TV sledovanost: Zrádci ztrácí diváky ve velkém, české Hell's Kitchen pomalu vyhasíná

TV sledovanost: Zrádci ztrácí diváky ve velkém, české Hell's Kitchen pomalu vyhasíná
Zrádci | FTV Prima

Zrádci

Zrádci
Zrádci
  • Prima Plus
73%
Je to trochu paradox. Nová primácká show podle oceňovaných zahraničních vzorů sice sbírá mezi diváky pozitivní hodnocení, ostatně na Kinoboxu má stále velmi solidních 72 %, jenže ani to nestačí k tomu, aby očekávaná novinka slavila na obrazovkách úspěch. Zrádcům totiž druhý týden rapidně ubyli diváci. Zatímco na premiéru titulu se dívalo necelých 600 tisíc lidí, druhý díl si už nenechalo ujít jen 422 tisíc zvědavců. Je možné, že se část publika přesunula na platformu Prima+, kde jsou jednotlivé díly dostupné s týdenním předstihem. I přesto ovšem televizní čísla zaostávají za očekáváním, které si do novinky Prima pravděpodobně vkládala.
Spiklenecký pořad s Vojtěchem Kotkem se dokonce umístil až na 5. místě ve večerní sledovanosti. Překonaly ho opět nejen reprízy Policie Modrava (1,14 milionů diváků) a Kriminálky Anděl (638 tisíc), ale také opakování oblíbených Devadesátek na České televizi, jejichž úvodní epizody si nenechalo ujít 793 tisíc a 704 tisíc diváků. Zrádci zkrátka na reprízovanou konkurenci výrazně ztrácí a musí se modlit, že v následujících týdnech nebudou klesat ještě více.
Zrádci | Kinobox

Hell's Kitchen Česko

Hell's Kitchen Česko
Hell's Kitchen Česko
AI
45%
Za podobné zklamání se dá považovat i další pořad žánru reality TV, česká verze Hell's Kitchen. Zatímco v zahraničí je Pekelná kuchyně takřka nesmrtelným formátem, u nás bude mít nejspíše co dělat, aby se dožila druhé série. Sledovanost totiž každým týdnem znatelně klesá a pohybuje se citelně pod hranicí populárnějšího MasterChefa, jenž si dal tento rok pauzu. Hell's Kitchen ho ovšem zatím nedokázalo plnohodnotně nahradit, vede sice v mladší kategorii diváků 15-54 let, s celkovou sledovaností 353 tisíc však zůstává za očekáváním.
Ano, stejně jako v případě Zrádců může i zde platit, že podzimní novinku podrží úspěch na streamu, v televizi se dá ovšem už teď mluvit o nenaplněném potenciálu. Středečnímu vysílání pak nově vévodí primácká kriminálka Dvojka na zabití, která s 616 tisíci diváky přeci jen stoupá a porazila naopak klesající Pustinu. I na tu se však drsný kuchař Radek Kašpárek kouká z uctivé dálky.
Hell's Kitchen Česko
Hell's Kitchen Česko | TV Nova

Četnické humoresky

Četnické humoresky
Četnické humoresky
82%
V úterý pak pokračuje růst sice reprízovaných, ale stále oblíbených Četnických humoresek. Dlouho se o první místo úterní sledovanosti přetahovaly hity Zoo a Jedna rodina, oběma titulům ovšem malinko dochází dech, a tak se začíná radovat četnická klasika. Zoo sice s 675 tisíci diváky stále vede, četníci jim však s 635 tisíci dýchají na záda, a dokonce zvítězili v důležité věkové kategorii 15-54. Jedna rodina na oba kousky začíná pomalu ztrácet a dalo jí přednost 543 tisíc příznivců.
Četnické humoresky
Četnické humoresky
Četnické humoresky
Četnické humoresky
Četnické humoresky

Kriminálka Anděl

Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl
  • Voyo
52%
A ještě si v rychlosti projedeme pondělní klasiku. Kriminálka Anděl stále čeká na výraznějšího vyzyvatele a s 1,1 milionem fanoušků je znovu jedním z nejsledovanějších pořadů celého týdne. Úspěchu populárního vyšetřovacího týmu s Jiřím Langmajerem nestačí ani Případy 1. oddělení. Prima pak už zřejmě jen čeká na to, až jí skončí reprízy Malého pitavala z velkého města, jehož s necelými 300 tisíci diváky poráží i Reportéři ČT. O vládci pondělních večerů je ovšem ještě na nějaký čas jasno.
Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl | TV Nova
Viděli jste první díl Zrádců? Nezapomeňte pořad ohodnotit na Kinoboxu!
Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, živě+TS0