Nejmrazivější seriál roku je tady. Na Netflix dorazil příběh o bratrech, kteří zastřelili své rodiče

Nejmrazivější seriál roku je tady. Na Netflix dorazil příběh o bratrech, kteří zastřelili své rodiče
Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových | Netflix
Lyle a Erik Menendezovi byli bratři, kteří na konci 80. let tím nejbrutálnějším možným způsobem zabili své rodiče. Ty rozstříleli brokovnicí a dokonce si během znepokojivé tragédie došli do auta pro další náboje. Následný soud patřil v USA mezi nejsledovanější procesy 90. let a svým průběhem i popisem událostí šokoval Ameriku. Obžaloba tvrdila, že bratři zabili své majetné rodiče kvůli dědictví. Sourozenci se naopak bránili tím, že byli po celý svůj život terčem psychického i fyzického týrání a bohužel i sexuálního zneužívání.
Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových
Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových
  • Netflix
AI
75%
Oceňovaný tvůrce Ryan Murphy (American Horor Story, American Crime Story) a jeho parťák Ian Brennan se po nečekaně enormním úspěchu Dahmera rozhodli z původní minisérie udělat antologii s monstrózním názvem, kdy se budou pokaždé věnovat jinému znepokojivému případu. Už nyní se ví, že nás čeká třetí řada, v níž se charismatický Charlie Hunnam představí coby proslulý vrah Ed Gein.
Příběh bratrů Menendezových slibuje komplexní pohled na znepokojivý případ, kdy nebudeme sledovat jen samotný soud či počínání vrahů po šokujících vraždách, ale zejména to, co k osudnému dni vedlo a jakými vyšinutými jedinci se kvůli tomu sourozenci stali. Komplikovaný vztah s trýznivými rodiči nám zřejmě jasně nastíní, že Erik s Lylem nebyli jedinými monstry v tomto příběhu. A jak známe Murphyho, neodpustí si zřejmě ani menší pohled a rýpanec na tehdejší společnost.
Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových: 2. trailer | Netflix
Titulní bratry si zahrála nepříliš známá dvojice Alexander Chavez a Cooper Koch, jejich rodiče ztvárnili mnohem zkušenější Javier Bardem a Chloë Sevigny. Upoutávky lákají na parádní retro stylizaci, vytříbený vizuální stránku a vskutku mrazivý případ, z něhož divákovi opět nebude zrovna příjemně. I když tentokrát hodlají tvůrci znepokojovat zase trošku jinak než v případě Dahmera. Bude se o monstrózní antologii opět ve velkém mluvit, nebo se na kvality Dahmera nepodařilo navázat? O tom se můžete na Netflixu přesvědčit už dnes.
Podívejte se na žebříček nejlepších kriminálních seriálů dostupných na Netflixu.
Zdroj: Netflix