Články

Nejnovější články

  1. Dešťová víla se natáčela i na Islandu!
    Filmy5. 2. 2010
    Dešťová víla se natáčela i na Islandu!

    Zcela cíleným návratem k české pohádkové klasice 50. let, tedy filmům Dařbuján a Pandrhola či Obušku, z pytle ven!, je novinka režiséra Milana Cieslara Dešťová víla, která do tuzemských kin vstupuje už 11. února 2010. Točila se mj. i na Islandu, což znemožnilo, aby titulní roli hrála původně obsazená Libuše Šafránková.

  2. Roboti a upíři (jak jinak) v 3D
    Filmy4. 2. 2010
    Roboti a upíři (jak jinak) v 3D

    Rádi bychom se věnovali i něčemu jinému, ale Hollywood aktuálně ničím jiným nežije. Minimálně do chvíle, dokud se nový fenomén neomrzí, se tak bude každá exkluzivní informace obalovat to lesklého 3D kabátku. Tentokrát dojde na Transformers a Underworld.

  3. Téma3. 2. 2010
    Češi v kinech marně čelí konkurenci. Změní to Pouta?

    Pouhé dva české filmy jsou v dvacítce nejnavštěvovanějších filmů v českých kinech. Krátce před vyhlášením nominací na České lvy to není příliš příznivá zpráva.

  4. Téma3. 2. 2010
    Režisér Vejdělek o tom, jak Macháček uvěřil, že má hrát hlavního samce

    Jaká úskalí má filmová tvorba? Režisér Jiří Vejdělek o nich pro iDNES.cz sepsal celý seriál vtipných postřehů. Tentokrát se věnuje otázce, jak přimět herce k hraní. V případě novinky Ženy v pokušení to znamenalo například přesvědčit Jiřího Macháčka, že právě on má být hlavním pokušitelem. I když nemá. Nebo má?

  5. Jarmareční bouda se vrací. Nová a delší!
    Filmy3. 2. 2010
    Jarmareční bouda se vrací. Nová a delší!

    Režisér Pavel Dražan se vrátil ke svému kultovnímu půlhodinovému amatérskému filmu z roku 1982 a pod stejným názvem natočil jeho celovečerní verzi. Včerejší představení Jarmareční boudy novinářům ovšem provázela celá řada emocí.

  6. Nominace na Oscary vyhlášeny
    Filmy2. 2. 2010
    Nominace na Oscary vyhlášeny

    Kdo bude mít letos nejvíce želízek v ohni? Celosvětově zbožňovaný Avatar, který i přes prostinkou story dokázal pobláznit davy? Černý kůň sezóny Smrt čeká všude? Svěží Lítám v tom s Georgem Clooneym? Nebo někdo jiný? Nominace se vyhlašují dnes a my vás budeme přirozeně okamžitě informovat.

  7. Jason Bourne: Zero
    Filmy2. 2. 2010
    Jason Bourne: Zero

    Jason Bourne se z nenápadného špiona vyšvihl díky Paulu Greengrassovi a Mattu Damonovi mezi elitu, která se může měřit i s legendárním Jamesem Bondem. Fanoušci čekají na další díl se zatajeným dechem. A možná se dočkají – něčeho úplně jiného, než po čem touží.

  8. Favority Českého lva jsou Protektor a 3 sezóny v pekle
    Filmy1. 2. 2010
    Favority Českého lva jsou Protektor a 3 sezóny v pekle

    Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila první nominace na Českého lva a představila atraktivní novinku - diváci budou rozhodovat o nejlepší filmové hlášce!

  9. Recenze: Šejk (TV film)
    Recenze31. 1. 2010
    Recenze: Šejk (TV film)

    Jaroslav Dušek zachraňuje krachující bahenní lázně. V punčoškách a podprsence! To bude jízda, pomyslíte si. A taky že je, nečekaná a šokující. Něco tak nezvládnutého a nevtipného jste totiž v televizi už hodně dlouho neviděli!

  10. Čeští lvi + Oscaři: Skvělé filmy za skvělou cenu!
    Filmy30. 1. 2010
    Čeští lvi + Oscaři: Skvělé filmy za skvělou cenu!

    Tři unikátní DVD kolekce za víc než sympatické ceny se díky společnosti Bontonfilm začnou objevovat od 3. února na pultech tuzemských prodejen a trafik. Nesou víc než výmluvné názvy - Kolekce Českého lva, Oscarová edice a Bav se s námi!

  11. Recenze: 12 kol (Video)
    Recenze30. 1. 2010
    Recenze: 12 kol (Video)

    Danny Fischer se kdysi jako pochůzkář pokusil zatknout nebezpečného zločince Milese s jeho přítelkyní. Vyústilo to neslavně – přítelkyně se omylem seznámila s koly projíždějícího auta. A to Milese rozzlobilo. Akční ozvěna minulých dekád v plné polní.

  12. Více Mela Gibsona?
    Filmy29. 1. 2010
    Více Mela Gibsona?

    Na jeho modré oči jsme v kinech nenarazili osm let. Tehdy si oblíbený herec zahrál v hitech Znamení a Údolí stínů. Následovalo několik malých rolí a přechod za kameru. Nyní se Gibson-herec vrací. A nebude ho málo.

  13. Stoletá a pořád krásná a fascinující Adina Mandlová!
    Téma28. 1. 2010
    Stoletá a pořád krásná a fascinující Adina Mandlová!

    "Dostala jsem do vínku mnoho darů, které jsem dokonale nevyužila: atraktivní zjev, inteligenci, osobnost a talent. Dlouho jsem si plně neuvědomovala, že s těmi to dary je spojena zodpovědnost, ne tak k ostatnímu světu jako k sobě samé." Adina Mandlová, jedna z největších ženských hvězd českého filmu, by se dnes dožila sta let.

  14. Téma28. 1. 2010
    Adina Mandlová, femme fatale i raubířka, by dnes oslavila stovku

    Pouze nenápadná pamětní deska připomíná, že v domě č. p. 252 na třídě Václava Klementa v Mladé Boleslavi prožila část svého života slavná česká prvorepubliková herečka Adina Mandlová. Strávila v něm dětství plné lásky a rozmazlování, ale také samoty a chudoby. Od jejího narození by dnes uplynulo přesně sto let.

  15. Polívka s Liškou pozvou na České lvy legendární dvojice!
    Téma28. 1. 2010
    Polívka s Liškou pozvou na České lvy legendární dvojice!

    Moderátory letošního Českého lva budou Bolek Polívka a Pavel Liška! Polívka, dvojnásobný držitel Českého lva za filmy Zapomenuté světlo a Musíme si pomáhat, výroční filmové ceny uváděl už několikrát, naposledy loni se svojí dcerou Annou Polívkovou. Pro Pavla Lišku, držitele křišťálové sošky za Štěstí, to bude premiéra. V rozhovoru s oběma moderátory a režisérem večera Petrem Vachlerem jsem se mj. pídil i po tom, proč hodlají na pódium pražské Lucerny pozvat legendární filmovou dvojici Bud Spencer a Terence Hill.