Ještě nechutnější než minule. Druhá Díra je online a znovu bude testovat váš žaludek

Ještě nechutnější než minule. Druhá Díra je online a znovu bude testovat váš žaludek
Díra 2 | Netflix
První Díra byla mixem nechutného hororu, sci-fi prvků a satirického pohledu na moderní společnost a její sociální rozdíly. V dystopické budoucnosti jsme nahlédli do vězení, v němž si ovšem denní dávku jídla užila hlavně výše ubytovaná část vězňů, zatímco na spodní skupiny zbyly často jen kosti či dokonce exkrementy a kanibalismus zde nebyl ojedinělou záležitostí. Španělský hit pracoval se zajímavým konceptem, který se dočkal pozitivních diváckých ohlasů, svůj námět ale nedokázal dotáhnout do dokonalosti. Povede se to dvojce?
Díra 2
Díra 2
  • Netflix
59%
I druhý díl natočil Galder Gaztelu-Urrutia, pro něhož byla jednička debutem. V sequelu tedy může předvést více režijních zkušeností, jistoty a ještě divočeji se utrhnout ze řetězu se svými zvrhlými nápady. A to podle traileru také udělal. Podíváme se samozřejmě zpátky do staré známé věznice, kde musí žít muklové se stále podobnými stravovacími návyky. Pravidla se ovšem přeci jen změnila – tentokrát si mohou vzít lidé z platformy pouze to jídlo, které si předem objednali a nesmí ujídat ostatním.
Pravidlo je to sice hezké, ale proč byste si měli brát jen steak, když se na vás z vedlejších talířů směje i burger nebo obří pizza? Netrvá to tedy samozřejmě dlouho a dojde ke vzpouře proti systému, bitkám mezi jednotlivými patry či snaze o útěk. První ukázky dávaly tušit, že po pokračování se budeme na jedničku dívat jako na umírněnou a mírumilovnou podívanou. Režisér půjde ve své vizi opět až na krev a kromě tělních tekutin nebude šetřit ani usekanými hlavami či jinými částmi těla. Ve svých postavách nechal probudit ty nejzákladnější zvířecí pudy, což natočil pěkně zblízka bez jakýchkoliv příkras.
Díra 2: teaser trailer | Netflix
Už teď je tedy jasné, že Díra 2 bude podívanou jen pro odolné žaludky. Nabídne ovšem tentokrát i o něco funkčnější koncept a dotaženější satirickou rovinu, jež nastaví společnosti a kapitalismu nemilosrdné zrcadlo? O tom se můžete přesvědčit na Netflixu už dnes. Již teď se dá navíc tušit, že i o druhém dílu se bude hodně mluvit a očekává se velká sledovanost. Jednička nasbírala na Netflixu přes 80 milionů zhlédnutí, dvojka má tedy rozhodně co překonávat.
Podívejte se na žebříček nejlepších hororů, které jsou dostupné na Netflixu.
Zdroj: Netflix