Rivalové

73%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 383 bodů
7
Pěkně natočený snímek o rivalech v lásce, ale i na kurtu. Film má spousty hlušších míst, ale i intenzivních pasáží, který doprovází energický soundtrack. Film působí mladistvě a má místy vražedné tempo. Skoky v čase docela srozumitelně uspořádané. Tenis však není pro plátno tím nejatraktivnějším sportem. Fanoušci Zenday si jí užijí i s jejím dokonalým pozadím, které třeba v Duně může ukazovat jen těžko. Závěr až moc teatrální. Osobitý snímek.
hrumsrt
hrumsrt
9 445 bodů
6
Namlsáni nemravnou reklamou dostáváme příběh o rozpadu jednoho přátelství mezi Patrickem a Artem, kamarády od dětství, které úspěch v tenisu a společně okouzlena dívka Taschi, má jednou pro vždy rozdělit.. Co by bylo, už není, žena vstoupila mezi ně a dvojice, která se kdysi považovala za bratry, si je rázem cizí.. Když tu se ale naskytne možnost si to vzájemně vrátit, vyříkat si nevole a jednou pro vždy rozhodnout, kdo je lepší a k tomu stačí jen vyhrát jeden turnaj.. Rivaly táhne režisér Luca Guadagnino, který nejen, že ze zápletky o osobně motivované hře ždímá, co se dá, ale především podpírá snímek velkým množstvím nápadů, ať už specifickým vyprávěním skrze flashbacky, tak především technickou stránkou, která podobně jako příběh vrcholí v onom závěrečném střetnutí. Jenže je toho moc a nakonec vůbec nic.. Povrchně představené postavy ponížené jen na úroveň soupeřů, mě míjící čarovná Zendaya tahající za nitky (dlouhá hubená postava a absolutně nic, co stojí za "pomrknutí") a nepříliš vyvážená stopáž, to dělá z Rivalů letošní omyl roku.. /viděno v kině/ 60%
JaraSlama
JaraSlama
2 146 bodů
9
Luca Guadagnino předvádí svůj talent ve filmu Rivalové, kde sledujeme soupeření tenistů Arta a Patricka a jejich vztahy s bývalou šampionkou Tashi. Film nabízí živé postavy, strhující záběry z tenisového kurtu a skvělý soundtrack od Trenta Reznora a Atticuse Rosse. Dynamika vztahů přispívá k rozmanitosti filmu, a i finále zůstává v duchu zbytku, prohlubujíc charaktery postav prostřednictvím flashbacků. Guadagnino umí bavit i provokovat publikum, čímž se Rivalové stávají vzácným klenotem v současném mainstreamu.
Jto_rating
Jto_rating
1 470 bodů
8
V kinech je nabitý program - Furiosa 8/10, Stovky bobrů 8/10, Kaskadér 7/10... A do pár kin zavítal i nový film se Zendayou s názvem Rivalové a ne, není to nic o formulích jako stejnojmenný snímek z roku 2013. O co go Je to vztahové drama zasazené do sportovního dění, kde se tyto dvě roviny prolínají. Takže toto bych doporučil spíše feminní sportovně založené skupině diváků. Chlapa pošlete na Furiosu a vy jděte na Rivaly a bude to super výlet do kina👍. K ději Tasha (Zendaya > Duna 1,2 - 9/10, MJ v MCU) je bývalá hráčka tenisu, která během kariéry potkala dva pro ní sympatické borce a oba se do ní zamilovali. Začal tím milostný trojúhelník plný rozepří. Je to ok scénářem až na nějaké opakování. Feeling Ke konci / na začátku (film je vyprávěn retrospektivně a ještě jako turnaj v jednotlivých částech - mega cool - Tasha zůstane s jedním z nich, ale shodou okolností její snoubenec má hrát ve finální hře proti chybějící části trojúhelníku [toto není spoiler, ale zápletka] . Tasha tu je reprezentována symbolicky jako míček a to jak míček odpálí atd. má význam pro jejich milostný vztah. Toto finále je velmi povedené, velmi napínavé a velmi vizuálně působivé. Co ale není velmi nice - propagace tohoto filmu špatnou formou - "trojkou". Proto jsem se toho filmu bál že to bude nějaký chick flick fantazie. Ale zklamu vás nadrženci, reálně tam je jen to co vidíte v traileru. A film je umělecky kvalitní. Ps: hudba mě extrémně nebavila.
HNTR
HNTR
1 049 bodů
0
Já teda nevím, ale po tom, co jsem viděl jsem opravdu rád, že jsem tentokrát nedal na recenze a nešel na film do kina, i když jsem to měl původně v plánu. Film považuji za 2h totální ztráty času. Větší debilnost ten scénář ani snad nemohl být. Poutavost nulová, u toho velkého zápasu mezi Artem a Patrickem není nic, co by dělalo atmosféru, hlavy koukající na míček tam sem fakt nejsou záživnost a dramatičnost. Herecké výkony nudné a tragické, všechny tři hlavní hvězdy mají rozhodně navíc, než jen na debilní puberťácké románky, které se nějakým způsobem propsali až do dospělosti. Začínám si říkat, režisér je gay nebo proč v každém třetím záběru lezou péra a zadky? Možná by filmu pomohlo, kdyby se jednalo o kontinuální neroztrhaný děj, ale to se tady rozhodně nevede. Nikde nevidím tu fantastickou cinematografii, kterou každý na filmu tak strašně vychvaluje, až na tři záběry ve finále film působí jako studentský snímek. Záběry ve slowmo z gopra rozhodně nejsou vrchol cinematografie. Nudná šaškárna.
Tom.kom
618 bodů
8
Režisér filmu Dej mi své jméno nám letos servíruje velmi energický snímek pojednávající o tenisu. Už jen díky sportovnímu prostředí, které já osobně tolik neznám se pro mě film jevil vskutku zajímavě. Kromě samotného sportu se ovšem jedná o drama mezi dvěma přáteli, do jejichž životů vstoupí dívka, což jejich přátelství značně ublíží. Bylo neskutečně poutavé sledovat dynamiku mezi hlavními třemi postavami, což obohacovalo i samotné vyprávění, ve kterém se hodně skáče v čase a zaráz se rozbíhají tři dějové linky. Vše ovšem směřuje k hlavnímu zápasu a vy jako divák se postupně dozvídáte, co vedlo postavy do situace, ve které nyní jsou. Spoustu scén pak krásně oživuje energická hudba, která dává daným scénám naprosto jiný rozměr. A rozhodně se nesmí opomenout ani na skvostnou kameru, jenž vás především u tenisových zápasů naprosto vtáhne a pohltí velmi kreativními záběry. V celku se tak jedná o skvělou podívanou. 8,5/10
sammikk_
sammikk_
350 bodů
9
Vysoce komplexní snímek, s dávkou milostného trojuhelníku. Dost pestrý atypický projekt, ve kterém jsou herci naprosto famózní. Zendaya v roli extrémně žhavé manipulativní a toxické zmije je naprostá fantazie. Do toho vysoká produkční hodnota, a skvělý soundtrack. Dost dobré záběry, a hodně originálních počinů. Takřka perfektní film!
Leefko
Leefko
322 bodů
9
Stylová a dynamická jízda, která z mírně méně dynamického sportu jako je tenis dělá tu nejstylovější sportovní disciplínu všech dob. Na pozadí jedné hry se navíc odehrává vztahové drama tří lidí, které tenisové finále o to víc dramatizuje. Herci jsou do jednoho fantastičtí, hudba dua Reznor/Ross správně zapamatovatelná a úderná, a celá ta stylozovanost je pěkně prokládána uzemněnými momemty...až na poslední půlhodinku. V ní se Guadagnino soustředí prakticky bez vyjímky na finálový zápas, valí tedy na diváka silnou stylizaci, a po chvilce už ta dunivá hudba spolu s nepřestávajícím proudem slow-motionů zkrátka působí trochu masturbačně a ohlušujícím dojmem. Je to ale jen malá kaňka na jinak parádním snímku, který (spolu s Dunou) bude možná za půl roku přemýšlet nad nějakým tím oceněním...
Bublaga
Bublaga
252 bodů
8
Tuhle hru "umíme" hrát všichni. Nejde totiž o tenis, ale o vztahy. Trailer mě neoslovil, vyzněl jako banální milostný trojúhelník v kulisách tenisových kurtů. Příslib lechtivých scén, byť s nádhernou Zendayou, nestačí. Zatímco film předčil má očekávání! V kinosále jsem si přišla jako na tribuně. Neustále ve střehu sledovat časové roviny bylo jako sledovat let míčku z jedné strany hřiště na druhou. Cast skvělý, Josh O'Connor si scény umně kradl pro sebe. Hodně mě oslovily netradiční záběry a úhly. Dunivá, řízná hudba Trenta Reznora & Atticuse Rosse hrnula film před sebou. Chytré (a zábavné) vztahové drama!
Endru
Endru
64 bodů
5
takový hezky natočený dvě hodiny dlouhý product placement
  • kamera
  • režie
  • občas i hudba, ale na mě už možná trochu moc
  • scénář