Články

Téma

  1. Téma18. 9. 2009
    Lze vůbec normálně žít v Praze? ptá se nový český film Auto Mat

    Totální přetížení města auty, úrazy, alergie, rakovina nebo jen prostá nemožnost jít na procházku na Vinohradech. Je tento stav normální ve vyspělé Evropě? Takovou otázku klade zábavný dokumentární film Auto Mat režiséra Martina Marečka.

  2. Téma18. 9. 2009
    Mira Fornayová o Lištičkách: Mám ráda outsidery

    Režisérka Mira Fornayová o Lištičkách, svém celovečerním debutu, mluví jako o filmu, který má donutit lidi přemýšlet a nezavrhovat hned na první dojem negativní charaktery.

  3. Téma18. 9. 2009
    Tomáš Vorel: Točili jsme v cele, kde seděl Železný

    PRAHA - Po teenagerovském snímku Gymplu přichází Tomáš Vorel s filmem Ulovit miliardáře, který se dotýká aktuálních témat – médií, lobbyingu, manipulace s informacemi, korupce a s ní spojených politických tlaků.

  4. Téma13. 9. 2009
    Sošky z Boleslavi putují do ciziny, české filmy propadly

    Mladá Boleslav – I když byly na 7. festivalu evropských filmových úsměvů nasazeny opravdu dobré české komedie, v zahraniční konkurenci neobstály.

  5. Téma10. 9. 2009
    Agnieszka Hollandová: Teď chystám Čapka

    Jánošíka jsme na evropské poměry natočili levně, říká režisérka. Film za šest milionů eur, jenž točila sedm let, chce uvést i v USA.

  6. Téma10. 9. 2009
    Režisér Snowboarďáků vyměnil prkna za meče a natočil „rytírnu“

    Karel Janák pouští do kin nový film a stejně jako v případě své celovečerní prvotiny, teenagerovské komedie Snowboarďáci, trochu riskuje. Opět se totiž vrhl na žánr, kterému u nás momentálně nikdo příliš nevěří. Snímek Ať žijí rytíři! jde do distribuce s přídomkem dobrodružná komedie pro celou rodinu, premiéru má mít 9. října.

  7. Téma9. 9. 2009
    Cinematerapie Ivana Vojnára: silné lidské příběhy

    Bruntál, Praha - Šestadvacetiletý bruntálský herec a fotograf Pepa Polášek si užíval poslední části dokumentární eseje Cinematerapie režiséra Ivana Vojnára. Na premiéru série lidských osudů se mohou diváci těšit na jaře příštího roku.

  8. Téma8. 9. 2009
    Jánošík je jen obrazově vděčný životopis se zpěvy a tanci. Bez humoru

    V pořadí sedmý filmový Jánošík je na světě, po zítřejší pražské premiéře vstupuje do českých kin. A skoro by se chtělo říci – ať je jakýkoli, hlavně že zase bude na pár let pokoj.

  9. Téma4. 9. 2009
    Boleslav znovu přivítá 'filmové úsměvy'

    Praha - Sedmý ročník Festivalu evropských filmových úsměvů se uskuteční od 5. do 11. září v Mladé Boleslavi.

  10. Téma4. 9. 2009
    Čeští režiséři zfilmují knihy, které jim vybrali čtenáři

    Česká televize rozjela velký filmově-literární projekt. Pět režisérů si rozebralo dvanáct knižních titulů, o kterých v anketě hlasovali čtenáři, a zpracovává je do krátkých medailonů. Každý má na příběh sotva patnáct minut, od Olgy Sommerové s Babičkou přes Zbyňka Fialu se Švejkem po Štěpána Kačírka se Saturninem.

  11. Téma30. 8. 2009
    Postřehy: Když je divák trochu „lost“

    Není neobvyklé, že se hýbe s datem premiér českých filmů. Často se však i stává, že snímek z listu premiér úplně zmizí, případně se zčistajasna vynoří film, o kterém do té doby nikdo nikdy neslyšel. V čem je zakopaný pes?

  12. Téma3. 8. 2009
    Švankmajer natáčí světový unikát: animuje fotografie herců

    Vstoupit do nenápadného domu v nenápadné obci Knovíz za Prahou znamená vejít do jiného světa. Na zápraží potkáte Japonku, v předsíni Holanďana; v kuchyňce voní vánočka - a zbytek přízemí plní počítače. Studenti z nich loví jednotlivé prvky příběhu, o němž nikdo netuší, jak vypadá. Celou skládanku nosí v hlavě jediný muž: Jan Švankmajer.

  13. Téma3. 8. 2009
    Komedie Veni, vidi, vici zavede na golf a představí i Gotta

    Veni, vidi, vici. Výrok Julia Caesara – Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem – dal jméno romantické komedii z prostředí golfu, která po předpremiéře na evropském golfovém turnaji v Čeladné vstoupí do kin 6. srpna. Mihne se v ní i Karel Gott.

  14. Téma28. 7. 2009
    Louny otevírají kino se špičkovou technikou

    Louny – Lounské kino Svět disponuje po nákladné renovaci interiéru nejmodernější technikou 3D. Slavnostního zahájení provozu kina se ve čtvrtek zúčastní pozvaní hosté, pro veřejnost bude první film ve vysoké kvalitě promítán v neděli.

  15. Téma28. 7. 2009
    České snímky na Letní filmové škole spojuje politika

    Dvě předpremiéry českých filmů už Letní filmová škola (LFŠ) zažila, jedna premiéra ji ještě čeká. Klíček, thriller s prvky hororu, odkazuje zpět do doby politických procesů padesátých let a natáčel se pod vedením režiséra Jána Nováka.