektní adaptace, ALE (vždycky je nějaké ale)... Tempo seriálu bylo někdy příliš pomalé a někdy zase docela zbrklé. Respektive poslední dvě epizody byly uspěchané. Přesto se to velmi povedlo a herní adaptace mohou opět ožít. PROSÍM!
  13. Rozčarování
    Rozčarování (2018)
    6
    Dobrý počin Matta Groeninga, který však postupně ztrácel na zajímavosti a vtipnosti. Příběh začal být neskutečně předvídatelný.
  14. Stvořitel
    Stvořitel (2023)
    6
    Film krásně vymyšlený, ale málo promyšlený. Svět je v něm naprosto krásný, technologie v podobě Nomádu je zajímavá, avšak umělá inteligence se občas chovala jako úplný blbec. Některý věci byly zbytečně přitáhlý za vlasy, třeba ten až moc hrdinskej konec.
  15. Nimona
    Nimona (2023)
    8
    Moc hezká pohádka. Odrážel mě z počátku ten artstyle, ale nakonec se to k tomu hodilo. Příběh byl velmi solidní a chemie mezi hlavními postavami byla k nezaplacení.
  16. Lesní duch
    Lesní duch (1981)
    8
    Dobrý, změnil jsem po druhém zhlédnutí názor :D I přesto, že to bylo extra levný a Sam Raimi byl režisér amatér, tak ta hororová esence je extrémní!
  17. Luther: Pád z nebes
    Luther: Pád z nebes (2023)
    6
    Luther slaví návrat v akčnějším kabátku, který smrdí Amerikou, ale přesto se drží Lutherovského nádechu. Kromě některých momentů, kdy jsem si říkal, že jsou jako z hororu, kde jsou schválně všichni blbí, aby to jelo s vrahem dopředu, to byla fajn podívaná.
  18. Barbie
    Barbie (2023)
    8
    Satirický zjevně feministický snímek, po kterém se i muži mohou cítit dobře. We are Kenough.
  19. Stmívání
    Stmívání (2008)
    2
    Věčně povzdychající teenagerka, kterou tak strašně... dobře hraje Kristen Stewart, která vyměňuje pohledy s pohledně nepohledným mladým Pattinsonem, který věčně jen čumí. PROČ TAK FURT KOUKÁ???
  20. Aftersun
    Aftersun (2022)
    10
    "Tati, mám tě opravdu rád." a naopak jsou věty, které jsem si se svým otcem nikdy navzájem neřekl. Možná proto tento film ve mně probudil to, že posledních pár dní přemýšlím jen o otcovské figuře a jak mi v životě chybí. S Calumem jsem se osobnostně a psychicky ztotožnil a celý film jsem si opakoval větu "Jestli někdy budu otcem, tak chci být jako on." Caluma jeho dcera miluje i přesto, že s maminkou již nevychází, taková láska nemizí. Takhle bych si přál, aby to pro mě jednou bylo.
  21. Rašomon
    Rašomon (1950)
    8
    Tyhle starý japonský filmy mají neskutečný kouzlo. I když je to jen povídka, kterou tři postavy vypráví každá jinak, tak jsem si to velmi užil.
  22. Smrt ve tmě 2
    Smrt ve tmě 2 (2021)
    6
    Off screen zápletka, která Normanovi zařídila dceru se tak do půlky zdá docela o ničem, ale jak se postupně rozšiřuje příběh, nakonec se z toho stane docela dobrý thriller, kterému však bohužel oproti jedničce strhnu hvězdičku navíc, protože to ztratilo esenci původního příběhu.
  23. On se bojí
    On se bojí (2023)
    8
    Dva dny jsem to v hlavě nechal ležet a přemýšlel, jaké dám hodnocení. Z kina jsem odešel s pocity smíšenými, protože na jednu stranu jsem větší slátaninu neviděl a na druhou stranu jsem si to strašně užil. Byl to jeden z nejoriginálnějších filmů, co jsem za poslední dobu viděl a Ari Aster si musel šlehnout něco neskutečnýho, aby to vymyslel a Joaquina (a samozřejmě i ostatní herce) pustil do práce. Arimu dali kompletní režisérskou volnost a vzniklo z toho strašně zajímavé dílo s kvalitním humorem, které však často stagnovalo tím, jaké přehnané sračky se tam dějou. Mám rád dobrej bizár, ale občas co je moc, to je moc. A doporučit tenhle film je nemožný úkol. Jedním slovem bych ten film popsal a to je krásné anglické slovíčko "kvalitní CLUSTERFUCK", jehož definici bych se mohl do češtiny pokusit přeložit jako "úplné selhání nebo velmi vážný problém, ve kterém dochází k mnoha chybám nebo problémům současně". STEJNĚ TOMU DÁM 8/10!
  24. Život po Jangovi
    Život po Jangovi (2021)
    8
    Po velmi podivné úvodní jakési taneční scéně dostanete film, u kterého vám konstantně slzí oči. Velmi krásné záběry a krásná myšlenka.