Články

Nejnovější články

  1. Téma30. 8. 2009
    Postřehy: Když je divák trochu „lost“

    Není neobvyklé, že se hýbe s datem premiér českých filmů. Často se však i stává, že snímek z listu premiér úplně zmizí, případně se zčistajasna vynoří film, o kterém do té doby nikdo nikdy neslyšel. V čem je zakopaný pes?

  2. Filmy27. 8. 2009
    Co chystají Jakubiskovi?

    Astronomický rozpočet Bathory se nakonec tvůrcům nevrátil, potřebný zájem nicméně příběh Čachtické paní vyvolal. A protože železo se musí kout, dokud je žhavé, připravuje Juraj Jakubisko společně se svou ženou další velkorozpočtovou historickou podívanou.

  3. Filmy26. 8. 2009
    Premiéry týdne s heparinovým vrahem a Tarantinovými pancharty (VIDEO)

    Konečně do kin vstupují léta vyhlížení Hanebný pancharti Quentina Tarantina. V jejich závěsu se budou o diváckou přízeň bít nechvalně proslulý heparinový vrah v podání Václava Jiráčka, Sandra Bullock a Ryan Reynolds se svým návrhem a květinové děti pod vedením oscarového režiséra.

  4. Festivaly a ceny25. 8. 2009
    V ulicích Prahy se budou promítat filmy

    Nejen tančit lze v ulicích. Díky akci Fresh Film Walk, která souvisí s Mezinárodním festivalem studentských filmů Fresh Film Fest, budou mít pražští chodci možnost vidět filmy na velmi neobvyklých místech.

  5. Filmy24. 8. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Yes Man

    Videotéka O2 Tv vám přináší komediální hit Jima Carreyho, kterým se "božský Jim" vrátil na vrchol žánru. Jste zvědaví, na co všechno ve filmu jeho postava odpoví ano? Pak stačí jediné - využít nabídky služeb O2 Tv.

  6. Filmy23. 8. 2009
    Jak vypadá Naděje studentů FAMU? (VIDEO)

    Studenti FAMU se činí. Trailer na famácký Den draka nás před nedávnem velmi potěšil a nyní přichází upoutávka na Naději s Jirkou Mádlem v hlavní roli. A naději vzbuzuje trailer vskutku nemalou.

  7. Filmy20. 8. 2009
    Pobídky snad napřesrok

    Sice jsme již trochu skeptičtí k celé situaci okolo pobídek, přesto se zdá, že vláda konečně pochopila krizi související s odlivem zahraničních filmařů a ledovce se začínají hýbat. V roce 2010 by tak měl konečně začít platit vládní program podpory filmového průmyslu, který by měl kompenzovat výrobní náklady vynaložené v Česku, a to jak pro zahraniční, tak tuzemské filmové produkce.

  8. Filmy19. 8. 2009
    Premiéry týdne s Pixarem, Phoenixem a vábením (VIDEO)

    Dlouho vyhlížená Pixarovka Vzhůru do oblak konečně míří do českých kin. V jejím závěsu povedení Muži v říji Roberta Sedláčka a herecká finálka Joaquina Phoenixe, který se v milencích nadobro loučí s filmovým publikem.

  9. Festivaly a ceny18. 8. 2009
    Prázdninový konec v Litoměřicích (VIDEO)

    Letní volno pomalu končí a stejně tak nálož prázdninových filmových akcí. Filmoví nadšenci nicméně nemusí smutnit – ještě před úplným završením je na programu již devátý ročník litoměřického filmového festivalu.

  10. Filmy17. 8. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Česká RAPublika

    Videotéka O2 Tv vám přináší první celovečerní film o tuzemském hip hopu, který získal na plzeňském festivalu českých filmů Finále cenu za nejlepší dokument. Seznamte se s Orionem, Jamesem Colem a Hugem Toxxxem.

  11. Filmy16. 8. 2009
    Trailerové novinky 4#

    S filmovými upoutávkami se v poslední době doslova roztrhl pytel. Tentokrát jsme pro vás přichystali velice zajímavé trio – pokračování hitu Bobule, upoutávku na velmi pochybnou Kněžnu Libuši a finální lákadlo na Jánošíka.

  12. Přístupnost filmů přiostří
    Filmy13. 8. 2009
    Přístupnost filmů přiostří

    Ano, něco jako přístupnost filmů v České republice existuje. Hodnoty typu „od 12 let“ však nenastavuje konkrétní pověřená asociace, ale samotní distributoři a kinaři nejsou povinni tato doporučení dodržovat. Lépe řečeno, i když je film společností doporučen „od 12 let“ výše, nebude mít kino žádný problém, pokud na něj pustí někoho mladšího. Ze zákona totiž nemusí nikoho kontrolovat.

  13. Filmy12. 8. 2009
    Premiéry týdne s hračkami a klíčkem (VIDEO)

    Nabídka je sice tentokrát skromnější, rozhodně je ale z čeho vybírat. Záleží na tom, kterou stranu mince zvolíte. Na jedné se nabízí temná minulost české historie, na té druhé oživlé plastikové hračky. Nevíte, čemu dát přednost? Hoďte si korunou!

  14. Filmy11. 8. 2009
    Kněžna Libuše očima Hollywoodu

    Letošní rok nás toho nečeká málo. Ulovit miliardáře Tomáš Vorla, Katka Heleny Třeštíkové, Stínu neutečeš Lenky Kny nebo pokračování hitu Bobule. Že byste brali nějaký historický kousek? A co takhle jednu z největších českých legend v americko-české produkci?

  15. Filmy10. 8. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Bolt - pes pro každý případ

    Videotéka O2 Tv vám přináší animovaný hit studia Disney: Bolt - pes pro každý případ. Snímek s láskou a humorem vypráví o psíku Boltovi, hlavním hrdinovi oblíbené televizní show. V té Bolt hraje odvážného superpsa, který by svým štěkem dokázal potopit Titanic. Když se Bolt jednoho dne z natáčecího studia ztratí, nestačí se divit, že jeho superkousky ve skutečném životě jaksi nefungují. Největší dobrodružství malého hrdiny může začít!